U heeft een algemene of specifieke vraag over sportvissen, reizen, materialen, boten, ervaringen van anderen enz.enz.? U wilt iets meedelen dat volgens u ook andere sportvrienden moeten weten? U heeft iets te koop of zoekt juist iets speciaals? Klik dan hier voor plaatsing van een nieuw bericht, evt. met foto.

Specifiek zoeken? Klik op een van onderstaande rubrieken

Petitie trailerhelling aan de IJssel in Wijhe door Gerwin Noltes, 26 reacties
Onbeperkt vissen voor o.a. Duitsers? door Jaap, 108 reacties
Leve de Vispas en weg met de Poespas door De blije karper, 15 reacties
Sportvisserij Zuid West Nederland door Jan Junge, 59 reacties
Warnet visserij Europoort door Peter, 72 reacties
Plaats een nieuw bericht


Algemeen
   
Helemaal compleet.
Inclusief mozzy mash voorkant.
Maar een paar keer gebruikt.
Dus in nieuwstaat.
Bieden.
Jeroen
Ter Aar
02/03/2024
Algemeen
Te koop

Kruiwagen en JVC karpertent met grondzeil allebei als nieuw

Samen voor 125 EURO

Tel 0655145454
Theo
den haag
02/03/2024

Algemeen
 
Ich suche Andy Little Carp Ruten.
Nur die mit der hell grünen Wicklung.
In gutem Zustand.
Preislich werden wir uns schon einig.
Stefan
Gesucht
01/03/2024

Algemeen
     
AANGEPAST NA OVERLEG MET MICHEL OOSTDIJK VAN HUMMINGBIRD
Onlangs is mijn nieuwe (tweedehands) boot uit Amerika op mogen halen in de haven. Deze boot is net als alle apparatuur die er op zat in bijna nieuwstaat. De buitenboord motor heeft slechts 80 uur gedraaid.

Hieronder de apparatuur die van de boot komt en ik verkoop omdat ik mijn eigen apparatuur (LOWRANCE) in de gesloten tijd over ga zetten op de nieuwe boot.

Hummingbird HELIX 10 € 950,- met transducer
Hummingbird HELIX 9 € 500,-
DE TOESTELLEN ZIJN TE UPDATEN TOT 2019 FUNCTIONEREN UITSTEKEND MAAR ZIJN NIET MEER NAAR METRISCH INSTELBAAR PRIJS IS AANGEPAST

Lowrance HDS9 GEN 3 € 700,-
NA OVERLEG MET LOWRANCE WACHT IK EVEN EEN TESTJE AF OVER GEO FENCING. WELLICHT IS ER EEN CODE NODIG OM HET TOESTEL IN EUROPA VRIJ TE GEVEN

LOWRANCE 3D Structurescan module met transducer. € 650,-

Humminbird AS ETH 5PXG 5-PORT Ethernet Box € 250,-

MINNKOTA ULTERRA IPILOT link. Perfect met montageplaat en afstandbediening. € 2000,-

PERFECTE FRONTTROLLER (ALS NIEUW) WERKT ECHTER NIET IN HET NETWERK MET SOLIX OF NIEUWSTE UNITS. PRIJS AANGEPAST!

Hummingbird spullen mogen ook als set inclusief alle nodige bekabeling voor € 3600,-

Meer foto's en vragen graag per mail!

Hartelijke groet,
Arend R. Jansen
Arend
De Bilt
01/03/2024
Algemeen
Ik ben op zoek naar een nette fronttroller:

minn kota minimaal 55 lbs
12 volt
met afstandbediening (spotlock)
voetbediening, sonar, ipilot e.d. niet nodig,
gewoon kaal model is prima.
niet al te oud.

heeft u iets staan of weet u iets staan, dan hoor ik het graag!
0638763779

alvast dank!
Vriendelijke groet Herman
herman
Dokkum
01/03/2024
Algemeen
Arowana ik heb even de tijd genomen op de vele onderwerpen die aanhaalt wat los staat met deze twee discussies “Partij voor de Dieren, Behalve vissen want dit zijn geen dieren” en deze “Illegale vangsten door beroepsvisserij”.

Inmiddels zijn veel van uw vragen de afgelopen weken ook besproken in de media. Ik ga er wel vanuit dat u de krant leest. Bijvoorbeeld:

Naast de hele linkerflank van de Kamer stemde ook de PVV voor de motie om de bio-industrie uit te faseren. Deze onzin heeft miljarden gekost.

Nu nog het achterlijke idee van het Groene Gas maar zo denk ik er over. Misschien kunt u de uitzending terugkijken van De Hofbar. Koeienpoep is een steeds grotere bron van groen gas. Er gaan miljarden aan belastinggeld heen, maar is dit gas wel echt zo groen? Zo kunt u zien, ook hier zit ik er niet naast.

Uw verhaal om het voedsel probleem, te kort op te lossen kan rechtstreeks de prullenbak in.

Zo denk ik erover. De meeste visvervangers bevatten niet de gezonde eigenschappen van echte vis. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. In de meeste gevallen ontbreken de visvetzuren en in een groot deel van de producten zit bijna geen eiwit. De Consumentenbond onderzocht de voedingswaarde van 22 alternatieven voor tonijn, vissticks en zalm. Slechts 3 daarvan blijken een volwaardige visvervanger. Dit komt door de toevoeging van algen(olie), die dezelfde gezonde omega 3-vetzuren (EPA/DHA) bevatten als vis. Ook op de verpakking van 5 andere producten prijkt de claim ‘met omega 3-vetzuren’, maar daar gaat het om een ander vetzuur: ALA. Dat is minder effectief, maar het lichaam kan daaruit wel zelf een kleine hoeveelheid visvetzuur aanmaken. De overige 14 producten zijn niet-volwaardige visvervangers omdat er weinig of geen omega 3-vetzuren in zitten. In 9 visvervangers zit bovendien te weinig eiwit, een belangrijke bouwstof voor het lichaam. En 6 producten bevatten te veel zout, wat kan leiden tot een hogere bloeddruk aldus de Consumentenbond.

Ook wordt er gewaarschuwd voor de negatieve gezondheidseffecten van ingevoerde Aziatische kweekvisproducten vol met pesticiden en antibiotica en zonder het gezonde Omega 3. Denk aan de tilapia en pangasius dit zijn populaire vissoorten door hun betaalbaarheid. Ook de garnalen welke worden gekweekt in Thailand. De negatieve effecten en het milieu impact is ook groot. Hoop niet dat ik dit u hoef uit te legen met uw achtergrond als marine bioloog.

Vis en gezondheid, vet is een belangrijke brandstof voor uw lichaam en voor uw hart en bloedvaten is het goed om producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Van vis wordt vaak gezegd dat het veel vet bevat en dat het daarom goed voor u is. Denk aan zalm, haring en makreel deze behoren tot de vette vissoorten. Omega 3-vetzuren zijn heel belangrijk. Ze kunnen allerlei zeer grote gezondheidsvoordelen opleveren voor u.

Als het om vlees gaat voornamelijk in rood vlees zit van nature creatine in. Gemiddeld genomen zit er in een kilo biefstuk 4 gram creatine. Ook is vis een erg goede bron aan eiwit en vetten en bevat ook een hoge dosis aan creatine. Als u Arowane vlees of vis echt wilt vermijden, let er dan wel op dat uw creatine gehalte te laag kan zijn.

Geef mij maar verse vis uit de Noordzee of van die overheerlijke Hollandse garnalen uit uw achtertuin de Waddenzee. Even koken en dan pellen daar kan niks tegenop. Ook sla ik een goed stuk vlees bijvoorbeeld biefstuk niet over.

Over ontstaande pensioengat en het nieuwe pensioenstelsel verwijs ik door om contact op te nemen met uw pensioenverzekeraar.

Met vriendelijke groet, Visloze Visser
Visloze Visser

01/03/2024
Algemeen
Ik ben op zoek naar een reis spinhengel van +/- 3mtr. Tot rond de 80gr werpgewicht. En in meerdere delen voor in de reiskoffer
Peter
Hardinxveld
29/02/2024

Algemeen
Te koop nieuwe kale raptor bellyboat.

Raptor stoere Zwarte PVC doek, dat maar liefst 1,2 mm dik is, . Met een indrukwekkende 2000 Decitex gaat deze Belly Boat geen uitdaging uit de weg. Zelfs niet op de ruwere wateren De toevoeging van Heavy Duty beschermstrips aan de onderzijde van de tubes biedt een extra laag bescherming.De afmetingen van 180 cm in lengte en 125 cm in breedte . Met een totaalgewicht van slechts 16.2 kg. Deze boot zit alles los erbij geleverd om te plakken alles zit er bij wat standaard op de rapot bellyboat zit .motor bracet tassen zitten er bij het is dus een kale boot kan naar eigen inzicht opgebouwd worden .
Bieden vanaf €300,00
Richard
Rotterda.
28/02/2024
Algemeen
Beste lezer,
Ik ben opzoek naar een aluminium visboot rond de 4,5M.
De visboot moet voorzien zijn van de volgende opties:
Minimaal 20 tot maximaal 40pk 4 takt
Boegmotor
Trailer
Afdekzeil
Mijn budget is 10 tot 14k inclusief trailer.

Zelf heb ik al een livescope + lithium accus voor de boegmotor.

Met vriendelijke groet,
Theo
Theodt
Arnhem
28/02/2024

Algemeen
Vorige week is op 63 jarige leeftijd Bennie overleden aan de vreselijke ziekte.

R.I.P Bennie
Ron

27/02/2024
Algemeen
Hallo,

Ik overweeg om een Lowrance active target 2 live sonar te kopen. Maar ik wil dan graag weten of dit apparaat ook daadwerkelijk iets toevoegt aan het vangen van meer snoeken. Zou iemand, die zo'n live sonar op zijn boot heeft zitten, dit een keer aan mij kunnen demonstreren en zijn ervaringen willen delen?
Cok
Brielle
24/02/2024
Algemeen
Heeej allemaal..

Onlangs heb ik een Shimano Powerloop zander 3.00 mtr weten te bemachtigen.Daarbij was er ook nog een onderstuk en helaas geen topdeel. Als er een topdeel ergens in de omloop is dan neem ik deze graag over.Mocht er iemand zijn die nog een Powerloop 3.00 heeft staan dan ben ik geïnteresseerd om deze over te nemen.

Gr Marco
Marco
Sneek
23/02/2024

Algemeen
Hoi beste vissers, ik ben opzoek naar dit shadje in deze kleur. De storm pro minnow 12/15 cm. Heb je wat liggen wil ik graag met je in contact komen.
Zie foto
Yilmaz
Dordrecht
22/02/2024
Algemeen
Hallo allemaal, even een vraag is het nodig de kop van de frontroller tijdens het vervoer vast te zetten? En daarbij ook de buitenboordmotor middels een steun die vast zit tijdens het rijden aan de trailer? De originele oplossingen zijn best duur. Zie ram mount of transom saver. Hoe denken jullie daarover. Tijdens het varen krijgen de spullen toch ook wat opdonders.
Alvast bedankt
Rene van Bergen

21/02/2024
Algemeen
Te koop gevraagd bovenstaande elektromotor in goede staat - prijs komen we wel uit. Mvg Robert
Robert
Venlo
20/02/2024
Algemeen
Te koop nette ryds visboot.
Incl stoel en hengelsteunen.
Evt met trailer 350 meerprijs.
Prijs losse boot 950.
Visser
Urk
19/02/2024

Algemeen
   
Shimano Torsa 20 en Beastmaster STC Boat 2030

SPECIFICATIES: Ophalen: Rechts | Overbrengingsverhouding: 5,8:1 | Gewicht: 30,2 oz | Lagers: 8 A-RB, 1 RB | LPT: 43" | Capaciteit: 20 lb/420 m, 25 lb/300 m; Gevlochten 50 lb/710 m, 65 lb/375 m, 80 lb/310 m.

De hoeveelheid weerstand die wordt verhoogd of verlaagd wanneer de sleephendel wordt bewogen, kan gemakkelijk worden omschreven als de "sleepcurve". De meeste weerstandscurven in de visserijmolenindustrie lijken erg op elkaar: een geleidelijke toename van de weerstandsdruk van de vrije spoelpositie naar de volledige positie. Hoewel een standaardcurve uitstekend geschikt is voor veel reguliere visserijen, kan de vorm van de curve niet worden aangepast.
Met het nieuwe Rapid Fire Quick Change Drag Cam-systeem dat exclusief op Torsa te vinden is, kan deze veelzijdige molen worden aangepast aan specifieke technieken. Door simpelweg de molen in de vrijloop te plaatsen en de vooraf ingestelde knop terug te draaien, verwijdert de visser de sleep nok van de molen. Door vervolgens een van de 8 beschikbare Rapid Fire-sleepnokken te plaatsen, verandert u de manier waarop de molen is ingesteld om binnen enkele seconden volledig te vissen. Er is geen gereedschap nodig en er hoeven geen schroeven op het dek van de boot te vallen. Van wereldrecordzoekers met lichte lijnen tot fanatiekelingen met gevlochten lijnen die grote vissen met een kleine uitrusting willen aanpakken, tot de specifieke behoeften van brokvissers in het noordoosten, Torsa kan het doen het alles. Torsa is uitgerust met Shimano's l.R.S. (long Range Special) Rapid Fire Drag Cam, populair gemaakt door molens in onze Tiagra-lijn.

Prijs voor Shimano Torsa 20 en Beastmaster STC € 395,00

Rene Koper
Zaandijk
19/02/2024

Algemeen
   
Het gaat om een baitcaster van abu garcia,
Hij is 198cm groot en 10/40 gram werp gewicht
Hrt is een fijne hengel maar ik heb geen ruimte meer voor mijn spullen dus hij moet weg, ik heb er misschien nu 5 keer mee gevist en de tweede keer had ik mijn snoek pr gevangen van 1meter3
Hij kon het aan en haalde de snoek zo binnen.

De prijs ligt op 85 euro
Lars
Gelderland,apeldoorn
19/02/2024

Algemeen
     
Hier bied ik nog prachtig coating loodkoppen aan 21 gr en 28 gr samen 90 stuks met zeer goede haken met bijna geen missers deze worden verkocht alles te samen die mij nog kennen weten van op Haringvliet weten dat deze zeer goed zijn ik bied deze aan aan 1.50 euro x 90 stuks hier af te halen in België Tongeren 3700 je kan mij ook mailen rudi.dirkx@telenet.be
rudi.dirkx@telenet.be
tongeren
18/02/2024

Algemeen
Zoek de shads zoals vermeld in titel.
Liefst de kleuren hot olive/ salt en pepper en lemon tiger
Henny

18/02/2024