U heeft een algemene of specifieke vraag over sportvissen, reizen, materialen, boten, ervaringen van anderen enz.enz.? U wilt iets meedelen dat volgens u ook andere sportvrienden moeten weten? U heeft iets te koop of zoekt juist iets speciaals? Klik dan hier voor plaatsing van een nieuw bericht, evt. met foto.

Specifiek zoeken? Klik op een van onderstaande rubrieken

Petitie trailerhelling aan de IJssel in Wijhe door Gerwin Noltes, 26 reacties
Onbeperkt vissen voor o.a. Duitsers? door Jaap, 108 reacties
Leve de Vispas en weg met de Poespas door De blije karper, 15 reacties
Sportvisserij Zuid West Nederland door Jan Junge, 59 reacties
Warnet visserij Europoort door Peter, 72 reacties
Plaats een nieuw bericht

Bootgerelateerd
Ik heb een nieuwe Rhea 480 besteld en heb een paar vragen over de inrichting.

Ik wil in de boot graag verlichting voor als in in het donker wil vissen. Zijn er mensen die hier voorbeelden of ideeën voor hebben. Welke lichte kan ik hier beste voor gebruiken? De boot heeft aan de binnenkant geen rand waar je een led-strip onder kunt plakken.

Ik ben voor de bodem op zoek naar materiaal om niet uit te glijden en wat makkelijk schoon te maken is. liefst iets wat niet vastgeplakt hoeft te worden.

Ik wil graag meerdere bases in de boot. Op de achterbank een slede met stoel. In de punt op de deksel van de bak een base en ergens in het midden een base. Heeft iemand hier ideeën of tips over?

Over de stoel op de achterbank vraag ik mij welke slede ik het beste kan gebruiken en is het nodig om de stoel nog te verhogen. Ik vis vooral verticaal.

Als laatst een vraag over de bevestigingsplaat van een fronttroller minn kota terrova 55 lbs. Welke plaats kan ik het beste gebruiken.

Mogelijk hebben jullie nog foto's van de indeling van een rhea 480 waar ik mijn voordeel mee kan doen.

Alvast bedankt voor het meedenken.

Gr Rico Smit
Rico Smit
Elburg
03/03/2024

Boten
     
Alumacraft Lunker 165 LTD consoleboot ivm aankoop grotere boot.
Met pijn in het hart mag hij naar een nieuwe eigenaar.
Niet de nieuwste, wel de betrouwbaarste.
Elk jaar de motor laten onderhouden, alle facturen zijn aanwezig.
Eind vorig jaar nog een grote beurt + impeller vervangen.

**boot is zonder trailer**

Yamaha 40pk
Humminbird Helix 5 DI GPS
Minn Kota PowerDrive V2 55 LBS I-Pilot + Minn Kota MKA-16
Centric Attwood bestuurderstoel in schuifslede + 3 originele stoelen
12V 105Ah
Custom verlengd werpdek / zonnedek (zonder kussens)
6 Hengelhouders
Scotty hengelsteunen rondom
RAM mounts rondom
KED bevestigingsmount op achterdek
C-Tek druppellader
Claxon
Bilgenpomp
Reddingsvesten
Poederblusser
Veel opbergruimte, werkende visbun, hengelvakken etc.

Prijs: 13.000
DL
Rotterdam
03/03/2024

Bootgerelateerd
1e vraag:

Hoe kan ik het beste een plaat voor een mk fronttroller plaatsen boven op de punt van mijn boot?

Plaatje hout / aluminium waar ik een mka-21 boegplaat op schroef is de bedoeling.

Maar hoe bevestig ik die houten / aluminium plaat op de boeg?
De randen zijn hol en ik kom er niet onder / tussen. Schroeven? Popnagels?
Alleen kit lijkt mij niet voldoende.

En 2e vraag:

het bankje in het midden. Onhandig. Zou ik die bij de zijkant / randen door kunnen flexen? Of heeft de boot dan echt minder stevigheid?
Sea stinger (390x160)
Fryslan
02/03/2024

Algemeen
   
Helemaal compleet.
Inclusief mozzy mash voorkant.
Maar een paar keer gebruikt.
Dus in nieuwstaat.
Bieden.
Jeroen
Ter Aar
02/03/2024
Algemeen
Te koop

Kruiwagen en JVC karpertent met grondzeil allebei als nieuw

Samen voor 125 EURO

Tel 0655145454
Theo
den haag
02/03/2024
Bootgerelateerd
Te koop elektromotor Minn Kota power drive V2
12 v met voetplaat. Hand afstand bediening Gebruikt, werkt goed.
Vraagprijs 695,- euro
Hans
Herpen
02/03/2024

Algemeen
 
Ich suche Andy Little Carp Ruten.
Nur die mit der hell grünen Wicklung.
In gutem Zustand.
Preislich werden wir uns schon einig.
Stefan
Gesucht
01/03/2024
Bootgerelateerd
Te koop. Elektromotor minn Kota power drive V2 55lb 12v.
695,- euro
H.Megens
Herpen
01/03/2024

Algemeen
     
AANGEPAST NA OVERLEG MET MICHEL OOSTDIJK VAN HUMMINGBIRD
Onlangs is mijn nieuwe (tweedehands) boot uit Amerika op mogen halen in de haven. Deze boot is net als alle apparatuur die er op zat in bijna nieuwstaat. De buitenboord motor heeft slechts 80 uur gedraaid.

Hieronder de apparatuur die van de boot komt en ik verkoop omdat ik mijn eigen apparatuur (LOWRANCE) in de gesloten tijd over ga zetten op de nieuwe boot.

Hummingbird HELIX 10 € 950,- met transducer
Hummingbird HELIX 9 € 500,-
DE TOESTELLEN ZIJN TE UPDATEN TOT 2019 FUNCTIONEREN UITSTEKEND MAAR ZIJN NIET MEER NAAR METRISCH INSTELBAAR PRIJS IS AANGEPAST

Lowrance HDS9 GEN 3 € 700,-
NA OVERLEG MET LOWRANCE WACHT IK EVEN EEN TESTJE AF OVER GEO FENCING. WELLICHT IS ER EEN CODE NODIG OM HET TOESTEL IN EUROPA VRIJ TE GEVEN

LOWRANCE 3D Structurescan module met transducer. € 650,-

Humminbird AS ETH 5PXG 5-PORT Ethernet Box € 250,-

MINNKOTA ULTERRA IPILOT link. Perfect met montageplaat en afstandbediening. € 2000,-

PERFECTE FRONTTROLLER (ALS NIEUW) WERKT ECHTER NIET IN HET NETWERK MET SOLIX OF NIEUWSTE UNITS. PRIJS AANGEPAST!

Hummingbird spullen mogen ook als set inclusief alle nodige bekabeling voor € 3600,-

Meer foto's en vragen graag per mail!

Hartelijke groet,
Arend R. Jansen
Arend
De Bilt
01/03/2024
Algemeen
Ik ben op zoek naar een nette fronttroller:

minn kota minimaal 55 lbs
12 volt
met afstandbediening (spotlock)
voetbediening, sonar, ipilot e.d. niet nodig,
gewoon kaal model is prima.
niet al te oud.

heeft u iets staan of weet u iets staan, dan hoor ik het graag!
0638763779

alvast dank!
Vriendelijke groet Herman
herman
Dokkum
01/03/2024
Algemeen
Arowana ik heb even de tijd genomen op de vele onderwerpen die aanhaalt wat los staat met deze twee discussies “Partij voor de Dieren, Behalve vissen want dit zijn geen dieren” en deze “Illegale vangsten door beroepsvisserij”.

Inmiddels zijn veel van uw vragen de afgelopen weken ook besproken in de media. Ik ga er wel vanuit dat u de krant leest. Bijvoorbeeld:

Naast de hele linkerflank van de Kamer stemde ook de PVV voor de motie om de bio-industrie uit te faseren. Deze onzin heeft miljarden gekost.

Nu nog het achterlijke idee van het Groene Gas maar zo denk ik er over. Misschien kunt u de uitzending terugkijken van De Hofbar. Koeienpoep is een steeds grotere bron van groen gas. Er gaan miljarden aan belastinggeld heen, maar is dit gas wel echt zo groen? Zo kunt u zien, ook hier zit ik er niet naast.

Uw verhaal om het voedsel probleem, te kort op te lossen kan rechtstreeks de prullenbak in.

Zo denk ik erover. De meeste visvervangers bevatten niet de gezonde eigenschappen van echte vis. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. In de meeste gevallen ontbreken de visvetzuren en in een groot deel van de producten zit bijna geen eiwit. De Consumentenbond onderzocht de voedingswaarde van 22 alternatieven voor tonijn, vissticks en zalm. Slechts 3 daarvan blijken een volwaardige visvervanger. Dit komt door de toevoeging van algen(olie), die dezelfde gezonde omega 3-vetzuren (EPA/DHA) bevatten als vis. Ook op de verpakking van 5 andere producten prijkt de claim ‘met omega 3-vetzuren’, maar daar gaat het om een ander vetzuur: ALA. Dat is minder effectief, maar het lichaam kan daaruit wel zelf een kleine hoeveelheid visvetzuur aanmaken. De overige 14 producten zijn niet-volwaardige visvervangers omdat er weinig of geen omega 3-vetzuren in zitten. In 9 visvervangers zit bovendien te weinig eiwit, een belangrijke bouwstof voor het lichaam. En 6 producten bevatten te veel zout, wat kan leiden tot een hogere bloeddruk aldus de Consumentenbond.

Ook wordt er gewaarschuwd voor de negatieve gezondheidseffecten van ingevoerde Aziatische kweekvisproducten vol met pesticiden en antibiotica en zonder het gezonde Omega 3. Denk aan de tilapia en pangasius dit zijn populaire vissoorten door hun betaalbaarheid. Ook de garnalen welke worden gekweekt in Thailand. De negatieve effecten en het milieu impact is ook groot. Hoop niet dat ik dit u hoef uit te legen met uw achtergrond als marine bioloog.

Vis en gezondheid, vet is een belangrijke brandstof voor uw lichaam en voor uw hart en bloedvaten is het goed om producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Van vis wordt vaak gezegd dat het veel vet bevat en dat het daarom goed voor u is. Denk aan zalm, haring en makreel deze behoren tot de vette vissoorten. Omega 3-vetzuren zijn heel belangrijk. Ze kunnen allerlei zeer grote gezondheidsvoordelen opleveren voor u.

Als het om vlees gaat voornamelijk in rood vlees zit van nature creatine in. Gemiddeld genomen zit er in een kilo biefstuk 4 gram creatine. Ook is vis een erg goede bron aan eiwit en vetten en bevat ook een hoge dosis aan creatine. Als u Arowane vlees of vis echt wilt vermijden, let er dan wel op dat uw creatine gehalte te laag kan zijn.

Geef mij maar verse vis uit de Noordzee of van die overheerlijke Hollandse garnalen uit uw achtertuin de Waddenzee. Even koken en dan pellen daar kan niks tegenop. Ook sla ik een goed stuk vlees bijvoorbeeld biefstuk niet over.

Over ontstaande pensioengat en het nieuwe pensioenstelsel verwijs ik door om contact op te nemen met uw pensioenverzekeraar.

Met vriendelijke groet, Visloze Visser
Visloze Visser

01/03/2024
Algemeen
Ik ben op zoek naar een reis spinhengel van +/- 3mtr. Tot rond de 80gr werpgewicht. En in meerdere delen voor in de reiskoffer
Peter
Hardinxveld
29/02/2024

Algemeen
Te koop nieuwe kale raptor bellyboat.

Raptor stoere Zwarte PVC doek, dat maar liefst 1,2 mm dik is, . Met een indrukwekkende 2000 Decitex gaat deze Belly Boat geen uitdaging uit de weg. Zelfs niet op de ruwere wateren De toevoeging van Heavy Duty beschermstrips aan de onderzijde van de tubes biedt een extra laag bescherming.De afmetingen van 180 cm in lengte en 125 cm in breedte . Met een totaalgewicht van slechts 16.2 kg. Deze boot zit alles los erbij geleverd om te plakken alles zit er bij wat standaard op de rapot bellyboat zit .motor bracet tassen zitten er bij het is dus een kale boot kan naar eigen inzicht opgebouwd worden .
Bieden vanaf €300,00
Richard
Rotterda.
28/02/2024

Bootgerelateerd
     
Onlangs is mijn nieuwe (tweedehands) boot uit Amerika op mogen halen in de g=haven. Deze boot is net als alle apparatuur die er op zat in bijna nieuwstaat. De buitenboord motor heeft slechts 80 uur gedraaid.

Hieronder de apparatuur die van de boot komt en ik verkoop omdat ik mijn eigen apparatuur (LOWRANCE) in de gesloten tijd over ga zetten op de nieuwe boot.

Hummingbird HELIX 10 € 1.300,- met transducer
Hummingbird HELIX 9 € 700,-
Lowrance HDS9 GEN 3 € 700,-
LOWRANCE 3D Structurescan module met transducer. € 650,-
Humminbird AS ETH 5PXG 5-PORT Ethernet Box € 250,-

Hummingbird ULTERRA IPILOT link. Perfect met montageplaat en afstandbediening. € 2450,-

Hummingbird spullen mogen ook als set inclusief alle nodige bekabeling voor € 4500,-

Meer foto's en vragen graag per mail!

Hartelijke groet,
Arend

Hummingbird 24V Ulterra IPilot GPS met montageplaat compleet
Arend
De Bilt
28/02/2024
Algemeen
Beste lezer,
Ik ben opzoek naar een aluminium visboot rond de 4,5M.
De visboot moet voorzien zijn van de volgende opties:
Minimaal 20 tot maximaal 40pk 4 takt
Boegmotor
Trailer
Afdekzeil
Mijn budget is 10 tot 14k inclusief trailer.

Zelf heb ik al een livescope + lithium accus voor de boegmotor.

Met vriendelijke groet,
Theo
Theodt
Arnhem
28/02/2024

Algemeen
Vorige week is op 63 jarige leeftijd Bennie overleden aan de vreselijke ziekte.

R.I.P Bennie
Ron

27/02/2024

Boten
 
LUND PRO V 1775 + HONDA 100pk TILLER BWJAAR 2018 + geremde TRAILER

in perfecte staat verkerende LUND Pro-V 17.75 Tiller
- eerste ingebruikname 2006, heeft altijd droog gestaan in carport. Eerste eigenaar!
- met 3 stoelen en talrijke uitrusting specificaties zoals dubbele bun, 116 liter interne benzinetank met reservetank e.d.
- 2 bedieningspanelen waarvan 1 voor bootbediening (bilge pompen, navigatie verlichting enz) en andere voor Garmin transducers (lvs 32 en ps 30)
- voetbediening tiller voor motor (niet aangesloten omdat motor zelf tiller heeft.)
- met bijhorende geremde Riba trailer, geschouwd, volledig in orde + reservewiel
- inclusief elektrische lier en handlier als back-up
- Berkley hengelhouders
- verticale hengelhouders voor 9 hengels
- stoelslede voor bestuurdersstoel, zéér handig!
- 3 st fenders
- waterdicht dekzeil
- HONDA buitenboordmotor 100pk, eerste ingebruikname 2018 handbediening, altijd onderhoud gehad bij Witteveen, slechts 340 vaaruren, inclusief inox schroef, inclusief beschermhoes motorkap.
totaalprijs: 31.000euro
zéér stabiele boot
VOOR MEER INFO EN MEER FOTO'S GELIEVE VIA PB TE CONTACTEREN OF 0476-996543 OF wim.van.de.velde1963@gmail.com
GEEN APARTE VERKOOP EN GEEN ONZIN AUB
REGIO AALST - BELGIE
Wim
Ottergem
27/02/2024
Bootgerelateerd
Beste. Ik heb een semitractie accu in mijn boot waar ook mijn electromotor fishfinder op aan zijn gesloten

Kan ik hier ook de elec start van de buitenboordmotor bij aan sluiten met laadspoel of kun je dan storingen krijgen ?
Jeroen
Lb
27/02/2024

Bootgerelateerd
Good day fellas,

I‘m looking for a Minn Kota remote from the first Modell of the Ulterra without Bluetooth. If somebody have something for sale feel free to contact me.

Thanks
Jens Seyer
Düsseldorf
27/02/2024
Tips
Vis het liefst al struinend door polders op zoek naar snoek.
Zijn er plekken in Brabant waar ik een aantal uur lekker door de polder kan struinen en paar leuke groenjassen kan verwachten ?
Richard
Schijndel
27/02/2024