Warnet visserij Europoort
Als ik zicht op zeebaars lees, moeten we er toch vanuit gaan dat er op een van de verantwoordelijke instanties een grove fout is begaan door een vergunning af te geven voor het vissen met warnetten in de monding van de waterweg.

Ieder weldenkend mens zou toch kunnen beseffen dat dit niet kan en dus ook niet had mogen gebeuren!

Ik neem aan dat er bij SN en bij ZWN wel iemand rondloopt die op zijn minst moet kunnen achterhalen wie deze vergunning heeft afgegeven, en dat ze ook weten wie er in Den Haag/Duitsland/Brussel aanspreekpersoon is als het gaat om de terugkeer van de Zalm cq zeeforel, en de velen miljoenen die er al zijn ingestoken om dit mogelijk te gaan maken. Dus even met deze mensen contact leggen en ze op de hoogte brengen van wat dit allemaal teweeg brengt.

Want het komt op mij nu over dat op slinkse wijze door een of andere onbenul een vergunning is afgegeven, terwijl de mensen die hier eigenlijk de beslissingen over horen te maken, er op dit moment geen weet van hebben wat er in de monding van de Nieuwe Waterweg aan de gang is!

Ik hoop dat Joop dan spoedig kan schrijven dat de afgegeven vergunning is opgeheven, en dat de ambtenaar die de vergunning heeft afgegeven een halfjaar stage moet lopen bij ZWN..... maar ik ben bang dat ik nu een beetje te hardop aan het dromen ben!


Peter, onbekend, 22/05/2014

REAGEER

Gravatar
Teun
.

Ik moet van dit soort zaken kotsen, en ons maar voor de gek houden met een gesloten seizoen... Bah, ik kost hier van... het houdt nooit op.. SN slaap verder

 • about 10 years and 2 months geleden
Gravatar
Theo
.

Ja Peter, de meeste dromen zijn bedrog. Alleen is deze "bikkelharde werkelijkheid".

 • about 10 years and 2 months geleden
Gravatar
Luc Van Litsenborg
.

Beste Nederlanders,

Dit geklungel is echt niet meer aan te zien. Dit is de grenzen van de idiotie ver voorbij.
Er is maar één manier om dit probleem aan te pakken, en dat is het in de publieke opinie te gooien. Deze ganse etterbuil van beroepsvisserij moet in de kranten en op televisie komen. Pas dan zal er een breed gedragen verontwaardiging komen, en zal het beleid, met de billen bloot, de vergunningen gaan herzien. Zolang dat niet gebeurt, weet niemand iets van dit drama, is er bijgevolg geen enkele druk op de ketel en blijft alles bij het oude.
Wat weerhoudt er jullie van de onderzoeksredacties van de kwaliteitskranten en de nieuws- en duidingsreacties (NOS nieuws, Pauw en Witteman, andere...) te contacteren om ter plaatse het probleem te komen bekijken, te verslaan en het in het grote daglicht te plaatsen zodat de beleidsverantwoordelijken zich publiekelijk mogen komen verantwoorden?
Stille diplomatie helpt voor geen meter, er moet stof opgewaaid worden. Wie belt, wie doet wat?

 • about 10 years and 2 months geleden
Gravatar
Rob
.

Het zijn niet alleen de 2 boten die Joop beschrijft want de VL-5 van de heer Klop zelf doet ook vrolijk mee. Hij had gisterenmorgen zelfs netten gezet aan de landpunt van Rozenburg tegenover de Stena Line. Zal maar niet opschrijven welke verwensingen ik naar zijn boot heb geschreeuwd. Gelukkig hebben ze daar maar 2 uurtjes gestaan. Wat nog mooier was dat er met het lichten van het net geen 1 vis in zat. Aan de overkant stond de Berghaven tot aan Semafoor helemaal ingepakt en uiteraard de Splitsingsdam ook weer eens.

Over anderhalve week is de gesloten tijd afgelopen. Maar hopen dat ze regelmatig geen ruk blijven vangen zodat ze weer terug kunnen (sorry) naar het binnenwater.

Rob

 • about 10 years and 2 months geleden
Gravatar
Rene
.Rotterdam

Lijkt mij dat het vaak negatief genoemde Europese parlement nu ineens zijn naam kan zuiveren door in te grijpen.Europa steekt tenslotte veel geld in de herintroductie van de zalm en zeeforel.Go for it.

 • about 10 years and 2 months geleden
Gravatar
Frans
.

De vraag is of het nu legaal of niet legaal gebeurt ? en ik ga er van uit dat SN en/of ZWN toch wel in staat moet zijn om hierop een duidelijk antwoord te geven. En dit antwoord ook openbaar te maken.
En indien het illegaal is dan moet SN / ZWN telkens klacht neerleggen, desnoods met burgerlijke partijstelling, tegenover elke overtreding.
Indien SN/ZWN hiertoe niet bereid is, dan stel ik voor dat iedere visser, die dergelijke zaak ziet, onmiddellijk naar de politie stapt en een PV laat opmaken. En ik weet wel dat SN/ZWN dit niet graag heeft omdat het zogenaamd "contra-produktief" zou werken; maar niets doen ??

 • about 10 years and 2 months geleden
Gravatar
Fuut
.

Typisch Nederland. Er veel belastinggeld in steken om de salmoniden terug in de Rijn te krijgen en die beesten dan bij de ingang van ons land weg laten vangen.

Het lijkt me een leuke klus voor onze BOA´s om deze lieden héél intensief te controleren op het bezit van salmoniden.

Vriendelijke groet
Fuut

 • about 10 years and 2 months geleden
Gravatar
Rob
.maassluis

Ik heb mijn brief over het mislukken van het steurproject door warnetvisserij (DE MUREN DES DOODS) naar de woordvoerder T.H.van ES van het ministerie van economische zaken gestuurd en gevraagd wie deze vergunning afgegeven heeft en of er wel rekening gehouden is met dit mooie maar vooral kostbare Steurproject en heb hierop nog geen antwoord gehad maar blijf de brief net zo lang sturen tot ze daar reageren ,wand hier is een vergunning uitgeven waar iets langs elkaar heen werkt afz Rob Maassluis

 • about 10 years and 2 months geleden
Gravatar
Gerrit
.

er is weer een boot bij gekomen, de VL 169 zet volop aan het zetten aan de zuidelijke blokken dam, als ook aan de noordelijke blokken dam. De baars , Zalm en forrelen maken geen schijn van kans om daar rond te zwemmen, of de rivier op te gaan om te paaien
Zo kunnen we blijven investeren voor een betere populatie
de beleids makers snappen dit allemaal niet, het zijn dagelijks vele honderden meters warlnetten die er staan
zij worden ook blind gezet, die zien we niet

 • about 10 years and 2 months geleden
Gravatar
Peter
.Veghel

Is het ministerie van Economische zaken die wat aanrommelt aangaande de uitgifte van vergunningen.

Het Europese parlement kan alleen voorstellen als richtlijnen,verordeningen, en besluiten die uit de commissie komen aanpassen,verwerpen of aanpas. Zelf initiatieven nemen om tot wetgeving te komen mag ze niet, nu weet je waarom je gisteren al dan niet gestemd heb.

Groet,

Peter (Veghel)

 • about 10 years and 2 months geleden
Gravatar
frank
.

en wij maar water en geld én vis naar de zee dragen...

 • about 10 years and 2 months geleden
Gravatar
Peter
.

Waarom hoor ik hier de partij van de dieren niet over!!!

 • about 10 years and 2 months geleden
Gravatar
Piet
.Den Haag

Ben deze week ook wezen vissen met een bootje op de waterweg. heb de staandwandvissers ook gezien en het viel mij wel op dat ze bijna niks in de netten hadden zitten. We hadden er zelf met de hengel ook meer 2 met ze drieen heel de dag gooien en smijten. ze zitten er gewoon (nog) niet. We willen ieder jaar vroeger gaan vissen maar vanaf half juni komen ze pas echt hierheen. je kan wel zeggen dat de watertemperatuur hoger ligt dan vorig jaar maar het heeft ook zeker met daglengte te maken. Dan gaan we echt wel een baarsje vangen maar dat het 1 grote hindernisbaan door de netten word voor de zeebaars, forel, steur en zalm is wel zeker en lijkt me niet de bedoeling dat een paar beroepsvissers alles verpesten voor duizenden sportvissers!

Groeten Piet

 • about 10 years and 2 months geleden
Gravatar
Peter van V
.

Mag een beroepsvisser zoals klop die de desbetreffende vergunning heeft overgenomen, zomaar meerdere vergunningen uitgeven aan andere beroeps vissers ( VL 219, VL 229, VL 169 , VL 555 ) of hebben zij allen een eigen vergunning. Ik kan toch ook niet meerdere mensen op mijn VISpas laten vissen.
Overigens heb ik de VL 555 er ook bij vermeld omdat deze beroepsvisser (handlijnvisser) zich ook niet aan de regels houd. Want zeebaars van sportvissers kopen mag toch niet, maar ik denk dat 70% van zijn vangst van de pier van Hvh komt, gevangen door semi beroeps!

 • about 10 years and 2 months geleden
Gravatar
Peter
.Zwolle

Peter van V

Daar is een duidelijk antwoord op geregeld bij de wet.

Vergunningen zijn op persoon of bedrijf uitgegeven en zijn derhalve NIET overdraagbaar. Deze zijn enkel door de gunner, in dit geval de federatie ZWN uit te geven. Wel zouden genoemde vaartuigen in opdracht van Klop kunnen vissen. Dit zijn de bekende mazen, ditmaal in de wet.

 • about 10 years and 2 months geleden
Gravatar
John
.R'dam

Goed dat Joop als een van de weinige visgidsen en beroepsmatig bij de hengelsport betrokkenen een keer zijn nek uitsteekt.
Dergelijke berichten zijn natuurlijk geen promotie voor onze sport of een uitnodiging om er ook eens op uit te gaan maar wel nodig willen we morgen ook nog kunnen vissen.

 • about 10 years and 2 months geleden
Gravatar
Teun
.

De partij van de dieren die hoor je niet .... want vissen blaffen of knorren niet. Daarbij komt dat dit een zeer delicate kwestie waar je je vingers aan kunt branden... UHhhhh dat willen we niet in politiek Den Haag...toch.

Alles en iedereen veegt hun kont af aan ons domme vissertjes... welk ontwikkeld mens zit er nu met een hengel aan het water.....nee een echt ontwikkeld mens die golft of gaat tennissen... das pas chique....

 • about 10 years and 2 months geleden
Gravatar
Chris
.

En wie horen we hier weer niet? Sportvisserij Nederland.
Zoals steeds de grote afwezige.
Veel bla bla maar als ze eens echt ets kunnen betekenen voor sportvissend Nederland, zijn ze er net even niet.
En wij maar vispassen kopen.
 • about 10 years and 2 months geleden
Gravatar
Teun
.

en ja... vissen......altijd de vispas mee !!!!

 • about 10 years and 2 months geleden
Gravatar
Teun
.

en ja... vissen......altijd de vispas mee !!!!

 • about 10 years and 2 months geleden
Gravatar
Jeroen
.Delft

Weet iemand wat er voor de vergunning door de beroepsvissers word betaald? Ik ben benieuwd of het mogelijk is een bod te doen op de vergunning die wordt uitgegeven door de federatie.

 • about 10 years and 2 months geleden
Gravatar
nico
.delft

misschien een rare vraag maar waarom wordt het zetten of lichten vaneen net niet gefillmd.dan heb je kei harde bewijzen om die door te geven aan tv programma of iets anders

 • 10 years and one month geleden
Gravatar
Jan Netten
.

Teun,je haalt de woorden uit mijn mond.

 • 10 years and one month geleden
Gravatar
Jeroen
.

Chris,

Ik ben het niet helemaal met je eens. Is Totalfishing het medium voor SVN om te communiceren? Ik denk het niet. Heb je ze zelf al benaderd? Ik wel en ben benieuwd naar hun reactie. Het zou zo maar kunnen zijn dat ze al ergens mee bezig zijn. Als dat niet zo is zullen ze ons hopelijk op weg helpen naar de juiste adressen.

Met klagen op een openbaar forum lossen we niets op. Fijn dat Joop het aan de kaak stelt maar we kunnen niet verwachten dat een enkeling dit gaat oplossen. Zo lang Joop mooie foto's van dikke zeebaarzen op Totalfisching plaatst zal er volgens de beroepsvissers en beleidsmakers weinig aan de hand zijn toch?

Het word tijd dat wij zelf een en ander slimmer gaan aanpakken. Zo niet lost het probleem zich vanzelf op.....

 • 10 years and one month geleden
Gravatar
Peter
.Veghel

Beste Chris,

Gaarne hier geen opruiende reactie richting Sportvisserij Nederland die van geen fluit klopt.

Groet,
Peter (Veghel)

 • 10 years and one month geleden
Gravatar
Rob
.Westland


Vandaag het AD lezen.

 • 10 years and one month geleden
Gravatar
Rob
.Maassluis

Peter ik denk dat zoals Chris dit doet de enige manier is om SPORTVISSERIJ NEDERLAND wakker te schudde op de normalen manier gebeurt daar niets , ik zelf heb antwoord gekregen op mijn brief aan economische zaken over de warnetvisserij in de waterweg waar een mooi steurproject dreigt te mislukken omdat heel de riviermonding dag in dag uit in warnetten ( MUREN DES DOODS) staat en dhr Thierry van Es heeft mij terug gestuurd dat hij dit uit gaat laten zoeken afz Rob Maassluis

 • 10 years and one month geleden
Gravatar
John
.

Misschien kunnen Joop of anderen regelmatig eens aangeven waar de warnetten staan in het Europoortgebied. Dan weten we tenminste waar we zeker niet moeten gaan. Te gek om los te lopen dat enkele scharrelaars het voor zoveel sportvissers verzieken.

 • 10 years and one month geleden
Gravatar
frits
.

ja joop steekt zijn nek uit,maar wel steeds foto's plaatsen van zeebaars en snoekbaars op het net!!
want ook deze visgids moet promotie maken nietwaar!
stop met al die vangstberichten ze maken het er niet beter op en zijn er alleen maar voor de trots en ijdelheid van de vanger.

 • 10 years and one month geleden
Gravatar
Joop Folkers
.Naaldwijk

Ik las net een artikel in het AD waarin de mannen van de firma Klop even behoorlijk aan de "tand"worden gevoeld. Zoals altijd heeft pa Klop wel weer een weerwoord. De Waterweg is uiteindelijk 13 kilometer lang en zij zetten slechts hooguit enkele kilometers dodelijk warnet per dag. Toen ik vandaag met de fast Ferry vanuit de Hoek met mijn scootertje richting Yantchee haven voer waren de mannen van de VL218 alweer vet bezig om de noordzijde van het "vogeleiland"vol te knallen met warnetten.Ik had nog even een gesprek met een medewerker van de Havendienst 15 en die kon niet meer of minder melden dat ze momenteel niets konden veranderen aan de situatie omdat de heren Klop de benodigde vergunningen hebben.
Mijn vraag was uiteraard (tegen beter weten in!)wie deze vergunningen dan wel had uitgegeven en al snel bleek hier Rijkswaterstaat en de Havendienst zelf voor verantwoordelijk te zijn. Als de Havendienst vindt dat de heren Klop onverantwoord bezig zijn,dan moet er zonder enige twijfel een mogelijkheid zijn om deze waardeloze beroepsvissers te lozen.Vorige week stonden vrijwel de meeste strekdammen in de Waterweg aan de kant van Rozenburg weer eens volop in de warnetten!?? Stekken waar veel sportvissers normaliter lekker kunnen genieten van hun hobby maar helaas konden o.a. veel fintvissers weer onverricht ter zake richting huis keren! Nadat ze vanochtend weer ruim een kilometer warnet rond het vogeleiland hadden gezet vertrokken de mannen met hun aluminium bootje naar de Stenen Glooiing.Ik wilde het niet zien en was blij dat ik weer in de haven van de Hoek was. Ik denk dat deze acties de laatste restjes zeebaars opvegen en dat het eens zo mooie gebied compleet naar de klote wordt geholpen. En....dat voor een enkele beroepsvisser die ooit eens via opa op opa een aantal vergunningen heeft weten te bemachtigen om paling te belagen. Helaas dreigt een hele nieuwe generatie zeebaarsvissers nu de dupe te worden van dit soort kansloze beroepsvissers! Tot slot misschien nuttig om te vermelden dat het aantal zeehonden op "robbeneiland" volgens de mannen van de rast Ferry "de Nieuwe Prins"! momenteel is geminiseerd tot hooguit 8 stuks terwijl er vorig jaar in dezelfde periode nog ruim 50 zeehondjes in de zon lagen te bakken! Hoe bedoel je teken aan de wand....!!??? Ach zal wel niet want Klop heeft altijd wel weer de bekende zielige k.t smoes om de pers te benaderen!

 • 10 years and one month geleden