U heeft een algemene of specifieke vraag over sportvissen, reizen, materialen, boten, ervaringen van anderen enz.enz.? U wilt iets meedelen dat volgens u ook andere sportvrienden moeten weten? U heeft iets te koop of zoekt juist iets speciaals? Klik dan hier voor plaatsing van een nieuw bericht, evt. met foto.

Specifiek zoeken? Klik op een van onderstaande rubrieken

Petitie trailerhelling aan de IJssel in Wijhe door Gerwin Noltes, 20 reacties
Onbeperkt vissen voor o.a. Duitsers? door Jaap, 102 reacties
Leve de Vispas en weg met de Poespas door De blije karper, 15 reacties
Beroeps IJmuiden door Bezorgde Sportvissers, 96 reacties
Sportvisserij Zuid West Nederland door Jan Junge, 59 reacties
Warnet visserij Europoort door Peter, 72 reacties
Plaats een nieuw bericht


Algemeen
Te koop fair play swingtip hengel heavy zgan wordt niet meer gebruikt is maar een paar keer gebruikt mag weg voor 150 euro graag ophalen in kampen.
A Hollander
Kampen
29/07/2022
Algemeen
Hoi,

Binnen enkele maanden staat er terug een trip richting Noorwegen op het programma.
Zoals bij vorige edities blijft het absolute hoofddoel (vis)plezier maken. Geen gebrek daaraan wink
Maar we dachten er aan om voor de eerste maal ook eens wat vis mee te transporteren bij het terugkeren.
Maar hoe pak je dit aan? Het idee was om eerst alles vacuum te verpakken en dan in een Coleman koelbox te vervoeren.
Of is het beter om de vis ginds in te vriezen en dan zo te transporteren in een koelbox? Hierbij is de vrees dat er wat vis deels wat kan ontdooien?
Iemand tips? Thanks a lot!
NicoD

28/07/2022
Algemeen
Te koop 1 jaar oude 3 in 1 transducer

Vaste prijs 150 euro

Voor foto's stuur even mail dan kan ik ze sturen
beert
Elburg
28/07/2022
Algemeen
Iemand nog Buchertail jointed shallowraiders van 7,5" liggen die de stal mogen verlaten ? Graag foto met vraagprijs naar mijn mailadres.
Leonard
Puurs-Sint-Amands
28/07/2022

Algemeen
     
te koop wegens overcompleet en uitdunnen collectie

een in nieuwstaat westin w8 powercast 60-180, 2 delige hengel van 233cm.
is enkele keren gebruikt maar is nog in nieuw staat

vraagprijs 375,-
EdeB
Deinum
27/07/2022

Algemeen
     
te koop aangeboden wegens overcompleet

st croix legend tournament top n tail in absolute nieuwstaat, plastic zit er nog om en is daar ook niet uit geweest, ik heb er meerdere, deze heeft altijd reserve gestaan, gaat weg wegens uitdunnen collectie

vraagprijs 350,-
EdeB
Deinum
27/07/2022

Algemeen
     
te koop wegens overcompleet

in goede staat calcutta conquest 301, betreft model 2018

vraagprijs 300,-
EdeB
Deinum
27/07/2022
Algemeen
Ik wil mijn nieuwe Schego luchtpomp aansluiten op de startaccu van de buitenboordmotor .
Kan ik dat ongestraft doen en kan mijn pomp dit hebben als ik de BB motor start .zou jammer zijn als de nieuwe pomp meteen de kliko in kan.
Als dit niet kan welke voorziening moet ik dan treffen .Wil liever geen extra accu gebruiken.
Bij voorbaat dank voor de informatie.
Peter
Oosterhout
25/07/2022
Algemeen
Beste mensen,

Ik vis graag met jerkbaits met twisterstaarten.Door slijtage en beten van roofvissen sneuvelen die staarten regelmatig. Nu ben ik op zoek naar lijm om zelf die staarten aan de jerkbaits te lijmen. Wat voor lijm moet ik kopen en waar is die lijm verkrijgbaar ?
Jan
Oss
25/07/2022

Algemeen
     
ik verkoop mijn nieuwe boot 2020/2021 met een nieuwe suzuki 20 pk EFI kortstaart elektrisch gestart met 20 vaaruren. Met nieuwe Minn Kota Terrova BT 55 US 2 pilot link met afstandsbediening. Een nieuwe Humminbird Helix 7 die met de Terrova verbonden kan worden. 3 nieuwe semi tracc batterijen. Een
Minn Kota 105 AH en een sportline 105 AH en een startbatterij voor de benzine motor. nieuwe bootstoelen in de hoogte verstelbaar, 4 nieuwe hengelhouders van het merk Scotty. Nieuwe kanteltrailer ongeremd, trailerslot. Alle elektische verbindingen van motor en visvinder etc. zijn aangesloten . De boot staat 100 procent in orde en klaar om mee te varen/vissen. ik geef op dit alles ook garantie. Dit alles voor 12.500 euro
luc
belgie
25/07/2022

Algemeen
 
Eendelige lamiglas reelversie
Lengte 2,14m- 3/16-5/8oz
Medium fast action
Zo goed als nieuw
Nieuwprijs 286€
Vraagprijs 150€
Enkel ophalen
Ronny
Maldegem
23/07/2022

Algemeen
 
Eendelige st-croix avid neo reelversie ANC68MF
Lengte 2.40m - 1/4-5/8 oz fast-action
Nieuwprijs 190€
Vraagprijs 100€
Gebruikt maar zo goed als nieuw
Enkel ophalen
Ronny
Maldegem
23/07/2022

Algemeen
 
wegens inkrimpen te koop 1 witte versie (de eerste versie) shimano yasei 2,70 dropshot hengel 7-28 gram .
een geweldige gevoelige hengel om mee te werpen met shads en dropshot

€90,00
afhalen
henry
almkerk
23/07/2022

Algemeen
 
Wegens inkrimpen te koop een st.croix avid inshore AIC70mhf .
10-20lb 1/2-1.1/4 oz
€150,00

afhalen

bij interesse even mailen veldenh01@gmail.com
henry
almkerk
23/07/2022

Algemeen
 
Wegens inkrimpen te koop een zeer mooie st.croix xilio limited edition verticaal hengel limited edition nummer 62 van de 150 .
is een molen versie .
afhalen

bij interesse mailen naar veldenh01@gmail.com
henry
almkerk
23/07/2022
Algemeen
ik ben op zoek naar een abu 6601 c4. wie een nog goed werkende geeft liggen en die verkoopt mag mij contacteren
luc
belgie
23/07/2022
Algemeen
Maandag een Shimano reel voor een servicebeurt bij een winkelier ingeleverd en donderdag al weer terug.
Nu ben ik al fan van Shimano. Maar echt nooit iets anders meer.
Bij andere merken duurt zo’n beurt soms weken of maanden. Of je molen raakt zelfs kwijt (Penn)

Moest ik toch even kwijt.
Arjan

22/07/2022
Algemeen
Bron Omroep Flevoland:

Het aantal aalscholvers in het IJsselmeergebied is drastisch afgenomen. Dat blijkt uit een recente telling. De grootste kolonie van Nederland zat jarenlang in de Oostvaardersplassen, maar is nu bijna helemaal verdwenen.

Terwijl de aalscholvers vroeger rond deze tijd massaal broedden in wilgenbomen in het moeras van het natuurgebied, doen ze dat nu niet meer. Ecoloog Mennobart van Eerden doet al tientallen jaren onderzoek naar de vogels, maar dit had hij niet zien aankomen. "We zitten hier dus nu bij deze kolonie op nul broedparen. Helemaal nul. Dat had ik nooit verwacht!"

Piek in jaren '80 en '90:
Na de aanleg van de Oostvaardersplassen kwamen de aalscholvers eind jaren zeventig naar het gebied. In de piekjaren tachtig en negentig zaten er zo'n 8.000 broedparen. Maar op een gegeven moment werden het er steeds minder. Inmiddels is het aantal in het hele IJsselmeergebied gezakt tot onder de 1.750. Dat is historisch laag.

Vos, marter en lage visstand:
Er zijn volgens Van Eerden meerdere oorzaken. Eerst kwam de vos. De vogels gingen toen de bomen in. Daarna kwam de boommarter. Alleen bomen die in het water stonden, waren toen nog geschikt om in te broeden. Het leefgebied werd hierdoor beperkt. Verder zwemt er in het IJsselmeer, waar de vogels vissen, nu veel minder vis dan in de jaren '80 en '90.

Aalscholver ongeliefd:
Bij vissers is de aalscholver ongeliefd. Zij zijn van mening dat de zwarte watervogels zelf de meren leegvissen. Maar volgens ecoloog Van Eerden is dat zeker niet het geval. Aalscholvers vangen alleen de kleinere vissen en vaak ook alleen soorten waar vissers geen belang bij hebben, zoals pos en grondels.

"De aalscholvers zitten de vissers in de kern niet in de weg. Als het goed gaat met de aalscholvers, heeft de visserman ook een prima boterham", aldus de ecoloog. Van Eerden denkt dat de visstand vooral is teruggelopen doordat de waterkwaliteit steeds beter is geworden. Hoe tegenstrijdig dat ook klinkt. In schoon water zitten minder voedingsstoffen voor vissen.

Leefgebied behouden:
Of de vogel nog terugkomt, weet Van Eerden niet. Wel is het volgens hem belangrijk om voor aalscholvers een goede leefomgeving te behouden. Daarvoor moet in de Oostvaardersplassen een moerasgebied gecreëerd worden dat af en toe ook droogvalt. Het water moet komen en gaan, stelt Van Eerden. Want als het water komt, geeft het veiligheid voor de vogels. Maar blijft het water staan, dan gaan de wilgenbomen dood. Daarom moet het gebied soms ook droogvallen, zodat er weer nieuwe bomen kunnen kiemen en groeien. Dit is een proces van vele jaren, maar dat is volgens Van Eerden niet erg. Alleen bij een constant waterpeil is het gebied volgens hem ten dode opgeschreven.

Een correctie vanuit onze kant:
De aalscholver vreet alles op wat ze kunnen wegwerken. Kleine snoek en snoekbaars pakken ze ook en hebben ze geen enkel probleem mee. Kortom vis tot pak weg 40cm. Denk aan de kruiskarper speciaal gekweekt om opgewassen te zijn tegen de aalscholver predatie. Veel visvijvers hebben te lijden onder de vraat door aalscholvers. Uit hengelvangsten en visserijkundige onderzoeken blijkt dat in veel kleinere afgesloten wateren, bijna geen vissen van 15 tot 30 cm meer voorkomen.
Visloze Visser

22/07/2022
Algemeen
Op social media zag ik een filmpje voorbij komen waarin 2 ''roofvisexperts'' elkaar in het vaarwater kruisen op het ijsselmeer. De ene expert heeft aandacht gezocht op tv en de ander maakt daar blijkbaar dankbaar gebruik van.. Hoe leuk is het aan het worden op het water zeg! Onvolwassen en ook nog eens heel erg kinderachtig gedrag om als 'prostaffer'' en 'visgids' van westin en shimano op deze manier te handelen.. Onacceptabel gedrag van beide heren, en dan vis je ook nog voor een bekend merk, om je dood te schamen.. Internet maakt wateren en het visplezier zo wel steeds meer kapot! Wanneer stopt nou eens deze onzin?
Wim Velsen
Aalsmeer
21/07/2022
Algemeen
Een Reins zander ringer, 229 cm lang 7-21 gram. 100 euro
Een shimano technium DF AX 300M. 100 euro
Een shimano twinpower special zander 10-40 gram 305cm lang( nog met de losse molenringen) 150 euro
Alles in zeer goede staat.
Gunther
Assebroek
19/07/2022