U heeft een algemene of specifieke vraag over sportvissen, reizen, materialen, boten, ervaringen van anderen enz.enz.? U wilt iets meedelen dat volgens u ook andere sportvrienden moeten weten? U heeft iets te koop of zoekt juist iets speciaals? Klik dan hier voor plaatsing van een nieuw bericht, evt. met foto.

Specifiek zoeken? Klik op een van onderstaande rubrieken

Totale vangstverbod zeebaars 2018 door Geer, 13 reacties
Hengel Reel combi verloren door Marco, 1 reacties
Boot bekleden of coaten door Geer, 4 reacties
Beroeps IJmuiden door Bezorgde Sportvissers, 89 reacties
Sportvisserij Zuid West Nederland door Jan Junge, 53 reacties
Warnet visserij Europoort door Peter, 69 reacties
Plaats een nieuw bericht

Algemeen
Onderstaand bericht is geplaatst in NRC van Afgelopen zaterdag: Begin december behandelt de Visserijraad een voorstel om de vangst op paling in de Europese kustwateren niet langer toe te staan. Het voorstel vormt een merkwaardig contrast met het besluit dat er vanaf 1 december 2017 weer palingfuiken gezet mogen worden in het Natura 2000-gebied Volkerak: zulke gebieden zijn beschermd vanwege de Vogel- en of Habitatrichtlijn. Het toestaan van vangst in beschermde natuurgebieden is een kortetermijnstrategie die vooral weerstand oproept en bovendien zorgt voor juridische strijd en andere vormen van energieverlies. Dat kunnen we ons niet veroorloven want we hebben juist alle energie nodig om deze schitterende vis voor de toekomst te behouden.

Het volwassen palingbestand is de afgelopen vijftig jaar met 95 procent gedaald en de intrek van glasaal – de jonge paling – is minder dan drie procent van wat het in de jaren tachtig van de vorige eeuw was. Op de Rode Lijst van bedreigde diersoorten staat de paling in de categorie ‘met uitsterven bedreigd’ wat betekent dat het voortbestaan van de populatie er slechter voor staat dan een soort als de reuzenpanda. Paling eten kan echt niet: een broodje panda doen we tenslotte ook niet.

Het palingbestand is de afgelopen vijftig jaar met 95 procent gedaald

De kust- en deltawateren, zoals het Volkerak, vormen de laatste bolwerken waar paling tegenwoordig nog in noemenswaardige aantallen voorkomt. De roep om nu ook in dit soort beschermde Natura 2000-gebieden fuiken te gaan zetten, laat zien dat het met het zelfregulerend vermogen van de sector niet best gesteld is. In plaats van verduurzaming, investeert de visserij in uitbreiding en behoud van mogelijkheden om aal te vangen en in pr die consumenten moet doen geloven dat er zoiets bestaat als ‘duurzame paling’. Dat dat niet het geval is bewijst ook de reclamecodecommissie, die in haar uitspraak in 2011 al oordeelde dat er sprake is van misleiding vanuit de visserijsector.

Juridische touwtrekkerij

Maar die misleiding is goed beschouwd klein bier in vergelijking met de toestand waarin de paling zich bevindt. Want hoeveel juridische touwtrekkerij je er ook tegenaan gooit, wie naar de cijfers kijkt ziet dat er een achterhoedegevecht geleverd wordt. Een verbod alleen is niet genoeg en daarom moeten we de discussie van het juridische strijdtoneel zien te verplaatsen naar het gezamenlijk investeren in onderzoek en bescherming. Er is heel wat nodig om onze delta zodanig te herstellen dat trekvissen zoals de paling zich er weer thuis voelen.

Na de Europese richtlijn (2007) en het Nederlandse aalbeheerplan (2009) moeten de maatregelen van het papier af komen en zorgen dat de natuurlijke dynamiek in onze delta weer hersteld wordt. Het zou goed zijn als minister Schouten bij de aankomende Visserijraad niet alleen het vangstverbod steunt maar ook werk maakt van een effectief herstelprogramma voor de paling in eigen land.
Cor
Friesland
20/11/2017

Algemeen
 
3 x Abu 55 in zeer goede staat. (Old school)
Hans van der Spek
Rotterdam
20/11/2017
Algemeen
CDA springt in de bres voor hengelaars
Den Haag - Sportvissers moeten een serieuze plek krijgen in het sportakkoord dat het nieuwe kabinet wil sluiten. Daarvoor pleit CDA-Kamerlid Hank Bruins Slot. „Ze vallen keer op keer tussen wal en schip.” https://www.telegraaf.nl/nieuws/1269551/cda-springt-in-de-bres-voor-hengelaars
Geer
Arnhem
20/11/2017

Algemeen
Aangeboden een z.g.a.n. Haswing Comax 55 lb. Deze electromotor gaat electrisch omhoog / naar beneden. De electromotor is werkelijk maar enkele kerengebruikt, en dat is te zien. De accu is hagel nieuw (VDC31M) de beste in zijn klasse. En ook de Ctek MX10 lader is spiksplinternieuw, deze lader is echt top of the bill. 10 amp lader. Heb juist aan de Comax mooie accu snelklemmen gezet en de stroom kabels voorzien van krimpkous. (Kan er ook af als je het wilt, ik vond dit mooier.) Set is gekocht voor rubberboot, echter is die er nooit gekomen. Motor wel een enkele keer gebruikt bij een maat op zijn boot. Rest is nieuw. Tevens heb ik er ook nog een spiksplinternieuwe accu bak bij. Voordeel aan deze accu is de traploze snelheids regelijk. Daardoor kan je praktisch een hele dag varen.

Facturen aanwezig.

Deze zet kost je bij elkaar zón 750 euro

Pricedrop! De eerste die 400 bied mag de set op komen halen!(Doet absoluut niet onder voor minnkota)
har
ellecom
20/11/2017
Algemeen
Hoi,ik heb me laten horen dat er 2 vissers = franstalige belgen of fransmanen
op 2 dagen 4 meters + snoeken de kop hebben ingeslagen in de Biesbos,een schande,M J-P
Marcq j-p
1020 LAEKEN
19/11/2017
Algemeen
Gezocht: Lucky Perch Silver Shadow Fire Belly

Ik ben op zoek naar dit aasje, wie heeft er nog een liggen en wil er afstand van doen? Andere kleuren heb ik eventueel ook interesse in. Prijs komen we wel uit.

Hoor het graag,

Gerard
Gerard
Diemen
19/11/2017

Algemeen
Zoals de titel beschrijft, een shimano calcutta 401 TE gezocht. Mocht iemand er een hebben liggen hoor ik het graag.

Mvg
Mitch
Hellevoetsluis
19/11/2017

Algemeen
 
Aangeboden nieuw in doos: Originele Lowrance Transducer Lowrance Transducer HDI 83-200 / 455-800 kHz (Downscan). Op de doos staat elite 7. Maar deze werkt op heel veel modellen. O.a. Elite 4(x) 5(x) 7(x), chirp / hdi etc. Tevens ook op oude toestellen (x125 o.a.) met de blauwe stekker. Uiteraard alleen downscan als je toestel het ondersteunt. Ook werkzaam op simrad.

Frequenties 83/200 455/800. Compleet met met boekje en bevestiging materiaal, schroeven/ mount etc. Heeft 6 meter kabel. Winkelprijs 149 euro.

Ideaal als transducer voor je bellyboat als je bijv een scherm op je boot hebt. Of natuurlijk als reserve!

67.50 euro inclusief verzekerde en aangetekende verzending met trace binnen nederland!
70 euro inclusief verzending naar belgie

Indien interesse graag even een berichtje naar: phjjochems@hotmail.com
Ik zie hier niet altijd de reacties!

Nog maar 4 beschikbaar!
PHJ
arnhem/nijmegen
19/11/2017

Algemeen
 
Nette hengel
Super strakke verticaal hengel
Lengte 1.80
Gewicht 10 tot 30 gram
Kevin
Meppel
18/11/2017

Algemeen
Te koop

Kunstaas van bekende merken!

Losse verkoop!!

Ernie's  16 per stuk (firetiger verkocht)
Mann's Imitator  12,50
Mann's Giga Grubs  3 stuks 15
Grandma  10 verkocht
Jake  10
Nilsmaster  8
Rozemeijer  8
Pig  12
Jenzi  10
Phantom lure  12 verkocht
Balzer  12 (lakschade)

Alles is exclusief de verzendkosten!

Reageren via mail!

Mvg T
T

18/11/2017

Algemeen
 
Te Koop.
Voor de kenner,Shimano 270 cm Powerloop Zander z.g.a.n.
120 euro incl. verzenden.k.biggelaar@hetnet.nl
kees
moergestel
18/11/2017

Algemeen
     
Lowrance Structure Scan unit. Door middel van deze unit kunt u een Lowrance HDS Gen 1 of Gen 2 unit geschikt maken voor een sidescantransducer (waarmee dus ook links en rechts van de boot gekeken kan worden). Mag voor een zacht prijsje weg omdat maar 1 ethernet-aansluiting het doet. Op de unit kan dus maar 1 HDS visvinder aangesloten worden. Het apparaat functioneert verder probleemloos. Vraagprijs: 70 euro.
Wim
Omgeving Dordrecht
16/11/2017
Algemeen
Beste
Hoe is te voorkomen dat loodkoppen na verloop van tijd gaan oxideren?
Heeft best iemand ervaring mee denk ik.
Groet Kees
Kees
Moergestel
16/11/2017
Algemeen
iemand een transducer voor een lowrance lms 522c te koop ? is met blauwe stekker.
transducer werkt nog wel maar ophangoog is afgebroken heb geprobeerd dit te lijmen maar lukt niet .
iemand hier een oplossing voor?
bij voorbaat dank.
A de Boer
LUINJEBERD
16/11/2017
Algemeen
Hierbij verkoop ik mijn luc coppens special shad 2.40. Prijs 125 euro. Voor foto's kijk ook even op mp.
Met vriendelijke groet
Mitch
Hellevoetsluis
16/11/2017

Algemeen
   
1 x alan Brown 13 ft fast hooker 5/10 lb bijzonder gave hengel old school.
1 x Bruce and Walker mk |V s/u 10 ft, ook een plaatje, 2 hengels voor een echte liefhebber,
H van der Spek
Rotterdam
15/11/2017

Algemeen
     
Lowrance Structure Scan unit. Door middel van deze unit kunt u een Lowrance HDS Gen 1 of Gen 2 unit geschikt maken voor een sidescantransducer (waarmee dus ook links en rechts van de boot gekeken kan worden). Mag voor een zacht prijsje weg omdat maar 1 ethernet-aansluiting het doet. Op de unit kan dus maar 1 HDS visvinder aangesloten worden. Het apparaat functioneert verder probleemloos. Vraagprijs: 70 euro.
Wim
Omgeving Dordrecht
15/11/2017

Algemeen
     
Hallo

Hierbij verkoop ik mijn St Croix kleding maat M
zoals op de foto's gaat het per set dus Trui + Pet

Heb je interesse graag een emailtje.
bedankt
mvg Bjorn Janssen
Bjorn Janssen
Heythuysen
15/11/2017

Algemeen
Beste
Ik zoek 1 boot stoel slede vertelbaar
Wie heeft er een over

Hoor het graag

Of tips hoe ik deze zelf kan maken

Bvd
Jeroen
Swalmen
14/11/2017
Algemeen
Deze week hoorde ik van een collega, die kunde heeft aan gepensioneerde beroepsvisser uit Urk. dat deze visser en zijn materieel is ingehuurd om een visserijkundig onderzoek te doen op een meer in Noord-Friesland waar zeeforel is uitgezet. Doel was om snoekbaars te vangen voor onderzoek.

Deze visser had aangegeven dat er onderzoek gedaan wordt naar vermoedens dat de uitgezette zeeforellen die gekweekt zijn in bassins een ziekte of parasiet bij zich dragen. Deze zeeforellen zouden door medicijnen resistent zijn maar dus wel drager. Kennelijk is er een vermoeden dat de snoekbaarzen slachtoffer hiervan zijn geworden.

Helaas heeft mijn collega geen affiniteit met hengelsport waardoor hij niet meer informatie heeft ingewonnen. Het blijft dus helaas bij geruchten waar we nooit het juiste van zullen weten.
Johan
Friesland
14/11/2017