U heeft een algemene of specifieke vraag over sportvissen, reizen, materialen, boten, ervaringen van anderen enz.enz.? U wilt iets meedelen dat volgens u ook andere sportvrienden moeten weten? U heeft iets te koop of zoekt juist iets speciaals? Klik dan hier voor plaatsing van een nieuw bericht, evt. met foto.

Specifiek zoeken? Klik op een van onderstaande rubrieken

Is een automaat geschikt om te traileren? door Rob van Dinteren, 28 reacties
Beroeps IJmuiden door Bezorgde Sportvissers, 92 reacties
Sportvisserij Zuid West Nederland door Jan Junge, 56 reacties
Warnet visserij Europoort door Peter, 71 reacties
Plaats een nieuw bericht

Algemeen
Hallo,
Van 28 mei t/m 6 juni gaan wij naar Zweden om te snoeken. We gaan in principe met 8 man, waaronder Marco Dol en Andre Koehorn ( wellicht bekend van hun mooie jerkbaits ). Deze week heeft er een afzegging plaats gevonden en ben ik op zoek naar een vismaat. Ik ben in het bezit van een boot en auto.
Heb je zin in een onverwachtse snoektrip, met een gezellige en fantieke groep, laat dan snel wat van je horen. Aangezien we een groot huis hebben gehuurd zijn de kosten een stuk lager als bijvoorbeeld de huisjes in vastervik..

Groeten Bas Schimscheimer
0618847699
Andijk
bas schimscheimer
andijk
10/05/2008
Algemeen
Hoi,

ik wil eens wat bliekjes gaan vangen om als aas te gebruiken. Ik weet alleen niet hoe dat moet. Ik heb al eens wat mensen gezien die ze met een soort haringlijn, maar dan kleinere haken, vingen. Kan ik die ergens kopen of moet je die zelf maken. Wie weet er meer van.

Martijn.
Martijn Dekkers

10/05/2008

Algemeen
Vorige week brak ik tijdens een onhandige manouvre met de boot het topdeel van deze geweldige (zeebaars)hengel die ik enkele jaren geleden kocht bij Ahoy te Rotterdam.

Nadien heb ik 'ergens op Internet' gezien dat deze hengel werd aangeboden voor circa 80 euro, maar ik weet niet meer op welke site en door wie?

Wie weet waar die stok werd/wordt aangeboden?

Heeft iemand toevalligerwijs nog een topdeel staan?

vr.groet
Loek van Egmond
06-18303076
lvegmond@hetnet.nl
Loek van Egmond
Sint-Michielsgestel
10/05/2008
Algemeen
heb een nieuwe 25oo FB aangeschaft
valt me op dat bij elke draai een schaaf geluid en bij het asje een nok geluidje hoor.
wie weet raad.
mvg andre.
andre

10/05/2008
Algemeen
Hey jongens

Ik ga deze zomer naar het franse vispark pescalis om te vissen op snoek en black bass,ik vraag me nu af of 1 van jullie er al geweest en zoja wat zijn jullie ervaringen?
Ik ben van plan om een bootje te huren en op de iets grotere snoek te vissen( als die grote er zitten )en ook zeker op blackbass.

Alvast bedankt bernd
bernd

10/05/2008

Algemeen
16 nummers VBK Karpermagazine :
14/15/16/17/18/19/21/22
25/26/27/41/42/44/45/46

Alles samen voor slechts 20 euro of ruilen voor oud/antiek hengelspul !
Afhalen of met verzending :
- Belgie = + 8 EURO
- Nederland = + 13 EURO

Alleen mailen voor info abuman@skynet.be

Jean-Paul
Herselt / BELGIE
10/05/2008
Algemeen
Ik kocht onlangs een belly-boat en wil deze klaarmaken tegen de opening van het nieuwe roofvisseizoen. Deze week kocht ik in een motorenzaak een battery van 12 volt van het merk Platinum voor mijn dieptemeter.Deze batteryen worden normaal voor snorfietsen en /of motoren. Het is een klein handig modelletje. Ik stel me nu echter de vraag of ik wel de goede battery gekocht heb daar dit geen droge battery is maar wel een met zuur. Bestaan er in dit kleine formaat droge batteryen of kan het geen kwaad dat er zuur in de battery zit - is er geen risico voor lekkage en bijgevolg schade aan de belly-boat? Bovendien blijkt dat de lader die ik gebruik voor het laden van de batteryen van mijn boot te zwaar en daardoor ongeschikt is voor het laden van deze kleine battery. Wie kent hiervoor een geschikte lader?
Graag reactie a.u.b.
Jan Aerts
Lommel
10/05/2008
Algemeen
Heren,

Van de week een paling gevangen op een binnenwater die bij thuis komst kuit bleek te bevatten. Heb dit nog nooit eerder aangetroffen. Is dit normaal? Naar mijn weten paaien ze af in de sargasso zee.

Mvg
Sven

10/05/2008
Algemeen
Tientallen dode karpers in plas Den Bosch www.telegraaf.nl
DEN BOSCH - In de IJzeren Vrouw, een plas in Den Bosch, zijn tientallen dode karpers gevonden. Hoe de vissen zijn gestorven, is nog onduidelijk. Dat maakte het waterschap Aa en Maas vrijdag bekend.
In het water dreven ongeveer zestig dode karpers, een tiental snoeken en snoekbaarzen en een enkele dode zeelt en brasem. De gemeente ruimt de dieren.

Samen met de plaatselijke hengelsportvereniging gaat het waterschap de komende dagen onderzoeken hoe de vissterfte is ontstaan. Het waterschap adviseert voorlopig niet in het water te zwemmen.
Eric

09/05/2008
Algemeen
Ik heb van de week het stuk gelezen van Karel uit Amsterdam over agressie op de Noordpier. Nu heb ik dit zelf aan de lijf ondervonden bij de uitlaat centrale in borselle.
Ik was daar in de buurt op vakantie en ging daar kijken hoe het met de vangsten daar was. Wat ik daar gezien heb niet normaal!! Staan er een stuk of 10 " buitenlandse" nederlanders zoals Karel het noemt vuilniszakkenvol ondermaatse zeebaars te vangen en in die vuiniszakken te proppen. ze visten met haringlijnen en vingen er zo 3,4 of 5 tegelijk. En er ging er niet 1 van terug. Ik vroeg aan 1 van die gasten wat ze ermee gingen doen, oh voor de BBQ. Toen ik hem vertelde dat ze veel te klein waren,en dat ze terug gegooid moesten worden, riep hij wat naar zijn maten,die gewapend met stukken hout en ijzer naar mij toe kwamen,en werd mij verteld dat ik weg moest gaan. Dit heb ik gedaan,had geen zin in een pak slaag.Toen ik bij mijn auto was heb ik de politie gebeld,maar die konden helaas niet komen wegens de drukte,maar ik moest later nog maar terug bellen. Ik ben geen racist maar wilders krijgt mijn stem.
Joop
Den Haag
09/05/2008
Algemeen
wordt er al geep op de afsluitdijk,breezand,kornerwerderzand gevongen ???
johan

09/05/2008
Algemeen
Wij beginnen weer met een basis cursus vliegvissen...doe je ook mee? Voor meer informatie graag contakt opnemen via de mail, of telefoon

Mail: vdkuip-huisman@tele2.nl
Telefoon: 0636000646
Andre & Donna van der Kuip
Maasbommel
09/05/2008
Algemeen
Hallo,

volgende week vertrekken wij weer naar Noorwegen om daar een week te gaan vissen. Wij gaan naar Flekkeroy(Z-Noorwegen). zijn er mensen die de laatste weken geweest zijn en ons iets kunnen vertellen over bijvoorbeeld de vangsten ed? alle info is welkom!

groetjes,
Frank
Frank
Rosmalen
09/05/2008
Algemeen
In de Leeuwarder Courant van donderdag 8 mei staat het volgende:

ROHEL - De zeventien Friese binnenvissers hebben gisteren meer dan honderdduizend aaltjes uitgezet. De jonge paling is opgekweekt door Troelstra Aquacultuur in Rohel. Elke visser kreeg ruim 30 kilo pootaal mee. Eerste in de uitdeelrij was beroepsvisser Eppie Visser, die in het vlakbij gelegen Tsjukemar palingfuiken heeft uitstaan. "Eartiids sieten hjir wol tritich fiskers, no bin ik noch de ienichste." Pootaal kost per kilo ongeveer 400 euro. De palingvissers betalen de helft. Het andere part komt uit de opbrengsten van de voor hengelaars verplichte vispas. Eppie Visser hoopt zo'n 10 tot 15 procent van de vissen terug te vangen.

Een heel klein stukje in de LC dat bij mij en ik denk bij nogal wat meer sportvissers, grote vragen oproept!

Wie begint?
Lolke Folkertsma
Sloten
08/05/2008

Algemeen
Super om de snoek in de zomer te verleiden.

21 cm groot met een ratel erin. Glijdt over het water tot ie gezien of gehoord wordt door de snoek.

info: dy.vandinter@tweakdsl.nl
D
nijmegen
08/05/2008

Algemeen
leuke viskar
lengte 100cm bij 50cm diep 50cm
totaal lengte met stang is 1.90cm zit ook een koppel bij voor achter de scooter of fiets
met vriendelijk groet frank
fvgemert@home.nl
frank
zwolle
08/05/2008

Algemeen
Te koop
10500.- euro
Sylvan Explorer 2001
Mercury 40pk ELPT dec.2006
Kalf kanteltrailer geremd 2005
met looppad naar achter en extra zware lier met 2 versnellingen
Minn Kota Vector 55lb 1:3
Eagle fishfinder fish elite 320 Gps met navionicskaart
Lowrance x85
3 orginele sylvan stoelen
dekzeil
2 tractieaccu's
1 startaccu
navigatie verlichting
radio
2 hengelrekken voor 6 hengels
3 hengelsteunen
brandblusser

Bij interesse bel even of stuur een mail
a.vd.camp@home.nl
0610355764 arie van de camp
schayk

30-04-2008reageer hier op dit bericht
arie van de camp
schaijk
08/05/2008
Algemeen
Beste Patrick. Jij reageerde begin Mei op een vraag van mij m.b.t. onderlijnen. Ik wil je daar graag nog wat over vragen. Wil je mij jou mail adres en/of telefoonnummer mailen ? Mijn mail adres is ljvanwesterop@yahoo.com.
Jan van Westerop
Weesp
08/05/2008
Algemeen
Samen met de Friese Bond van Binnenvissers evalueert de federatie de bijvangstregeling.

Op dinsdag 20 mei om 19.30 wordt in het Aquaverium te Grou een avond gegeven om de mening van de snoekbaarsvisser mee te nemen in de evaluatie van de bijvangstregeling.

De avond is vrij te bezoeken door alle snoekbaarsvissers uit Friesland.

Nou mijne heren een mooie gelegenheid om de woorden van het forum gestalte te geven in een omgeving waar het meer geschikt is dan hier op het forum.
Zander

08/05/2008
Algemeen
Hallo Collega's,

Ik ga een paar dagen naar de ardennen. Camping Villatoile in Anseremme (nabij Dinant) we zitten daar aan een riviertje genaamd "De Lesse" Weet iemand of ik daar een visje kan verwachten en zo ja, welke soorten ??? Lijkt me leuk om een hengeltje mee te nemen.

Alvast bedankt.
Patrick
Patrick
Rotterdam
08/05/2008