Onbeperkt vissen voor o.a. Duitsers?
Beste hengelaars even een opiniepeiling. Wat vinden jullie ervan dat o.a. onze Duitse oosterburen met een vispas zo’n beetje onbeperkt toegang hebben tot viswater in NL? Ik woon aan de oostgrens van NL en vind het persoonlijk de spuitgaten uitlopen. Het is gewoonweg ongelooflijk druk op het water aan het worden. Van de 10 boten die je tegenkomt zijn er 9 Duits. Niets tegen Duitsers overigens maar b.v. afgelopen zondag was ik aan het vissen op een relatief klein grindgat dat in verbinding staat met een rivier. Het zag werkelijk zwart van de boten. Ik overdrijf niet tenminste 15 boten en daarnaast minimaal 10 belly-boten, wederom 90% Duits.

De vis die op deze plas lag heeft die dag minimaal 5x een shad of iets dergelijks voorbij zien komen. Er werd dan ook slecht gevangen. Hoorde van andere vissers dat het daar al weken zo druk was. Ik vind dit geen goede zaak, het maakt voor mij als visser die vooral ook voor de ontspanning en rust gaat vissen het genieten van het moment minder. En eerlijk is eerlijk je favoriete stekken zijn vaker bezet, de vis krijgt kenmerken van dressuur en je vangt dus minder. Dan hoor ik je al zeggen dan ga je toch naar een ander water? Nou alles in een straal van tot 50km landinwaarts is het een zelfde laken een pak. En het neemt enorm toe.

Kom je bij de trailerhelling staan er al een aantal boten voor je te wachten. Onlangs ruim een half uur moeten wachten om te kunnen traileren. En dat in de winter! Ik ben van mening dat SVN best eens over een maximaal af te geven vispassen aan bewoners buiten NL na mag gaan denken (of de prijs een stuk verhogen?). Niet racistisch bedoeld maar de hengeldruk neemt m.n. op de roofvis enorm toe. In Duitsland is het wat lastiger qua vergunningen etc. maar dit is de omgekeerde wereld.
Jaap, Gelderland, 09/01/2020

REAGEER

Gravatar
Visser
.

Ga je nog wat horen als ze in Frankrijk op de camping zeggen dat er toch wel wat te veel Nederlanders zijn en ze maar beter in eigen land op vakantie moeten.

 • 4 years and 6 months geleden
Gravatar
P
.Drenthe

Het gaat erom dat er teveel lui naar 1 plek komen, in nederland is vissen relatief goedkoop.. in duitsland meppen ze de vissen dood en in belgie is slecht waterbeheer.. dus wat krijg je? Alle ballen op nederland..camera erbij enz enz resultaat: meer vis weggevangen door niet C&R vissers.. veel dressuur. Pakte je vroeger in de polder een paar leuke vissen op 1 visdag , nu misschien 1 of juist geen, aanbeten zijn lauw je ziet gewoon dat de vis schuwer is.. Geloof me ik heb bakken vol kunstaas wat zogenaamd dressuurdoorbrekend moet zijn..ik ben heus niet van dat ik maar altijd moet vangen ofzo maar het is tegenwoordig een drama..
Sorry voor mijn misschien negatieve geklaag, maar als je je favo hobby achteruit ziet gaan doet dat pijn.. Ik snap de reactie van peter met dat hij gestopt is met snoekvissen, als je niks tot bijna niks vangt is de lol er gauw af.

 • 4 years and 6 months geleden
Gravatar
Sander
.

Tom, daar ben ik het wel mee eens. Best bizar dat je met alleen een vispas als visgids aan de slag kan. Iemand die zijn boterham verdient met vissen is eigenlijk een soort beroepsvisser, dus zouden ook dezelfde regels/beperkingen moeten gelden voor gidsen.

 • 4 years and 6 months geleden
Gravatar
Stef
.

Met de hartelijke bijdrage van Luc Coppens voor onze Belgische hobby genoten en Dietmar Isaiasch voor onze Duitse hobby genoten....

 • 4 years and 6 months geleden
Gravatar
Paul
.

Dus wij uit nl mogen dan wel met zijn alle in de winter naar Oostenrijk om te skieen en in de zomer massaal alle bekende zon oorden bezoeken, maar de niet Nederlander willen we niet in nl.... Wat een egoïsme....

 • 4 years and 6 months geleden
Gravatar
Bertus
.

Wir schaffen das!

 • 4 years and 6 months geleden
Gravatar
Basti
.Köln

Bijna 80 procent van de buitenlandse gasten in het Sauerland Winterberg komt uit Nederland.

Oostenrijk is het vijfde belangrijkste
Bestemming van de Nederlanders en met 55%Marktleider in het wintersportsegment.

het beste wat we kunnen doen
sluit alle grenzen weer en we blijven allemaal in onze thuislanden.
welkom terug in 1940.

Ik hou ook niets van visgidsen
Duits of Nederlands.
Laten we allemaal plezier hebben samen in onze hobby
en denk altijd aan 99% C&R.
En Japp als je iets wilt doen voor de visbestanden Vis een beetje ondieper in de winter

B.de Butcher

 • 4 years and 6 months geleden
Gravatar
Bob
.Limburg

Het is een punt waar ik me al tijden aan erger. Als ik tijd heb om te vissen moet ik eerst 2 a 3 stekken af om gewoon te kunnen beginnen met vissen. Overal staan ze en ze blijven vaak dagen. Kloppers tegen komen doe ik zelde maar afval laten ze allemaal achter. Van alle zooi die ik opruim is zeker 80 % Duits . Dit is overduidelijk ! Daar hebb3n wij als land niks aan verdient. Daarbij komen nog de media geile stumpers met hun kekke insta zooi met de locatie overduidelijk in beeld (zie percherry bijv.) . Er is hier op de plassen tegenwoordig een complete armada aan bellyboten aan het vissen waardoor de gewone Nederlanderse visser het nakijken heeft als hij enkel het weekend kan vissen omdat er ook gewerkt moet worden.
Ik stel voor om gewoon het Sloveense model toe te passen. Nederlanders kunnen lid worden van een club en zo toegang krijgen om te vissen. Maar buitenlanders kunnen enkel en alleen dag, meerdaagse en week vergunningen krijgen. Hierdoor komt er minder volk en alleen echte vissers. Niet de kamperende stumpers die er nu komen. De mannen die voor de vette Nederlandse bakken komen die betalen wel.
Daarbij zal dit geld binnen brengen waardoor er wel goed gecontroleerd word en niet dat slappe gedoe van de locale boa. Zoals afgelopen zomer toen er zeker 20 nachtvissers zaten die alle regels aan de laars lapte. Ik zeg tegen hem daar moet je gaan kijken , dat is wat je baan inhoud. Hij tegen mij, ik ga voor die paar euro die confrontatie niet aan , je weet nooit wat voor volk het is. Dat zegt genoeg over de vissers en het schrale salaris waar deze man moet werken.

 • 4 years and 6 months geleden
Gravatar
P
.Drenthe

@paul
We zijn hier niet van de afdeling hypocrisie..
Als ze in oostenrijk het teveel vinden worden qua mensen op de piste mogen ze van mij een maximum aantal personen instellen..
Wat men vergeet is te relativeren, het gaat om aantal mensen per vierkante meter. Nederland is klein, heeft dus ook geen capaciteit om veel mensen te herbergen. Die lijn kan je doortrekken naar viswater..
Kunstmatige Forelputten trekken mij totaal niet, dus ik zie dat ook liever niet terug bij de waterkant.

 • 4 years and 6 months geleden
Gravatar
B
.

@Tom
Vissen met levend aasvis is ook verboden en veel doen dat nog steeds!!
Het nemen van te veel snoekbaars is ook verboden helaas gebeurt dat nog regelmatig
en ook van Nederlandse vissers.

En het beste is om zelf een chalet aan vissers aan te bieden en dan klagen over te veel Duitse vissers, of verhuurt u uw Chalet niet aan Duitsers?
Je hebt Duitse vissersvrienden, nietwaar?
maar ze zijn waarschijnlijk niet bedoeld...

Merk je wat tom?
pak je eigen neus en wijs dan met je vinger naar anderen.

 • 4 years and 6 months geleden
Gravatar
Fons
.

Elke winkelstraat in elke Europese stad staat vol met Nederlandse bedrijven zoals Kruidvat, C&A, Albert Heyn, Zeeman, ING, en noem maar op. Vaak ten koste van plaatselijke kleinere handelaren die bij bosjes het loodje leggen. Moeten die superwinkels uit het lage land bij de zee dan ook allemaal geweerd worden in het buitenland zoals de Nederlanders de Fransen, de Duitsers of de Belgen willen weren van hun viswater???? Ik heb de indruk dat het Europees model dik OK is als het Nederland opbrengt en dat het andersom verdomd heel moeilijk ligt!! Sorry dat ik jullie dat spiegeltje effe voorhoud.

 • 4 years and 6 months geleden
Gravatar
Stephan
.Wassenberg

Hallo allemaal
Ik kwam deze mening toevallig tegen. Om in Duitsland te vissen moet je slagen voor een examen en kennis tonen. In Nederland heb je dat niet nodig. Dat maakt het gemakkelijk voor deze bunglers die hun passie volgen zonder het te weten en alles in het hoofd slaan zonder te weten welke vis je voor je hebt. Het draait allemaal om het maken van vlees. Vissen is altijd een passie voor mij en dat is hoe ik me gedraag. Ik gedraag me ook in Nederland, omdat ik hier een gast ben en graag terug zou willen komen. De mensen zonder regels, kennis en geweten die gewone vissers uitlachen zijn het probleem, niet de ene of de andere boot in een tijd waarin iedereen vrij is.

 • 4 years and 6 months geleden
Gravatar
Jaap
.Gelderland

Bedankt allen voor uw reacties en meningen.
Zoveel mensen zoveel meningen zegt men wel eens en dat word hier nog maar eens bevestigd. De vergelijking die enkelen maken met wintersport of campings vind ik mank gaan. Ik mag aannemen dat een campingbaas graag zoveel mogelijk gasten heeft en liefst alle plaatsen bezet heeft. Het is ten slotte hun boterham. Wintersport idem dito, bv Oostenrijk is qua economie bijna volledig afhankelijk van de inkomsten van toeristen die komen skiën. Nou ga ik en kamperen in o.a. Frankrijk en zijn we onlangs op wintersport geweest. Een camping waar geen hond staat vind ik en mijn kinderen niets aan, al hoeft het ook zeker geen massa te zijn. Maar laten we eerlijk zijn, die camping kan ik zelf uitzoeken. De skigebieden in Oostenrijk hebben allemaal een bepaalde maximum capaciteit, vooral gebaseerd op het aantal bedden dat beschikbaar is. Als deze allemaal bezet zijn dan is het zeg maar gezellig druk bij o.a. de liften. Hoe het ook zij het is een vrije keus om hier in mee te gaan, dit te boeken en hier veel geld voor over te hebben. Dit in ogenschouw genomen, wat schiet buiten de verkochte vispassen (SVN) NL economisch gezien op met deze vissers uit Duitsland en België? De auto’s en trailers die ik zie komen voor 95% via de snelweg NL binnen, traileren, vissen en gaan hierna linea recta weer terug naar de Heimat. Er is hier geen euro uitgegeven. En als we er met “z’n allen” financieel zo weinig mee opschieten waarom moeten we er zo blij mee zijn dan? Het geld zal me eerlijk gezegd een worst wezen maar als wij dat zgn vis walhalla zijn dan zouden we (of bv visverenigingen) er ook wel wat mee van mogen profiteren lijkt me. Daarbij zie ik door bovengenoemde redenen de hengelsport ook niet bepaald als een speerpunt en trekpleister van onze toeristische sector. Nogmaals ik gun het iedereen om van onze fantastische hobby te genieten maar de drukte op en aan de NL wateren word gewoon te groot, zeker in de weekenden. En als ik reacties zo lees en viscollega’s in mijn omgeving spreek dan denken er heel veel sportvissers hetzelfde over. Het zal denk ik niet snel veranderen en de vraag is of er iets aan te doen is? Ben by the way ook wel benieuwd hoe Basti uit Keulen weet op welke dieptes ik vis? En als we dan toch onterecht en niet onderbouwde kritiek aan het geven zijn, jij hebt om hier te vissen al enkele duizenden euro’s in NL uitgegeven net als ik met vakanties in Frankrijk en Oostenrijk heb gedaan?
Gr. Jaap

 • 4 years and 6 months geleden
Gravatar
Marcel
.

Het is inderdaad op veel wateren soms erg druk, maar om heel eerlijk te zijn zijn dit wel vaak dezelfde soort wateren die erg gepromoot worden (de grote meren, rivieren en rivierputten). Kijk maar naar YouTube. Zelfs de YouTube Predator cup wordt gehouden in Nederland aan het Haringvliet, Volkerak, etc. En de Nederlanders profiteren hier ook van. Wat denk je wat al die volgeboekte huisjes opleveren voor de eigenaren? We doen er dus zelf ook aan mee. En in Denemarken is er zelfs een hele economie op gebouwd.
Maar goed we gaan ook met z'n allen naar Noorwegen (ook vanuit NL) om even flink huis te houden op zee. Wat ik wel belangrijk vind is zoveel mogelijk C&R voor iedereen, maar goed als de wet omschrijft dat je twee snoekbaarzen mee mag nemen en je bent in het bezit van de juiste papieren zie ik het probleem niet. Eén ding moet ik die Duitsers wel meegeven (vooral die met die hele dikke boten), ze gooien alles terug. Iets wat ik over veel Nederlanders ook niet kan zeggen, want de zeebaars praktijken die ik ieder jaar geregeld zie gebeuren maakt ons ook geen heilig volkje!

 • 4 years and 6 months geleden
Gravatar
Alex
.

Jaap,

Je geeft aan dat je niets tegen Duitsers hebt, maar ineens is het wel een probleem dat het allemaal duitsers zijn. Wat is nou het probleem? De drukte of de duitsers?

Even hier mijn mening over: als we als sportvisserij ooit een vuist willen maken in de politiek is het van belang dat het economisch belang van de sportvisserij veel groter is dan dat van de beroepsvisserij. Dus in dat licht is het GEWELDIG dat Nederland als sportvisland op de kaart wordt gezet. Persoonlijk ben ik een beetje klaar met dat eeuwige geklaag van mensen. Lees vaak genoeg dat gasten niks vangen op stekken "omdat die oostblokkers het leeggevist hebben". Niet meer dan eens zijn dat stekken waar ik nog prima vang. Dus volgens mij wijzen mensen gewoon liever met de vinger dan dat ze zelf de handschoen oppakken en iets aan hun visserij doen of investeren in stekken zoeken.

In dezelfde: ik woon in het groene hart en heb de afgelopen jaren niet alleen duitsers, fransen en belgen voorbij zien komen. Maar ook duizenden hollanders die uit limburg, brabant of het oosten komen om hier te vissen. Moet ik daar hetzelfde van vinden als jij van duitsers?

 • 4 years and 6 months geleden
Gravatar
Christoph
.Aken

Ik ben erg enthousiast over de vispas. In Duitsland zijn vissers behoorlijk afgekeurd en is de visstand meestal niet erg goed, vooral omdat vangst en vrijlating wettelijk verboden zijn. Als ik in NL ga vissen, ontmoet ik meestal alleen mensen die erg vriendelijk zijn met onze hobby. De hele sfeer is veel meer ontspannen. In Duitsland voelt vissen meestal als een crimineel. Althans in mijn regio.

Dit is voor mij in ieder geval de belangrijkste reden om in NL te gaan vissen.
Het feit dat de HV en andere grote watermassa's zo'n haast hebben, is te wijten aan de talloze YouTube-video's en toernooien die op het net te zien zijn. Aan de andere kant is de toerismevereniging rond de Haaringsvleet zeker ook geïnteresseerd in ons vissers, misschien zijn een paar slip-systemen ook mogelijk.

Voor mij zijn reizen naar de HV altijd iets speciaals en niets dat ik elk weekend plan. Ik zou ook graag klaar zijn voor zo'n speciale functie, b.v. extra dagkaart om te kopen. En als deze dagkaarten beperkt waren, zou ik ze ook kunnen verwerken.

 • 4 years and 6 months geleden
Gravatar
Basti
.Köln

@ Jaap

Dat is een Vermoeden van mij
omdat vooral de mensen die klagen over slechte vangsten en dergelijke meestal zelf verantwoordelijk zijn of niet in staat zijn om nieuwe visplaatsen te vinden.
Of zijn gewoon ontevreden over jezelf.
En de wateren die je waarschijnlijk bedoelt er niet precies om bekend staan
voor goede vangsten in ondiep water.
Misschien met een zeer hoge Waterafvoer uit de Rivieren, maar anders zal het waarschijnlijk moeilijk zijn om vissen te vangen op een diepte de gezond voor de vis is.

Wat ik tot nu toe in mijn leven in NL heb doorgebracht om te vissen kan ik u niet vertellen, maar ik zou het liever niet precies weten.
In slechts 15 jaar kocht ik 5 vissersboten in NL en allemaal officieel gekocht in de winkel met legaal verdiend geld dus belastingen betaald in nl.
Ik ga ongeveer 35 weekenden per jaar naar Nederland om te vissen
dat kost me telkens tussen de
200 en 400 € per weekend.
we hebben al meer dan 30 jaar een huis aan het Ijsselmeer, dus ik denk dat je misschien in 3-4 weken vakantie per jaar in Oostenrijk of Frankrijk niet krijgt wat ons gezin elk jaar belasting betaalt in Nederland.
Ik ben blij dat veel Nederlandse collega-vissers het niet zien zoals jij, ik voel me meestal erg welkom.

Bedankt daarvoor!

 • 4 years and 6 months geleden
Gravatar
Jaap
.Gelderland

Beste, het gaat me niet specifiek om Duitsers maar idd om de drukte op en aan het water. Maar ja dat komt eerlijk gezegd op hetzelfde neer want ik constateer dat op veel wateren 80/90% oosterburen zijn. Dus wanneer het voor hen minder toegankelijk zou zijn dat betekend dit normaliter meer rust op het water. En even voor de duidelijkheid, ik vis op alle wateren, HV, gooimeer, Waal, Neder-Rijn, maas etc. en dit met verschillende technieken. Je weet ook dat wanneer er ergens goed gevangen word op bijvoorbeeld HV of gooimeer dat er zo maar enkele tientallen boten rondvaren. Hier heb ik eerlijk gezegd geen problemen mee want op dergelijke grote wateren vind je elkaar niet terug. Heb er meer moeite mee dat hier in de buurt op de maas, Neder-Rijn, Ijssel en zo’n beetje alle grindgaten, kanalen, sloten etc. hordes met vooral Duitse vissers rondlopen en varen. Het is gewoon een mening die hoef je wat mij betreft niet te delen maar ik leg graag uit wat en waarom ik dit zo ervaar. Ik denk dat we onze vraagtekens erbij mogen zetten dat het op en aan het water en in de natuur zo druk aan het worden is. Is dit dan zo’n goede ontwikkeling dan? Ook voor de vis? Er zijn er die er geen problemen mee hebben, maar na een drukke werkweek vind het wel relax om het even niet zo druk om me heen te hebben. Vrije keus blijft het en het goede nieuws is dat binnenkort de maandagen vrij komen om te gaan vissen dus het komt goed! Vang ze en gr. Jaap

 • 4 years and 6 months geleden
Gravatar
Basti
.

Ik zou nog een ding willen zeggen.
Het verhogen van de bijdrage voor de vispas is een goed idee, dan voor iedereen, maar ik denk niet dat het zal helpen om de echte duitse sportvissers uit nederland buiten te houden.
en ik bedoel Duits niet-Duits kenteken of Duitstalige visser...
van de meer inkomsten door Sportvisserij Nederland Moeten de beroepsvissers op gekocht worden.
En het is noodzakelijk dat er meer controles op en aan het water plaatsvinden.
je hebt gelijk, iedereen heeft zijn eigen keuze waar hij gaat vissen.
En voor de mensen die schrijven dat wij Duitsers alle vissen doden
Ik kan ze alleen maar aanraden om in Friesland te gaan vissen. Wat er aan de hand is met de lokale vissers is een absurditeit, dit zijn echte slagers.

 • about 4 years and 6 months geleden
Gravatar
Bert
.

Je wort er gek van met die YouTube filmpjes met Duitsers vooral die naar het hollandsdiep gaan en dergelijke wateren en vrijbaan hebben en zo snel ze door hebben dat je een beetje vangt komen ze aan. En die Dietmar word je ook niet blij van die mannen ook anderen merk vissers hebben een eigendunk niet normaal. En zeggen zelfs elk jaar een meter snoekbaars te vangen!? Ik ken er genoeg ervaren snoekbaars vissers die nog nooit! De meter gehaald hebben en ik zelf ook niet dus wat mij betreft is er een van bijna 90 dan ineens een meter plus.dat gaat allemaal om geld van het merk waar ze voor werken en die wat de roofvis wedstrijden winnen hebben makkelijk lullen die zijn veel op het water elke week. Wat die Duitsers hier klaar krijgen is niet te begrijpen wij moeten hier zelfs automatisch duits praten in Nederland en in winkels staat vaak veel in het Duits aangegeven gek zijn ze.
Groetjes Bert

 • about 4 years and 6 months geleden
Gravatar
Jeroen h
.Roermond

Het loopt de spuigaten uit
Zelfs met de kerstdagen

In het weekend gemiddeld 9 boten op een klein stukje duits waarvan 80% duits

Ze zien je een vis vangen je drijft paar meter af ja hoor ze liggen op je stek

En als ze nieuw zjjn volgen ze je om alle stekken te weten te komem als me de keer erop gaat jahoor dezelfde liggen op de stekken

Ik vis alleen nog in de winter periode op roofvis ivb de zomer ook nog eens allemaal rubberboten en bb van duitse afkomst op de maas zitten!

Ik ben er dus ook voor om maar bijv 20% vergunningen te verstrekken aan de buurlanden zodat de vis en ons plezier een beettje beschermt blijft

 • about 4 years and 6 months geleden
Gravatar
Wiek
.

En Heb je de film gezien, alleen op de wereld

 • about 4 years and 6 months geleden
Gravatar
Henk
.Amstelveen

@Paul,

In Oostenrijk verdienen ze zeer zwaar aan ons, is dat hier ook?

 • 4 years and 5 months geleden
Gravatar
trikke1
.OUD TURNHOUT

Jaap ik kom ook geregeld in NL vissen alsook mijn vismakkers, mijn hengeluitrusting komt voor 90% vanbij fauna hengelsport, wij kamperen altijd in Nederland op reguliere kampings dus uw redenering van geen economische bijdrage in NL klopt ook niet helemaal, verder valt het voor ons best mee qua drukte aan de warerkant. Wij gaan ook ieder jaar naar de hengelsportbeurs in Utrecht en Rotterdam dus ik durf gerust zeggen dat er toch redelijk wat 'buitenlanders' centjes achterlaten in NL. Ik zal u ook vertellen dat de prijzen van vastgoed in onze streek idioot naar omhoog gegaan zijn doordat er veel van uw landgenoten hier huizen kopen die in NL veel duurder zijn dus moeten we die ook maar terugsturen en verbieden van hier te komen wonen ik zou zeggen vangen laten vangen liefst C&R, Mvg.

 • 4 years and 5 months geleden
Gravatar
Ed
.

Ok, dus als ik vanuit bijvoorbeeld Alkmaar 150km richting Gelderland of Limburg rij, dan vind je dit niet erg? Want ik ben een Nederlander. Maar als ik als Duitser 100km of minder vanuit het Ruhrgebied naar dezelfde stek/streek rij, dan mag ik (ondanks mijn NL vergunning) daar niet van je vissen?
Ik vind het een vreemde gedachte....

 • 4 years and 5 months geleden
Gravatar
Henk
.

Ed,

Als er op jouw favoriete visplek aanzienlijk meer vissers waren, had jij dat niet erg gevonden? Als je een keer ergens anders vist prima maar structureel? Het is ook een nare gedachte dat jij jouw auto niet meer kwijt kan bij een trailer plek omdat er merendeel mensen uit het buitenland komen, structureel. Terwijl er in Duitsland aanzienlijk meer viswater is. De trailerhelling parkeerplaatsen zijn er niet van voorzien dat er net zoveel buitenlandse vissers komen.

 • 4 years and 5 months geleden
Gravatar
P
.Drenthe

Wat betreft drukte: wedstrijdvissen op roofvis mag van mij ook stoppen in nederland. Wat een gekte en drukte op sommige wateren. Een streetfish wedstrijd zit al op 100 vissers tegenwoordig, leuk als je net in die stad woont... na de wedstrijd is t helemaal dood. Laten we vooral blijven spreiden das veel beter. Ik snap dat de evenementen leuk en gezellig zijn en het wedstrijd element wat er bij komt kijken, maar is het een “sustainable“ manier van roofvissen?

 • 4 years and 5 months geleden
Gravatar
Johan
.Weert

Beste Jaap,

je gaat er aan voorbij dat deze "buitenlanders" niet alleen vissen in Nederland maar tevens veel geld achterlaten. Naast de hengelsport profiteert ook de horeca etc. hiervan en kan veel voor onze wateren worden gedaan om ze goed te houden. Basti refereert aan het doden van vis door Duitsers en Belgen maar ik kan je verzekeren dat ook veel Nederlanders dit niet nalaten. Zelf vis ik overal waar ik maar kan vissen in welk land dan ook. Onlangs in Hamburg geweest waar we meer dan hartelijk werden ontvangen ook door Duitse collega's. Er bestaat nu eenmaal geen alleenrecht opdat Nederlandse vissers een water kunnen claimen voor hun hobby. Overal in Europa zien ze ons als voorbeeld hoe het zou moeten en inderdaad, op veel plaatsen in Duitsland mag er al met de boot gevist worden waar dat eerst niet mocht. De wedstrijden die hier gevist worden hebben ook vaak veel Duitse en Belgische deelnemers en veel van hun hebben al laten zien dat ze uit het juiste hout gesneden zijn zoals tijdens de laatste NKS wedstrijd waar verschillende vissen met trommelzucht aangeboden werden en toch punten opleverden. De organisatie van het NKS zou hier paal en perk aan moeten stellen gezien het feit dat zij wedstrijden organiseren op diep water in de wintermaanden terwijl het ook elders kan op minder diep water. Misschien dat dit een reden is dat er minder wordt gevangen of is het dan volkomen normaal omdat dit door Nederlanders wordt georganiseerd ? Nederlanders reizen al sinds eeuwen over de hele wereld en hebben daar hun stempel opgedrukt en anderen hun wil opgelegd. Deze mensen komen enkel om te vissen en te ontspannen wat jij ook meer zou moeten doen in plaats van je te ergeren aan wat anderen doen. Zonder dat je het misschien weet profiteer je mee van wat de buitenlanders achterlaten in jou vaderland.

 • 4 years and 5 months geleden
Gravatar
P
.Drenthe

Vorige week 2 dagen gevist op snoek, t was weer slecht qua vangsten. Dag 2 was in een polder waar ik al lang niet geweest was.. ik kom er ook niet weer, was was ram vol met vissers, bij elke duiker stond iemand te vissen.. in elk dorpje.. zelfs een boot die aan t trollen was in het zeer ondiepe en krappe water. Het is echt soms te vol.. het lijkt wel een forellenput bah

 • 4 years and 5 months geleden
Gravatar
Ludo
.Borgharen

Beste P.
Waarom mensen op een kluitje willen gaan vissen is mij een raadsel.
Zo ook de overvolle steden terwijl daaromheen ruimte zat is.
Hier aan de Grensmaas zie je geen hond geen kip geen visser.
Waarom niet gewoon vissen waar plek zat is ???
Met z'n allen duiken op een "hotspot" getuigt van dom kuddegedrag.
Op de plek die ik niet zelf "ontdekt" heb wil ik geeneens vissen......

 • 4 years and 5 months geleden