Onbeperkt vissen voor o.a. Duitsers?
Beste hengelaars even een opiniepeiling. Wat vinden jullie ervan dat o.a. onze Duitse oosterburen met een vispas zo’n beetje onbeperkt toegang hebben tot viswater in NL? Ik woon aan de oostgrens van NL en vind het persoonlijk de spuitgaten uitlopen. Het is gewoonweg ongelooflijk druk op het water aan het worden. Van de 10 boten die je tegenkomt zijn er 9 Duits. Niets tegen Duitsers overigens maar b.v. afgelopen zondag was ik aan het vissen op een relatief klein grindgat dat in verbinding staat met een rivier. Het zag werkelijk zwart van de boten. Ik overdrijf niet tenminste 15 boten en daarnaast minimaal 10 belly-boten, wederom 90% Duits.

De vis die op deze plas lag heeft die dag minimaal 5x een shad of iets dergelijks voorbij zien komen. Er werd dan ook slecht gevangen. Hoorde van andere vissers dat het daar al weken zo druk was. Ik vind dit geen goede zaak, het maakt voor mij als visser die vooral ook voor de ontspanning en rust gaat vissen het genieten van het moment minder. En eerlijk is eerlijk je favoriete stekken zijn vaker bezet, de vis krijgt kenmerken van dressuur en je vangt dus minder. Dan hoor ik je al zeggen dan ga je toch naar een ander water? Nou alles in een straal van tot 50km landinwaarts is het een zelfde laken een pak. En het neemt enorm toe.

Kom je bij de trailerhelling staan er al een aantal boten voor je te wachten. Onlangs ruim een half uur moeten wachten om te kunnen traileren. En dat in de winter! Ik ben van mening dat SVN best eens over een maximaal af te geven vispassen aan bewoners buiten NL na mag gaan denken (of de prijs een stuk verhogen?). Niet racistisch bedoeld maar de hengeldruk neemt m.n. op de roofvis enorm toe. In Duitsland is het wat lastiger qua vergunningen etc. maar dit is de omgekeerde wereld.
Jaap, Gelderland, 09/01/2020

REAGEER

Gravatar
Thomas
.Amersfoort

Jean Ceulemans ,

Niemand gaat in Duitsland vissen omdat je daar een cursus moet doen. Er wordt misbruik gemaakt van het nederlandse beleid aangezien je maar 1 simpel papiertje moet hebben. Daarnaast ga je niet eventjes naar frankrijk wat duitsers wel hier doen .Als jer helemaal naar frankrijk gaat verdienen ze dik aan ons. En dan bedoel ik meer het hotel enz ipv alleen het papiertje. Nederland is een klein landje dat kan je niet vergelijken met frankrijk. Daar is ruimte zat en zit je elkaar veeeel minder snel in de weg, genoeg redenen lijkt mij zo...

 • 3 years and 8 months geleden
Gravatar
jan
.veenendaal

ook hier op de rijn en de lek enhet a.dam rijnkanaal veel Duitsers.die ook veel vis meenemen.

 • 3 years and 7 months geleden
Gravatar
P
.

Op youtube steeds meer competities in nederland. Zelfs buitenlandse competities die hier plaatsvinden, als ons land net zo groot als zweden of finland zou zijn qua land oppervlak, wateroppervlak en inwoneraantal had ik er geen moeite mee. Maar we zijn piepklein, overbevolkt en dus langzaam overbevist.

 • 3 years and 6 months geleden
Gravatar
bies
.nijmegen

Het zijn vaak duitse-po;en.

 • about 3 years and 5 months geleden
Gravatar
E.j ter hoeve
.Driebergen

Nederland gaat er gewoon aan ,alles kan hier maar ,er veranderd niks ,

 • 3 years and one month geleden
Gravatar
Daniel
.

Hallo,
Ich fahre nun seit 8 Jahren zwischen 2-4 mal im Jahr zu euch in die Niederlande.
Zuerst hatte ich mich in die Gewässer verliebt,nun aber auch in das Land und die Leute. Ich hatte noch nie negative Begegnungen ob am Wasser oder sonstwo. Ich habe immer sehr fröhlich Leute getroffen,was ich hier von Deutschland garnicht gewöhnt bin.

Ich lasse jedes Jahr viel Geld bei euch,Fauna Hengelsport und auch in sonstigen anderen Läden.
Ich habe bei euch 3 Aluboote gekauft.

Auch ich hasse diese ganzen Formate auf YouTube. Der angedruck hat deutlich zugenommen.

Ich hätte kein Problem das doppelte oder auch dreifache für den Fispass zu bezahlen.
Das geht anderen aus dem Ausland auch so. Macht das ruhig. Hier kosten viele Gewässer das zehnfache.

Bis bald und einen guten Start in die Saison
Daniel
100% C&R

 • 3 years and 2 weeks geleden
Gravatar
Ellen
.Huuzen

Misschien dat iemand gaat reageren met waarom doe je dat zelf niet, maar tja ik ben pas 1 dag op deze site, zodoende en wil nog leren vissen. ben nog 100% onervaren hhahah
Ik zou willen leren vissen op een survival manier voor als er hongersnood uitbreekt of dergelijke, want heb er nu nog geen verstand van. Hopelijk wordt ik op deze site o.a. wijzer. Mochten jullie nog andere sites weten ook, waar je veel kunt leren, dan hoor ik dat graag.

 • 2 years and 8 months geleden
Gravatar
Jan
.Veenendaal

Ik vis in de rijn bij heteren en Amerongen.daar staan de laatste tijd heel veel Duitsers.zaterdag stonden er 8 trailers .war van ik de enigste Nederlander was.als ik wil gaan vliegvissen in Duitsland.geven ze ook maar een paar dag vergunningen uit.ook moet je er overnachten,anders kun je er niet vissen.laten wij dat ook gaan doen.dus dagvergunning en overnachting.kijken of ze nog komen.goed voor de horeca en de visverenegingen gr jan

 • 2 years and 6 months geleden
Gravatar
Jack
.Zaandam

Je hebt helemaal gelijk.
Als wij in het buitenland vissen kost me dat 40 euro per twee dagen of nog duurder

 • about 2 years and 2 weeks geleden
Gravatar
AceOx
.Zoetermeer

Hallo Jaap,

Zouden de Zweden en Ieren ook zo lopen te miauwen over de Nederlandse kentekens bij hun trailerhellingen tijdens de gesloten in ons eigen landje?

En als je niet achteraan wilt parkeren zul je toch eerder op moeten staan zoals zij voor jou deden......

Groeten, AceOx

 • 2 years and 6 days geleden
Gravatar
Tom
.Rotterdam

De balans is totaal zoek en daar wordt je elke week weer me geconfronteerd bij de trailer helling in o.a. Middelharnis waar de Duitse, Belgische en Franse kentekens zwaar in de meerderheid zijn en als je te laat bent niet meer terecht kan. Tel daarbij de gigantische druk die ontstaat door een toename aan commerciele wedstrijden op dit prachtige water die niet onbegrensd blijft geven. Ik maak me echt zorgen over de ontwikkeling die nu plaats vindt. Ga eens vliegvissen in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, alles is gereguleerd qua maximale bezetting. Een dagvergunning is net zo duur als een Nederlandse jaarvergunning. Om maar even de verschillen aan te geven.

 • one year and 11 months geleden
Gravatar
Herman
.EDE GLD

buitenlanders vissen graag in Nederland Nederlandse karper vissers gaan naar Frankrijk.
De zeevissers weten Denemarken en Noorwegen ook te vinden wij Nederlanders vissen wereld wijd waarom mag een buitenlander niet het zelfde doen. In het buitenland zijn wij welkom Veel Nederlanders mogen graag zeuren en zijn overal op tegen .Mijn motto is geniet van het leven en leven en laten leven..
Herman Gelderland

 • one year and 9 months geleden
Gravatar
Herman
.EDE GLD

Waarom mogen ze dit niet ?
Wij Nederlanders vissen in Frankrijk op karper. ,De zeevisser gaat naar Noorwegen , Denemarken, Ierland en over de hele wereld.
Mooi toch als je de middelen heb om ergens ver weg te vissen.
Heb zelf het voorrecht gehad om in Noorwegen en Frankrijk te kunnen vissen.
Heb zelf een mooie boot gehad viste op de Ooster Schelde en de Grevelingen.
Zou nog graag een keer naar Ierland of Noorwegen gaan maar word moeilijk gezien mijn leeftijd. Dan blijf je maar vissen in Nederland er zijn charters zat vanaf de kant is ook al moeilijker.
Maar 1 ding heb genoten van al die jaren dat ik heb kunnen vissen vanaf mijn 5 jaar tot mijn 74 jarige leeftijd . Probeer snel weer naar de Noordpier te gaan als het weer het toelaat en met een charter weg zal ook niet lang meer duren .In Nederland zijn we bevoorrecht grot kustlijn en veel binnen waterteren maak er gebruik van en niet zeuren ga genieten zolang je kunt.
Groetjes Herman tot aan de waterkant .

 • one year and 6 months geleden
Gravatar
Daniel
.Cologne

Hi Jaap,
This post is quiet old, but I just found it and want to reply, maybe it is helpful for you and gives a better understanding from my point of view as Austrian living in Germany - that loves fishing in the Netherlands. I can assure I feel the same about the crowds coming over from Germany and the sad thing is, most of them are really assholes. The reason for this: in Germany you need to make a fishing license including a course and exam, thats why they come to you . its cheaper and more simple! Trust me, me and my friends hate it too and I can totally understand you, it is getting worse every year. I get angry if someone automatically greets me in German, cause they don't care. I always try too say at least some basics in your language and if not I talk english - that is respecting you. I love your country, the people and the fishing - I am very thankful living close to the border, it is paradise for me. Whats going on with the fishing pressure is disgusting and it would help if the Vispas would cost 250€ for everyone outside the Netherlands. I feel sorry and ashamed for those people coming over to you! Your fan, Daniel

 • 11 months and one week geleden
Gravatar
Jan
.Nunspeet

Sorry Daniel, dat is onzin.

je praat over hoe respectloze Duitse vissers de Nederlandse taal mijden, maar je schrijft zelf in het Engels. Ik ben zelf een Duitse sportvisser, heb een vakantiehuis in Nederland en de overgrote meerderheid van de Duitse sportvissers respecteert de vis, de wetten en Nederland zelf. zwarte schapen zijn overal.

hoe verder van de grens ik Nederlands spreek, hoe vriendelijker ze zijn. Ik zou zelfs een verhoging van de vergoedingen verwelkomen, maar niet om de redenen die u noemde.

succes jullie allemaal (ongeacht waar je vandaan komt)

 • 10 months and 2 days geleden
Gravatar
Vladik Nazarenko
.Leiden

Er is maar een oplossing voor dit probleem, uit de EU. Nederland voor Nederlanders, en als iedereen in zijn eigen vijver blijft vissen zal er ook geen conflict en irritaties zijn. Gewoon de economische voordelen behouden en lekker blijven handelen met andere landen. Maar die open grenzen komt meer narigheid binnen dan voordelen.

 • 9 months and 3 days geleden
Gravatar
Frank
.Amsterdam

Het sterft hier van de Polen en Roemenen in Spaarnwoude. Geen vergunning, en de boswachter rijd door en controleert mij, met een grap, je papieren zijn vast in orde!!!

 • 7 months and 4 weeks geleden
Gravatar
Robby
.

Zuid-zweden is ook helemaal leeg gevist door de duitsers.

 • 4 months and 5 days geleden
Gravatar
Rob
.Moenchengladbach

Hi,
ik woon in het limburgse grensgebied en ik moet zeggen dat het de spuigaten begint uit te lopen. Op duitse youtube kanalen zijn enkele youtubers bezig en die laten altijd spots in Nederland zien, Dit werkt als een magneet op de vele Duitsers. Maar een bijkomend probleem en ik benoem het bij naam zijn de Oost Europeanen die vaak in het Roergebied wonen, Vaak hebben deze geen enkel respect voor de natuur en ook is hun gedrag erg vaak storend. Ja wij nederlanders zijn ook niet altijd lievertjes maar het valt gewoon negatief op en het zorgt er zelfs voor dat ik inmiddels het plezier aan vissen in mijn regio verloren heb helaas. Te is nooit goed. Zeker in de zomermaanden waar de partytemt wordt opgezet bij het karpervissen en de barbeque aan gaat en ze achte kampementen bouwen. Het is er teveel aan en ik ben bamgt dat de overlast er voor zal zorgen dat deze hobby straks kompleet verboden wordt. Trouwens snoekbaarzen nemen ze met de vleet mee naar huis,,,karper ook.

 • 2 months and 3 hours geleden
Gravatar
Bart
.Waalwijk

Laat ze maar grof betalen, zoals wij ook moeten voor een weekje frankrijk.

 • one month and 3 weeks geleden