Snoekbaarsjager (18)

Snoekbaarsjager (deel 18)

Verticaal vissen met de speld

Ook deze techniek wordt slechts door enkele ingewijde vissers gebruikt! De speld ontstond uit de gedachte om dezelfde stijl van visserij te behouden als het verticaalvissen met de shad, maar dan met vers doodaas op de erie jigkop.

Met de speld plaats je snel een aasvisje onwrikbaar vast op de jigkop. Twee driehaken, één links achter de kop en één rechts voor de staart, maken deze aasaanbieding compleet en uiterst efficiënt. Raar of zelden mis je een aanbeet.


Materiaal om zelf spelden te maken.

Je vist met dezelfde hengel als bij het verticaalvissen. Je vist kort boven de bodem. Soms zonder te bewegen, soms met een zeer licht en traag  trillende polsbeweging waardoor ook je aasvis zacht op en neer gaat bewegen. Aanbeten zijn brutaal en snoeihard.

Volg op je visvinder de diepte en de structuur van de bodem en hef je speld mee indien nodig om vasthangen te vermijden of daal terug tot kort bij de bodem om in de vangzone te blijven. Met deze aanbieding vis je 100% van je vistijd.

Soms is een kleine variant nodig om de glasogen tot aanbijten aan te zetten. Bijvoorbeeld eerder dan gewoon horizontaal te vissen, licht golvende bewegingen maken. Spelden moet je zelf maken. Ze zijn niet in de handel verkrijgbaar tenzij bij AMS Fishing.


Uiterst efficiënt.

Je kan er op diepe en ondiepe stekken succes mee behalen wanneer snoekbaars voorkeur geeft aan vers doodaas boven plastic. O ja, nog dit: speldgewicht normaal 18 gram, op diep en stromend water 23 gram, haken vanadium rood, nr 6 van VMC type 9000 VE.

Volgende week deel 19!

Mocht u vragen hebben aan de auteur, dan kunt u die mailen via jan.van.de.linde@telenet.be


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Snoekbaarsjager 26
Total Fishing Import -
image description
Snoekbaarsjager (25)
Total Fishing Import -
image description
Snoekbaarsjager (24)
Total Fishing Import -