Snoekbaarsjager (17)

Snoekbaarsjager (deel 17)

Liften met vers doodaas

Een moordend systeem dat niet door anderen wordt toegepast! Ik neem hiervoor een montage voor slepend vissen. Zeer belangrijk is de afstand tussen je sleeploodje en de enkele haak: minimum 70 cm, tot 90 cm.

Laat je lood tot op de bodem zinken en hef dan traag je aasvis één tot anderhalve meter omhoog. Laat 1 tot 2 seconden hangen, zak weer even, maar dit keer niet tot op de bodem. Laat weer 1 tot 2 seconden hangen, lift dan terug tot anderhalve meter boven de bodem en laat weer 1 tot 2 seconden hangen. Dan ga je terug met je loodje tot op de bodem en je herhaalt de vorige bewegingen.

Deze zeer trage, onderbroken beweging met je sleeploodje wordt vloeiend en zacht gevolgd door je aasvisje. Het heeft de uitwerking op de snoekbaars als een rode lap op een stier! Gezien de afstand tussen sleeploodje en je aasvis voelen aanbeten aan als een ‘lichte verzwaring‘. Geef even mee en zet dan de haak. Ook bij het heffen voel je een aanbeet alsof je ergens aan vast hangt. Even meegeven en aanslaan! Je zal versteld staan van de resultaten.


Je zal versteld staan van de resultaten.

Hengel: Ik ontwikkelde op vraag van Michel Naudeau voor Garbolino destijds deze sleephengel, uitzonderlijk genaamd ‘snoekbaars‘ (en dit voor een Frans topmerk). Ondertussen is dit product weer vernieuwd maar ik koester nog steeds mijn twee exemplaren met grote liefde. Er hebben reeds ‘tonnen‘ snoekbaars aan gehangen.

Mijn voorkeurlengte is 2,75 meter, werpvermogen 10 tot 30 gram. Deze hengel heeft een bepaalde ruggengraat die je toelaat om bij vasthaken in mossels toch los te tikken daar waar je met de meeste, te slappe sleephengels, je hopeloos vast trekt in de mossels wanneer je heffend wil loskomen.

Molen: Daiwa SS1300 Whisker Tournament. Deze molens heb ik reeds meer dan 10 jaar maar zijn nog steeds nieuw te koop! Draad: Kevin Nash Power +, 0.35 mm, 18 lbs test.

Mijn doodaasmontage bestaat uit een rond loodje met ingegoten wartel, gewicht 15 gram of, bij  stroming en grote diepte, 21 gram vastgezet met een zachte loodhagel. Waar mogelijk vis ik steeds met 15 gram loodgewicht.

Volgende week deel 18!

Mocht u vragen hebben aan de auteur, dan kunt u die mailen via jan.van.de.linde@telenet.be


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Snoekbaarsjager 26
Total Fishing Import -
image description
Snoekbaarsjager (25)
Total Fishing Import -
image description
Snoekbaarsjager (24)
Total Fishing Import -