Zicht op Zeebaars: Eind mei gaan we weer van start!

Zicht op Zeebaars:

Eind mei gaan we weer van start!

Door Joop Folkers

Door het koude voorjaar loopt vrijwel de gehele natuur zo’n 3 weken achter op schema! Maar de zeewatertemperatuur klimt nu toch langzaam maar zeker uit een dal en bereikte dit weekend eindelijk een vrij normale waarde van circa 14 graden. Hoogste tijd om weer te starten met het zeebaarsgidsen.

Dat de zeebaarsvissers die gedurende de afgelopen 2 seizoenen met mij meegingen het naar hun zin hebben gehad, blijkt wel uit de vele leuke reacties en nieuwe boekingen die ik het komende seizoen alweer heb mogen noteren.

Er werden door gastvissers, zowel aan de plug als aan plastic kunstaas, behoorlijk wat grote zeebaarzen gevangen tot soms zelfs ruim 10 pond! De zeebaarsvisserij wordt in Europa steeds populairder wat onder andere blijkt uit boekingen die ik van zeebaarsvissers uit België, Duitsland en zelfs Denemarken ontvang!

Veel vissers vinden het fantastisch om zeebaars vanuit een boot te belagen. Je bent vergeleken met de kantvisser lekker mobiel waardoor je alle stekken af kunt vissen. Samen met een vismaat vissen we rond het uitgebreide, visrijke Europoortgebied; een unieke stek die volgend jaar uitgebreid zal worden met de veelbelovende 2e Maasvlakte.

Verreweg de meeste vissers hadden al veel gehoord en gelezen over de explosieve kracht van vriend zeebaars, maar waren er in de praktijk nog nooit in geslaagd een vis weten te vangen. Mede daarom geeft het me dan ook telkens weer een fantastisch gevoel als ik mijn gasten met een kromme hengel en een gierende slip hun eerste zeebaars uit zie drillen.

Voordeel in dit uitgestrekte gebied is dat de stekken relatief dicht bij elkaar liggen waardoor je hooguit 10 minuten moet varen om de beste stekken te kunnen bereiken. Ander voordeel is dat je op een visdag veel meer visuren maakt dan wanner je uren moet varen om de ver gelegen wrakken te bereiken! Tel daar dan nog bij op dat je nauwelijks te maken hebt met golfslag (geen zeeziekte), dan is de keuze snel gemaakt!

Gezien het aantal gegadigden is het raadzaam zo snel mogelijk te boeken. Je kunt dit doen door me via info@totalfishing.nl een mailtje te sturen. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op om een aantal data voor te stellen. In principe loopt ons seizoen door tot pakweg de 2e week van oktober. We vissen met relatief kleine boten.

De zeebaarsvisserij is vaak gebaseerd op techniek. Daarom vinden we het zo belangrijk dat onze klanten de aandacht krijgen die ze op zo’n dag verdienen en hebben daarom besloten om hooguit één persoon per trip/boot mee te nemen! Tot nu toe vond echt iedereen dit geweldig!

Hengelmateriaal (Shimano) en kunstaas als pilkertjes, pluggen, shads en gebonden koppen zijn bij de prijs inbegrepen. Je kunt dus gewoon een fijne visdag beleven zonder dat je eerst het nodige materiaal aan moet schaffen. Uiteraard kunnen we geen vanggarantie geven, maar tot op heden is er nog nooit een visser zonder zeebaars naar huis toe gegaan!

Tot slot: helaas ben ik door een mankement aan mijn pc informatie omtrent boekingen e.d. kwijtgeraakt. Voor die mensen die al geboekt hadden, maar de afgelopen 2 weken nog niets hebben gehoord wil ik vragen of ze even contact op willen nemen. Sorry voor dit ongemak!

Ook vanaf de kant!
Ik word regelmatig benaderd om groepjes zeebaarsvissers te begeleiden tijdens de kantvisserij, gewoon om de juiste techniek machtig te worden. Denk dan aan het werpen, laten lopen van je kunstaas, waar je precies op moet letten en hoe je een goede stek kunt lokaliseren. Kortom allemaal kleine facetten van deze fijne sport die je na een visdag zelf in de praktijk kunt brengen.

 

Ik ben van plan vanaf verschillende locaties te starten. In tegenstelling tot het bootgidsen moet je vanaf de kant wel je eigen materiaal meenemen. Uiteraard heb ik wel het nodige goede kunstaas bij me. Ben je geïnteresseerd in een dag kantvissen met een aantal vrienden of bekenden, vermeld dit dan even in je mailtje onder kantvisserij.

Stekelze,
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Visgidsenstraat in Utrecht
Willem Moorman -
image description
Snoekbaarzen op het IJ en Noordzeekanaal
Willem Moorman -