Snoekbaarzen op het IJ en Noordzeekanaal

Persbericht www.gameesnoekbaarzen.nl

Snoekbaarzen op het IJ en Noordzeekanaal

Door: Marcel Serné.

Uw visgids voor het Noordzeekanaal en het Amsterdamse IJ. Mijn naam is Marcel Serné en ik ben in 1961 geboren in het hartje van de Amsterdamse Jordaan en zolang ik het mij herinner vis ik.


Ga mee snoekbaarzen op het IJ en Noordzee kanaal!

Gespecialiseerd in het vissen op snoekbaars op het Noordzeekanaal , het Amsterdamse IJ en de aangrenzende wateren. Heeft u zin in een betaalbaar en ongedwongen dagje snoekbaarzen op het Noordzeekanaal en/of het IJ dan staat uw visgids voor u klaar.


Gespecialiseerd in het vissen op snoekbaars op het Noordzeekanaal.

Visbestand
Het visbestand op het IJ en Noordzeekanaal is uitstekend. Naast de snoekbaars , de baars en snoek zitten er zo’n beetje al de zoetwatervissoorten die er in Nederland voorkomen. Omdat het Noordzeekanaal en het IJ door de sluizen bij IJmuiden een directe verbinding hebben met de Noordzee is er een kans dat je een zeevis aan de haak slaat zoals bot , gul , wijting enzovoort.

Het water is brak en zelfs behoorlijk zoutig op de diepere plekken. Met name op het Noordzeekanaal vang je regelmatig een zeevis, maar je moet ook niet vreemd opkijken als er opeens midden op het IJ een bot of gul aan de haak hangt.   


Bent u een doorgewinterde roofvisser dan gaan wij direct het IJ of Noordzeekanaal op.

De visdag
Nadat wij 1 of 2 dagen van te voren hebben afgesproken zorg ik er voor dat de boot op het afgesproken tijdstip in het water ligt zodat wij meteen het water op kunnen gaan. Bent u een doorgewinterde roofvisser dan gaan wij direct het IJ of Noordzeekanaal op.

Heeft u weinig of geen ervaring, dan varen wij eerst naar een rustig stuk water zodat u de eerste basishandelingen onder controle kan krijgen. Daarna varen wij het IJ en Noordzeekanaal op. Terwijl wij vissen zal ik u indien nodig voorzien van tips.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat wij er een geslaagde dag van maken met hopelijk veel vis tijdelijk in de boot. Bent u niet in het bezit van de vispas dan mag ik u namens de Amsterdamse Hengelsport Vereniging een 3-daagse visvergunning aanbieden. Deze vergunning kost € 12,50 (wel graag even van tevoren aangeven).

Vistechniek
Omdat het op het IJ en Noordzeekanaal verboden is te ankeren vissen wij ( varend op de fronttroller ) met de verticaal of dropshothengel voorzien van een shadje. Met name in de winterperiode vis ik ook geregeld met een dood visje.


Het IJ en Noordzeekanaal.

Materialen
Bent u zelf niet in het bezit van een dropshot hengeltje , een strak verticaalstokkie shadjes etc. , geen probleem. Ik heb alles aan boord en u kunt daar kosteloos gebruik van maken. De hengeltjes zijn voorzien van Okuma molentjes en reeltjes en worden verstrekt door Hengelsport 2000 uit Amsterdam Oost.

De boot
Het is een 5 meter lange Sylvan Sporttroller met een 30 PK Honda BBM. De boot is voorzien van Lowrance Fishfinders en een Fronttroller van Minn-Kota en er is plaats voor één gastvisser.


Sylvan Sporttroller met een 30 PK Honda BBM.

Vangstverslagen
Op mijn site staan op het tabblad vangstverslagen korte verslagen van de visdagen op het IJ en Noordzeekanaal zodat u altijd een actueel beeld heeft van de vangsten in een bepaalde periode.

Tarieven en reserveren.
Een betaalbaar dagje snoekbaarzen reserveren is heel simpel , kijkt u even op mijn website bij de tabbladen visdag en tarieven en reserveren.

Voor alle overige informatie verwijs ik u naar mijn website: www.gameesnoekbaarzen.nl

Hopelijk zie ik u binnenkort eens bij mij aan boord.

Marcel Serné.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Gezien bij ...
Willem Moorman -
image description
Flyfair the world of fly fishing
Willem Moorman -
image description
Ed Stoop, bedankt
Marc Borst -