Snoekbaarsjager (23)

Snoekbaarsjager (deel 23)

Schuin verticalen of schuin driften

Ik gebruik hetzelfde materiaal als bij het klassiek verticaal vissen. Ik vis nu met shads tot 20 meter of nog verder achter de boot, backtrollend of driftend op de wind met elektromotor controle.

Met een aangepast gewicht van je erie jigkop aan de wind of stroomsnelheid, kan je nu je shad heffen en toch kort bij de bodem vissen.


Is eigenlijk verticalen op afstand.

Bij het heffen je hengel even in verticale stand stilhouden. Dit vertraagt weer de val van je shad. Het is alsof je shad even zweeft voor  het vallen. Neem even contact met de bodem en hef opnieuw. Weet dat elk bodemcontact vasthangen kan betekenen dus hou het kort en sleep niet over de bodem!

Aanbeten zijn snoeihard en de shad verdwijnt ook dikwijls volledig in de snoekbaarsbek. Je vist zo hele stukken water af en je kan uiteraard mooie nieuwe structuren ontdekken op je visvinder. Even intikken op de gps en later terug grondig gaan bekijken.


Schuin verticalen met de shad

Om traag te driften zijlings op de wind is een lage boot  uitgerust met kimkielen best. Kimkielen onder je boot houden deze mooi verticaal tijdens het driften op de wind. Schuin verticalen houdt je shad steeds kort bij de bodem. Een super aanbieding na de paai en ook in de winderige zomerperiodes.

Volgende week deel 24!

Mocht u vragen hebben aan de auteur, dan kunt u die mailen via jan.van.de.linde@telenet.be


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Snoekbaarsjager 26
Total Fishing Import -
image description
Snoekbaarsjager (25)
Total Fishing Import -
image description
Snoekbaarsjager (24)
Total Fishing Import -