image description

Himalaya floattrip ( 2 )

We gaan voor goud ( 2 )

We gaan al vroeg op pad zoekend naar mogelijke hotspots zoals diepe buitenbochten en poolen waar de golden mahseer zich graag op houd. De Mahakali is kraakhelder.

Een beetje gekleurd water is perfect voor deze visserij. Golden mahseer is erg slim en schuw, kraakhelder water is dan in je nadeel.

Wanneer we goed kijken kunnen we enkele vissen spotten.

Op geschikte plekken werpen we ons kunstaas op 1 uur stroomopwaarts en draaien deze dan langzaam binnen. (de snelheid is afhankelijk van de stroming). Wanneer onze plug zich op zo'n 3 uur bevindt versnellen we. Eigenlijk doet de harde stroming het werk. Na een aantal worpen gunnen we de stek even rust en wisselen we van kunstaas.

Toch komt die eerste aanbeet altijd weer onverwachts. Een keiharde beuk op mijn hengel laat mijn hart sneller kloppen. Een goede vis trekt de nodige meters lijn van de spoel.

Bij het zien van een golden mahseer weet je direct waarom deze schitterende vis zo genoemd wordt.

Vissen op golden mahseer kan een taaie bezigheid zijn. Het is een echte trophy visserij. Geduld is dan ook een eerste vereiste. Je vist op een vis die zich dagen niet kan laten zien en dan opeens toeslaat. Elke vis is dan een cadeautje. 

Siem en Miro hebben beide ook een mahseer gevangen. Het zijn niet de grootste maar nog altijd een welkome vangst.

Golden mahseer kan een gewicht tot wel 40 kilo bereiken, maar dit zijn wel uitzonderingen op de regel.

Fauna is hier ook rijkelijk aanwezig. Deze makaak, bijeneter en Himalaya visuil houden ons goed in de gaten.

Gaande de week raften we de Mahakali af door de meest geïsoleerde gebieden en bouwen we meerdere keren ons kamp op en af. Soms blijven we één dag op een locatie, de andere keer weer meer.

We passeren meerdere dorpjes die ver in de tijd terug leven. Ze leven geheel zelfvoorzienend, zijn vriendelijk, maar stellen zich heel bescheiden op. Je kan duidelijk merken dat ze geen toeristen zijn gewend.

Nieuwe stekken nieuwe kansen. De ene stek is nog mooier dan de ander. Wat een genot om hier te mogen vissen.

Misty, de eigenaar van het kamp houd ons nauw in de gaten. Hij is één van de betere (vlieg)vissers van India en heeft veel kennis van de golden mahseer en het rivierenstelsel waar we verblijven.

Deze vis ving Bart net naast een stroomversnelling die zich schuil hield achter een grote steen. Hij had het gemunt op kleine prooivis die ongecontroleerd de stroomversnelling passeren.

Marko heeft een grote vis weten te haken en kan deze met moeite in bedwang houden. Vele stenen die in het water liggen kunnen het gevecht elk moment onderbreken en de spanning van de top weg doen laten vallen. Gehaakt is nog niet gevangen.

Hij mag zich gelukkig prijzen met de grootste vis van de trip die we schatten op zo'n 35 pond. Een vangst om nooit meer te vergeten. Een echte trophy vis.

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. De floattrip zit er op. De visserij was taai maar ondanks dit is er vis gevangen en was het een onvergetelijke ervaring. Vissen op golden mahseer is meer dan alleen vis vangen. Vissen op golden mahseer is een avontuur!

Contact; Voor verdere informatie over deze bestemming neem je contact op met Bert Goeree van Tight Lines Visreizen via info@tightlines.nl of  www.tightlines.nl

Tight Lines,Bram Bokkers

Kijk hier voor deel 1

ANDEREN LAZEN OOK