image description

Himalaya floattrip ( 1 )

We gaan voor goud

Na een intensieve voorbereiding checken we in bij de balie van KLM. Onze eindbestemming is Delhi, de hoofdstad van India. Na een vlucht van acht uur landen we op Indira Gandhi International Airport.

Onze eindbestemming is in de buurt van Pancheshwar, hier bevind zich het basis kamp waar ons avontuur zal beginnen. Vanaf dit punt zullen we de aankomende week ruim 50 kilometer op de Mahakali naar beneden raften. Deze rivier loopt dwars door de voet van het Himalaya gebergte daar waar mensen nog volledig zelfvoorzienend leven en de kans bestaat om nog een echte wilde Bengalese tijger tegen te komen. Ons doel, het vangen van de holly "Golden mahseer"


Al direct worden we opgeslokt in de chaos van het verkeer in de miljoenenstad Delhi. Om op onze eindbestemming aan te komen moeten we nog de nodige kilometers afleggen. Vervelen doen we ons niet. Links en recht halen auto's ons in en op z'n tijd worden we door een spookrijder verrast.


Er valt onderweg veel te zien, kleurrijke mensen met karakteristieke gezichten in traditionele kleding trekken voordurend mijn aandacht. India is een waar mekka voor iedere fotograaf.


Wanneer we de voet van het Himalaya bereiken kunnen we wanneer de lucht helder is de echte hoge pieken aanschouwen van dit gebergte waarvan de Mount Everest de hoogste van de wereld is.


Na de nodige uren gereden te hebben zien we in de diepte een helderblauw rivier door het berglandschap heen kronkelen. Dit is de Saryu, die uiteindelijk in de Mahakali rivier uitkomt, een grensrivier die  zich bevind tussen India en Nepal. Wanneer we goed kijken kunnen we de tenten van het basiskamp zien staan. Een uurtje later worden we door de crew hartelijk ontvangen.


Bobbie, één van de visgidsen wil al snel weten of we goed voorbereid zijn voor deze visserij. Een zware spinhengel van 3 meter lang met een werpgewicht van 40 tot 100 gram is ideaal. Verder een goedwerkende molen en minimaal 200 meter 30 ponds dyneema op je spoel. Als onderlijn gebruiken  we anderhalve meter 38/100 fluor carbon. Meerdere soorten pluggen, lepels en shads tot een lengte tot 12 centimeter zijn geschikt. Goede kleuren zijn agressieve en natuurgetinte en kunnen gevist worden in elk waterlaag. Sterke splitringen , scherpe stevige dreggen en een goede knoop is een must.


Het is ondertussen al donker geworden en er staat een heerlijk driegangen diner op ons te wachten. Morgen begint ons avontuur.


Vlak voor we vertrekken bezoeken we nog een tempel. Een heilige die hier woont zegent ons in voor een veilige reis.


Eindelijk is het zover, vandaag gaan we de eerste etappe raften.  Op een geschikte locatie  zullen we het kamp op zetten en hier één of twee dagen verblijven.


We genieten van de eindeloze mooie natuur, gebieden waar zo goed als geen mensen komen.


In het totaal zijn we met drie rubberboten.  Alles wat we nodig hebben bevind zich in deze boten. Onder andere tenten, stoelen, keukengerei en eten waaronder zelfs levende kippen.


We passeren de nodige stroomversnellingen en houden het hierbij niet droog.


Later op de dag arriveren we op de eerste locatie  waar we ons kamp op zullen zetten. Echt aan alles is gedacht, het lijkt wel een vijf sterren camping in de wildernis.


In de avond wordt er een kampvuur aangemaakt en serveert Sundar ons het avond diner. We snappen werkelijk niet hoe de koks dit klaarspelen. Het eten is erg veelzijdig en lekker en dat allemaal zonder een echte keuken. Ook genieten we van de Melkweg die hier heel duidelijk is te zien. Morgen gaan we vissen.


Wanneer ik in de ochtend wakker wordt valt mijn oog op verse luipaard voetprints naast mijn tent.


Ook deze python van zo'n vijf meter lang kwam in de loop van de week ons kamp bezoeken.

Contact; Voor verdere informatie over deze bestemming neem je contact op met Bert Goeree van Tight Lines Visreizen via info@tightlines.nl of  www.tightlines.nl

Tight Lines,Bram Bokkers

Binnenkort deel 2

ANDEREN LAZEN OOK