Visgids Johan “De coachende visser”



Visgids Johan “De coachende visser”

Mijn naam is Johan Caneel en ik woon in Tiel, midden in het land en tussen de grote rivieren. Omdat ik graag op en aan het water ben en er plezier aan beleef dit met anderen te delen, ben ik visgids geworden. Hierbij maak ik gebruik van mijn jarenlange ervaring en de vele contacten in hengelsportland, die ik in de loop der jaren heb opgebouwd.

Het vissen wordt steeds  belangrijker in mijn leven. Wat ik als kind heb opgepakt heeft me nooit meer losgelaten en dat is al heel lang. Wel zijn de accenten verschoven, zodat mijn ervaring me in staat stelt vele takken van visserij te beoefenen. Momenteel ligt het accent vooral op het vissen op roofvis. Vissen doe ik door het hele land en bij gelegenheid ook in het buitenland. Ik was in Zweden, Denemarken, Noorwegen, Duitsland, Engeland, Ierland en Canada.

Bij het vissen maak ik veel gebruik van een visboot . Deze is behalve met een buitenboordmotor ook uitgerust met een elektromotor met i-pilot. De boot heeft een dek om werpend te vissen en dit leent zich ook uitstekend voor het verticaal  vissen. Ik nodig u graag uit om eens mee te gaan. Gewoon om er eens een dag uit te zijn of om kennis op te doen over de technieken die ik me in de loop der tijd heb eigen gemaakt. 


 
De bellyboat is in de zomermaanden ook een heerlijk “vaartuig” om mee te vissen. Wanneer iemand hier meer van wil weten, kan hij / zij ook bij mij terecht. Er is een extra exemplaar voorhanden om zelf eens te ervaren hoe dit in zijn werk gaat.Niet alleen voor mensen in hun werkzame leven is vissen een geweldige manier om eens andere dingen te doen, maar ook voor kinderen en ouderen. 

Kinderen vinden het doorgaans spannend en het is leerzaam. Kinderen met gedragstoornissen hebben baat bij de rust en de ontspannende bezigheid. Ouderen die er niet meer alleen op uit durven of die een oude hobby nieuw leven willen inblazen, hebben baat bij een ervaren visgids. Zeker in tijden waarin hengelsportwinkels een oerwoud aan materiaal tonen, waarin het moeilijk is de weg te vinden.

Behalve door het vissen zelf, word ik geboeid door fotografie en hengelsportboeken. De totale beleving van het buiten zijn, het zien en ervaren, maakt het vissen voor mij tot een geweldige activiteit. Hierin neem ik anderen graag mee en maak hen deelgenoot van diverse technieken, materialen, praktijkervaring en ,last but not least, de rust en rijkdom die de natuur ons biedt. 
 
Wilt u meer weten? Bezoek dan de website: www.visgidsjohan.nl of mail naar Johan.Caneel@xs4all.nl

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Visgidsenstraat in Utrecht
Willem Moorman -
image description
Snoekbaarzen op het IJ en Noordzeekanaal
Willem Moorman -