image description

Float Plus op de Dutch Fly Fair 2018

Float Plus

Float Plus op de Dutch Fly Fair 2018

Vissen vanuit een Bellyboot is hot tegenwoordig en dat is niet zo verwonderlijk. Je kan op plekken komen waar de hedendaagse vispaleizen op een trailer niet te water gelaten kunnen worden of mogen. Ook de manier van vissen en dan speciaal het directe contact met het water spreekt velen aan.

Verder kan je uiterst secuur met deze zwemband een stek uitvissen en verstoor je de vis bijna niet. Ook ga je met BB sneller een paar uurtjes het water op, wat je met een ‘’gewone’’ boot niet snel doet.

Dit verklaart de populariteit en ook ik heb vele jaren met veel plezier mij in een waadpak gehesen, mijn flippers aangetrokken en verscholen plasjes bevist. In die tijd vergde het nog wel een redelijke conditie om het spelletje goed uit te voeren, omdat je toen nog half in het water zat en de BB nog niet bijzonder gestroomlijnd was.

Tegenwoordig zitten alleen je onderbenen in het water en zijn de bellyboten vaak in een zogenaamde V-vorm. Toch heeft dit mij tot voor kort niet kunnen verleiden om op deze manier de draad weer op te pakken. Tot voor kort moet ik benadrukken, want er zijn ontwikkelingen op in de BB-wereld die wel erg aantrekkelijk lijken.

Alles wat je nodig bent. Accu, draadloze bediening en de aandrijfmotor met propeller.

 Het gaat om de mogelijkheid om je lucht gevulde vismaat te voorzien van een elektromotor. Het bedrijf Floatplus heeft een systeem ontwikkeld dat je onder je BB kan monteren en je visdag een stuk aangenamer kan maken. Ook vistechnisch breid je je mogelijkheden behoorlijk uit en wie wil dit nu niet.

Door een makkelijk te monteren houder, zit de motor er in een handomdraai onder.

Ik zal jullie niet vermoeien met allerlei technische gegevens en hoe je het moet gebruiken, want er is een mogelijkheid om dit machientje in de praktijk te zien en te proberen. Op de Dutch Fly Fair in Putten op 21 en 22 april staat de firma FLOAT PLUS, om aan eenieder die dat wil een demonstratie te geven. Dat dit nu op een vliegvis fair gebeurd is niet zo verwonderlijk, omdat het vliegvissen de Bellyboot vanaf het eerste uur heeft omarmt.

De locatie waar deze Fair georganiseerd wordt zijn de visvijvers de Berenkuil aan de Berencamperweg 11, 3882 SP in Putten.