Dietmar Volgt…(3): Soms moet het anders…

Dietmar Volgt…(3):

Soms moet het anders…
 
Door Dietmar Isaiasch

Binnenkort is het weer zo ver en wij mogen weer snoekbaarzen. Maar niemand weet wat het weer tot die tijd doet. Gaat het de weken vooraf al veel regenen en zullen de rivieren gaan stijgen? Of wordt het weer droog en lekker warm?


Zullen de rivieren stijgen?

De laatste jaren kan je een ontwikkeling zien waarin wij iedere 3de of 4de jaar behoorlijk wat regen hebben in de maand mei en dat heeft weer invloed op de waterstand van de rivieren. Met dit gegeven is het voornaam dat men weet waar de vis zit. En dit kan soms heel erg ondiep zijn.


Prachtige vissen kunnen erg ondiep liggen.

De waterkant en het gras is overspoeld en de kleine vis vindt voldoende aas. Logisch dat de rovers daarachteraan gaan. Ook is het een voordeel dat de stroming in deze gedeeltes van de rivier minder hard is. Dus de vis is er wel en is ook niet bang van visboten.


Van een ondiepte gevangen waar menig roofvisser nooit zou gaan vissen.

Voor veel vissers is dit een echte drempel en ze zouden normaal nooit zo ondiep vissen en al helemaal niet met kunstaas. Maar het werkt, gegarandeerd! Onderstaande twee films zijn duidelijk niet uit de maand mei of juni, maar ze laten wel zien hoe ondiep toch succesvol gevist kan worden.

Als de vis zich al met koud water in dieptes van rond een meter ophoudt, dan maakt het hem in wat warmer water helemaal niets uit. Ik zou zeggen: we bekijken het weer nog de komende twee weken en weten dan meer. In iedere geval weten wij al wat we bij hoog water moeten doen. Veel succes met de opening! Ik vertrek nu richting Zweden en ga jullie na afloop van mijn reis weer op de hoogte brengen.

Groetjes, Dietmar

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Dietmar volgt…(deel 12)
Willem Moorman -
image description
Puntjes en buikjes
Willem Moorman -
image description
Roofvis showdag bij Nipro Hengelsport 2013
Willem Moorman -