Dietmar Volgt…(6): Informatie Zweden

Dietmar Volgt…(6):

Informatie Zweden

Door Dietmar Isaiasch

De editie van twee weken geleden is erg goed bekeken en er zijn veel vragen bij de redactie binnengekomen over de plaatsen waar wij gevist hebben. Dus hier meer informatie voor alle vissers die ook graag deze tour willen doen of enkele wateren willen uitproberen.

Een van de topwateren uit de rij van meren die wij hebben bezocht is de Animmen, gelegen tussen Mellerud en Amal langs de route 45. Heel goed snoekwater met heel veel potentie op meterplus (!) vissen in het Dalsland.

Dit water staat bekend om de snoek, maar ook om de grote forel en zalm. Dus als men iets meer tijd in dit leuke water stopt, zijn er zeker verrassingen te vinden.


De Animmen, een topwater als men op snoek en grote baars wil vissen. Hier de kaart, direct bij de mooie helling. Voor meer informatie over dit water kan Peter helpen.

Hier kan Peter Groenenboom van Sweden Homes je met boekingen en waterinformatie verder helpen. Peter spreekt Nederlands! Mobiel van Peter: 0046-730750640 en e-mail: swedenhomes@yahoo.se.


Voor alle vissers die graag zelf een van de mooie meren willen uitproberen kan Jens helpen!


Als je een beetje zoekt, dan zijn er overall goede hellingen te vinden.

Op slechts een uur rijden van de Animmen in de richting Värmland bij Arvika ligt de Glafsfjorden, een heel groot meer waar snoek en snoekbaars zwemmen. Hier zijn veel baaien waar men al in april goede vis in het ondiepe kan verwachten.


Ga je in Zweden op vakantie, houd dan vooral in mei rekening met verschillende weersomstandigheden. Neem dus goede kleding mee!


De snoeken in Dals- en Värmland zien er altijd mooi uit!

Een echte aanrader is da de Kyrkviken, een zijwater waar de grote dames in april en mei binnenkomen. Hier is Jens Karlson de perfecte hulp voor iedere visser. Jens is als projectleider zelf ook snoekvisser en heeft ook een eigen camp aan de Foxen, wat ook een topstek is voor megasnoeken!

Jens Karlsson - Projektledare “Sportfiske i Värmland” Leader Närheten, Leader Växtlust, Leader Värmlands BergsLag. www.narheten.se - www.vaxtlust.se - www.varmlandsbergslag.se - fiske@narheten.se - +46 70 8823929.


Goede informatie vooraf is erg belangrijk voor iedere trip. Met een goede gids in de hand - zoals met Jens - die voor perfect kaartmateriaal zorgt is het een makkie!


Mobiliteit was erg belangrijk. Wel iedere keer een hoop gedoe, maar het was wel de moeite waard!

Alle meren met leuke huisjes zijn er ook vanaf herfst dit jaar via ‘Kingfisher Reisen’ in Duitsland te boeken. Hier de contactgegevens: e-mail: info@kingfisher.de - www.kingfisher.de - Tel. +49-261 915540.


Veel snoekplezier is op de Glafsfjorden te beleven - trollend en werpend!

Wij wensen iedereen veel plezier in Zweden!

Groetjes Carmen & Dietmar

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Dietmar volgt…(deel 12)
Willem Moorman -
image description
Puntjes en buikjes
Willem Moorman -
image description
Roofvis showdag bij Nipro Hengelsport 2013
Willem Moorman -