pieren zouten
Ik woon in Spanje en ga geregeld vissen vanaf het strand. Enkele malen per jaar ga ik naar nederland en wil dan zeeaas inslaan voor een half jaar.Ik zoek een goede en makkelijke manier om zeepieren in te zouten om ze voor langere tijd te gebruiken.Is het echt nodig om ze leeg te strijken? Dat zou een leuk klusje zijn als je er een paar duizend moet doen. Ik hoop dat iemand me kan adviseren
paul jacobs, Lorca, 27/01/2010

REAGEER

Gravatar
arie
.

Het is niet nodig om ze leeg te strijken, ga als volgt te werk.
Leg de verse pieren uitgespreid op een flinke laag kranten, ze mogen elkaar niet raken, en strooi er een pak keukenzout overheen zodat alle pieren onder het zout zitten.
Laat dit in een koele niet vochtige ruimte 3 dagen staan en je kunt de pieren tussen het zout vandaan halen en tussen keukenpapier in een doos meer dan 1 jaar bewaren.
Het gebruikte keukenzout kun je steeds na drogen weer gebruiken zodat je het steeds kunt herhalen.
Kosten 1 pak keukenzout.

Greetings Arie

  • 14 years and 3 months geleden
Gravatar
ernie
.

GEEN keukenzout gebruiken , alleen grof zeezout , niet teveel opstrooien ,het water loopt er gewoon uit , op droog krantenpapier leggen en daarna in keukenrol draaien en gewoon in de koelkast in plantieken doos of invriezen, dan blijven ze dik en taai en blijven uren op de haak ,
MET KEUKENZOUT KRIJG JE HARDE UITGEDROOGDE VELLEN
uitstrijken hoeft zelfs niet
ik doe dit wekelijks , succes

  • 14 years and 3 months geleden
Gravatar
paul jacobs
.

Bedankt voor de tips.Ik vertrek morgen naar nederland en blijf dan 3 dagen. precies genoeg om de pieren te behandelen.(zal het hotelpersoneel leuk vinden als ze een paarduizend pieren in het zout zien op de hotelkamer) Ze moeten mee in mijn koffer het vliegtuig in dus het is wel handig als het vocht er uit is gelekt.
Volgende maand weer een viswedstrijd dus dan kan ik voordien mooi uittesten of het werkt.Nogmaals bedankt vanuit (het koude) Spanje

  • 14 years and 3 months geleden
Gravatar
Paul
.

Opzouten.
Zo simpel is het nou ook weer niet!!! Ik weet uit ervaring dat het niets uitmaakt wat voor zout je gebruikt zolang het maar GEEN badzout is.Neem 1000 pieren te drogen voor je vakantie om mee te nemen naar b v Denemarken.Dan heb je heeeeel veeeel papier nodig.
Is het drogen gelukt dan wil ik ze niet in de keuken koelkast hebben want die beestjes stinken als de hel.
En de bewaartijd, zeker geen jaar!
Gr Paul.

  • 14 years and 3 months geleden
Gravatar
kees
.

gebruik strooizout los het op in water gooi de pieren 10 uur in dat water laat ze uitlekken en drogen 24 uur daarna echt een aar houdbaar droog stinken ze niet voor het vissen 10 min weken

  • 14 years and 3 months geleden
Gravatar
paul jacobs
.

Heel erg bedankt nogmaals voor de tips,
Ik heb inmiddels 1000 pieren op het balkon van het hotel gezouten met zeezout. Er kwam inderdaad een hele golf vocht uit.
2 keer de kranten verwisseld en toen verpakt in kranten en in een tupperware doos voor de reis terug naar Spanje.
Thuisgekomen wat zaagsel er op gestrooid en in de vriezer.
Tot nu toe ruik je nog helemaal niets en hopelijk blijft dit zo. Dit weekend (6 ferbruari) ga ik ze uitproberen.Ik heb het zelfde met franse tappen gedaan en die worden lekker stevig na de behandeling. NU NOG WAT VANGEN ERMEE!!

ADIOS DESDE ESPAÑA

Paul

  • about 14 years and 3 months geleden
Gravatar
henk westra
.pesse

Gebruik als ik ga zeevissen altijd gezouten en ingevroren zeepieren. Pieren per 50 of zo in een plastic zakje met wat zout erin. Bij het water kun je de pieren als ze als ze al wat ontdooid zijn makkelijk op de haak zetten en ze blijven ook goed op de haak zitten. Ik heb goede ervaringen met deze manier van aas aanbieden en het vangt gewoon goed.

  • 8 years and 8 months geleden
Gravatar
Aad Dane
.Tilburg

Kan

  • 4 years and 8 months geleden
Gravatar
Aaron.Haers@gmail.com
.Philippine

He paul, De pieren die je steekt plaats die op een droge krant, strooi deze goed in met gewoon zout [ geen zeezout] en laat dat 24 uur liggen, Herhaal dat nogmaals en verdeel deze in bakjes met keukenpapier en flink zout, En deze kam je wel tot een jaar goed houden, Gwoon op een droge plek, Voor de vangsten te bevorderen haal ik altijd trassie uit de winkel garnalenpasta, Smeer deze pieren daar mee in voor je gaat vissen en je zal zien dat de vangsten veel beter worden, Maar let op de pieren die je insmeert moet je na het vissen wel weggooien. Groetjes Aaron haers uit Zeeland uit het dorp philippine, Wanneer je nog eens in zeeland komt wil ik je dat best wel eens voordoen groetjes.

  • 2 years and 2 months geleden