Petitie tegen Aalscholver
Jongens,
Steun elkaar, het wordt hoog tijd dat men hier iets tegen begint te ondernemen. (Lees verder op de site)
breng uw stem uit op deze site.
http://www.delustigevissers.be/
Robby, onbekend, 26/02/2008

REAGEER

Gravatar
Marcel
.

Op de site van de lustige vissers is te lezen: "Op donderdag 15 november 2007 (1750 kg.) en vrijdag 16 november 2007 (2250 kg.) werd er brasem op onze vijver uitgezet door de firma Van Wijk. Met 4000 kg. brasem kunnen we weeral hoopvol uitkijken naar het seizoen 2008!"

Hoe zit dat? Waarom moet er ieder jaar weer 4000 kg brasem in de vijver worden geimporteerd? Is er soms een kolonie aalscholvers actief die alleen maar brasems van meer dan een kilo opeet? Of sterven er gewoon ontzettend veel brasems ten gevolge van een zeer onnatuurlijke en ongezonde visstand?

  • 16 years and 2 days geleden
Gravatar
rene
.

Vissersvrienden,of het nu gaat om visuitzettingen of niet (ik ben geen wedstrijdvisser en geen lid van de lustige vissers)denk ik best dat we i.p.v hopeloze commentaar op elkander af te geven best elkaar kunnen steunen tegen de explsosieve opkomst van de aalscholvers vooral op vijvers vb bijna verdwenen vissoorten zullen hier het slachtoffer van worden (denk maar aan o.a.kroeskarpers etc) of moet er weer maar iets tegen ondernomen worden als het véél te laat is.Dus tekenen die petitie in belang van de sportvisserij.

groeten

  • 16 years and 2 days geleden
Gravatar
Ludo
.

Ik heb die petitie uiteraard meteen ondertekend.
Aalscholvers verdienen gezien hun overaantal geen bescherming meer.
Zelfs al ben je geen sportvisser:
ze decimeren ook vissoorten die op uitsterven staan.
Door hun overbevolking beschadigen ze ook nog eens vis die uiteindelijk te groot blijkt voor hun hap-slik-gedrag.
Vissen met wonden gevolgd door infecties zijn het gevolg.
Dit rijmt niet met toenemende aandacht voor dieren- en vissenwelzijn.
M.a.w.: visstanden uitdunnen voor helder water vinden we acceptabel, maar welzijn van vis en visser torpederen door deze vogels te blijven beschermen zou wel kunnen?
Er zijn veel teveel van die aalscholvers. Deze rovers maken als we zo dom doorgaan alle waterleven kapot.
In ons cultuurlandje zijn geen vijanden voor aalscholvers, dus beschermen na overuitbreiding is gewoon vernietiging van waternatuur en dus erg dom.
Dat kun je straks ook aan je (klein)kinderen niet uitleggen.
Hoe los je dit op?
Gewoon door je verstand te gebruiken en het teveel via snel op te stellen wettelijke toestemming afschieten.
Het wordt, nee..IS een plaag.
Plagen moet je bestrijden.
Waarom mogen ratten-/muizenvallen wel? Omdat ze een goed doel dienen.
Ik zie geen hogere status voor aalscholvers.

  • 16 years and one day geleden
Gravatar
Johny
.

Hoe kun je vissen beschermen of weten of ze nog niet met uitsterven bedreigt zijn??? Je ziet ze niet!!! Die groene jongens hebben wat veroorzaakt de laatste jaren met hun Aalscholvers. Dat ze hun ook maar eens de rekening bezorgen van wat dit kost. Trouwens dit zijn vogels die in kustwateren thuis horen, maar daar is natuurlijk alles overbevist, dus komen die beesten maar naar de binnenwateren, en eten werkelijk alles leeg! Bovendien hebben ze geen enkele natuurlijke vijand. Alleen het geluid van een Orka zou ze afschrikken. Dus stem ik zeker op deze Petitie.

  • 16 years and one day geleden
Gravatar
dierenvriend
.

laat die beesten leven. wij eigenen ons het recht om beesten af te slachten om op te eten. die dieren moeten ook leven en eten om te overleven vis. als je er niet mee akkoord bent eet dan ook geen vlees en vis mee en laat de dieren leven. de grootste klagers eten elke dag een bord vol vlees of vis die in erbarmelijke omstandigheden gekweekt en afgeslacht zijn.

  • 16 years and one day geleden
Gravatar
Harrie
.

Dat de aalsgolvers een probleem vormen voor de visstand, is een feit. Een afschietbeleid lijkt mij geen oplossing; wat misschien wel een goede oplossing zou kunnen zijn is: de broedcollonies bezoeken en de eieren schudden; dit is bij mijn weten wel eerder gedaan bij een meeuwensoort. Als je aalsgolvers wil afschieten om hun aantallen te reduceren, dan zou je er wel heel veel moeten afschieten om tot een gewenst resultaat te komen, wat gewoonweg een onmogelijkheid is. Het feit dat er te veel aalsgolvers zijn is ons eigen schuld: denk aan overbevissing en milieuverontreiniging. Ik vind het wrang om de aalsgolver hier de schuld van te geven.

  • 16 years and one day geleden
Gravatar
Peter
.

Niettegenstaande een sportvisser krijgen jullie mijn steun totaal niet, integendeel ik zal ieder protest tegen uitdunning van het aalscholverbestand op onnatuurlijke wijze direct graag ondertekenen. Sportvissers die zo reageren hebben geen hart voor de natuur en verdienen gezien hun overaantal ook geen bescherming meer. Aalscholvers hinderen mij trouwens niet, de troep die vele sportvissers achterlaten daarentegen wel!

  • about 16 years and 2 hours geleden
Gravatar
Robby
.

Sorry, Peter.
Maar dan heb jij geen enkel benul wat de vogels (zonder natuurlijke vijanden )kunnen aanrichten in groep.En dat neemt alleen maar toe. Kom straks zelf niet lopen *** en jammer, dat jij als sportvisser niets meer kunt vangen.

  • about 15 years and 12 months geleden
Gravatar
Peter
.

Robby,
de natuurwet is simpel en past altijd zichzelf aan. Als aalscholvers geen voedsel meer vinden dan vertrekken zij of streven de hongerdood. Slechts een levend wezen heeft geen natuurlijke vijanden en richt continu onherroepelijke schade aan: De mens.

  • about 15 years and 12 months geleden
Gravatar
rene
.

Beste peter,inderdaad je hebt volkomen gelijk als men geen voedsel meer vind gaat men het inderdaad ergens anders zoeken.Ikzelf heb een niet commerciele vijver naast mij ligt een natuurgebied met een zeer grote vijver ,na verschillende keren bezoek gehad te hebben gehad van een horde aalscholvers blijft er inderdaad ...helemaal geen visje meer over het water is zo goed als dood is dit natuurlijk?Als men in afrika een springkanenplaag heeft en deze vernietigen alles moeten daar de mensen dan ook maar omkomen van hongersnood door deze te laten doen zonder ingrijpen en inderdaad er blijft dan niets meer over van de oogst men moet alles maar zijn gang laten gaan de natuur regelt zichzelf ,toch wel wat kortzichtig denk ik en ik blijkbaar niet alleen.

groeten

  • about 15 years and 12 months geleden