image description

Zicht op zeebaars: Zet je zeebaars materiaal maar vast klaar!

He he eindelijk ziet de temperatuur er de komende dagen goed uit. Gelukkig geen vorstperiode op komst zoals vorig jaar begin april waardoor de zeewatertemperatuur kelderde van 9  naar slecht 4,5 graad.


Af en toe een snoek tussendoor

Hierdoor moesten we met lede ogen aanzien dat de start van het zeebaars seizoen zeker 3 weken op zou schuiven. Maar goed nu ziet alles er goed uit al zullen we volgens de "weer-bobo's" over ruim edn week nog rekening moeten houden met een mogelijk nachtvorstje! Gezien het feit dat ik een zware vorm van visdrang heb trok ik er de afgelopen weken toch weer op uit om vriend snoekbaars te verleiden. Oke ik geef zondermeer toe dat de dril van snoekbaars nauwelijks in de buurt komt dan die van een zeebaars.

Toch ging ik op zoek naar die verslavende boem en mocht qua aantallen zeker niet klagen. Tijdens één sessie stopte de teller zelfs op maar liefst 12 mooie snoekbaarzen waar van de grootste de 75cm aantikte. Gedurende mijn vrijwel dagelijkse strandwandelingen geniet ik altijd weer wat moeder natuur te bieden heeft. Zo kwam ik voor zeker de 3e keer dit jaar weer een aantal levende zandspieringen tegen die spontaan uit het zand te voorschijn kwamen. Het absolute dodelijkste aas voor onze gestekelde vrienden. Ook lagen er her en der kleine zeebliekjes verspreid tussen de vele mee hebben. Kortom langzaam maar zeker geeft moeder natuur te kennen dat het nooit lang meer kan duren voordat we de eerste zeebaars-boem mogen noteren.


Mooie vissen aan kleine shads

Zoals ik al eerder aangaf is het van groot belang dat je (zeker tijdens het begin van het seizoen) je kunstaas aanpast aan dat wat de natuur in de aanbieding heeft. Start daarom met kleine zeebliek/ sandaal imitaties gevist doormiddel van een zo licht mogelijke jigkop (7 /10 gram). Zelf zweer ik bij 7 tot hooguit14 gram. Voordeel van zo'n combi is dat je het zweefmoment behoorlijk verlengd waardoor ook je vangkans zondermeer groter wordt. Je hoeft zeebaars in 70% van de dagen niet rond de bodem te zoeken. Mijn advies is dan ook gewoon lekker zo lang mogelijk laten zweven die hap! Je zal zien dat deze manier van vissen zijn vruchten af werpt en dat je veel minder kunstaas verspeeld. Ik ga volgende week voor het eerst op pad om vriend zeebaars te verleiden.


Enorme hoeveelheden messenhelften op het strand

Gewoon zin in omdat je je kunstaas weer doormiddel van de getijdestroom aan kunt bieden. Op zaterdag 18 mei start ik weer met mijn drukbezochte zeebaarsworkshops. Onder het motto de juiste manier van vissen leer je door het zelf te doen. De manier van contact houden met je kunstaas en het op de juiste manier reageren leer je niet in een winkel maar aan het water. Ook het te gebruiken materiaal verschilt per deelnemer. Omdat ik tijdens een workshop vele soorten hengelsets bij me heb kun je zelf bepalen welke set jou het beste bevalt. Kijk voor meer info even op mijn site zeebaarsworkshop.nl 


Opmerkelijk veel grote baarzen langs de zuidkust van Engeland en Ierland


Regelmatig grote dode harders op het strand


Prachtige Spaanse zeebaarzen

Je vindt er veel info over het gebied en leuke filmpjes en foto's van deelnemers. Ben je geïnteresseerd dan kun je eenvoudig via je mobiel boeken onder aan de rubriek "workshops" kun je je gegevens invullen. Mocht je toch vragen hebben dan kun je me altijd even bellen of mailen. Nog ff doorzetten!!!

Stekel ze

The Base Whisperer. 

Joop.