image description

Zicht op zeebaars: zeewatertemperatuur boven de 10 graden….

Man man wat een wisselend voorjaar hebben we toch. De ene dag loopt de temperatuur op tot boven de 15 graden terwijl hij een dag later weer blijft steken op 10 graden.


Snoek als bijvangst.


Één van de laatste snoekbaars sessies voor 1 april

Ondanks dat loopt de zeewatertemperatuur gestaag op en kunnen we regelmatig waardes boven de 9.5 tot zelfs 10,3 graden noteren. Vorig jaar zag het er eind maart ook nog perfect uit en tikte de zeewatertemperatuur ook bijna de 10 graden aan. Toen ineens besloot koning Winter er toch nog bijna 2 weken vorst tegenaan te knallen en zakte de zeewatertemperatuur terug naar een schamele 5 graden daaagggg.....mooi voorjaar!


Soms loopt er een dikkerd of een mooie baars tussendoor


Het uitgestrekte Haringvliet blijft ren topstek

Maar goed laten we er nu van uit gaan dat die "ouwe- Winterchagerijn" zich vanaf nu rustig houd en we de eerste baarzen zo rond de 2e week van april kunnen verwachten. Gek genoeg he  ik best vertrouwen in ook vorig jaar ondanks de 2 koude weken in april werden de eerste baarzen al rond de 3e week van dezelfde maand gevangen. Volgende keer maak ik weer een pod-cast ....dan over het te gebruiken kunstaas tijdens de eerste weken van het seizoen. Iedereen bedankt voor de leuke reacties. Vooral klein kunstaas ( aanwezige speldaas) kan in deze periode voor verrassingen zorgen. Momenteel vermaak ik me nog kostelijk met vriend snoekbaars en baars. Mooie, gezonde vissen die iedere sessie weer voor de nodige afleiding zorgen.

Visfanaat Twan had het samen met zijn vismaatje voorzien op grote roofbleien. En niet zonder succes zoals de foto's uitwijzen.


Twan en zijn maat vingen met regelmaat mooie roofbleien

Ik krijg dagelijks mailtjes en telefoontjes van eerdere deelnemers aan mijn workshops. Wanneer kunnen we weer Joop en met welk kunstaas moeten we gaan starten etc. Uiteraard beantwoordt ik deze fanatieke nieuwe generatie zeebaarsvissers persoonlijk. Heb ook jij al veel gelezen over de brute kracht van vriend zeebaars maar ben je er om wat voor rede dan ook nooit toegekomen om het eens te gaan proberen volg dan ook eens zo'n leerzame zeebaarsworkshop.


Half april 2023 de eerste zeebaarzen


In juni ging het ff lekker los

Heb je niet het juiste  materiaal en kunstaas dan is dat geen probleem want iky zorg geheel gratis voor het juiste materiaal tijdens de cursus. Ook het kunstaas is volop gratis aanwezig dus wat houd je tegen om de eerste spannende dril met vriend zeebaars aan te gaan? Kijk voor alle info even op mijn uitgebreide zeebaars site  zeebaarsworkshop.nl  je kunt eenvoudig via je mobiel boeken. Wie weet zien we elkaar snel op de pier van Hoek van Holland. 

Stekel ze

The Base Whisperer

Joop. 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -