image description

Zicht op zeebaars : Tijd voor snoekbaars.

Tja zoals de vele vaste lezers van deze rubriek schakel ik zo rond half december meestal weer over op de snoekbaarsvisserij.

Zeker nu men de uitlaat rond de EON tot verboden gebied heeft verklaard vis ik regelmatig op stekken aan het Haringvliet zoals o.a. Willemstad, Hellevoetsluis en niet te vergeten Den Bommel. Ook de vele havens en Westlandse poldersloten leveren vaak best mooie vissen op.


Harde aanbeten op alle stekken rond het mooie Haringvliet


Soms grote meervallen.


En weer zwemmen

Wat me wel op is gevallen is dat de baarspopulatie op al deze stekken de afgelopen jaren sterk is geminiseerd. Ook de locale vissers begrijpen er geen barst van dat deze stekken bijna totaal " baarsloos" zijn geworden. Maar goed wie weet trekt de populatie van deze prachtige rovers ook op deze stekken de komende tijd weer aan. Grappig is dat ik verreweg de meeste vissen wist te foppen met " the good old" Culprit met als favoriete kleur de Brown Scale.


De " the good old" Culprit met als favoriete kleur de Brown Scale.

Ook kleine baarsachtige kleuren bleken in trek. Zo nu en dan vingen we in de vele havens die we bezochten mooie dikke snoeken. Ook werden onze shads zo nu en dan aangevallen door knotsen van neervallen. Kortom er valt de komende maanden nog genoeg te genieten van onze zoetwater rovers.


Zo nu en dan liep er een mooie snoek tussendoor!


Rooie kop van de kou

By the way ik start op zaterdag 14 mei weer met mijn druk bezochte zeebaarsworkshops vanaf de pier in Hoek van Holland.  Ik heb er nu al zin in. Geinteresseerd, kijk dan even op mijn site zeebaarsworkshops.net Volgende week wordt de site weer helemaal geüpdate met foto's van het afgelopen seizoen.  

 

Stekel ze,

The Bass Whisperer. 

Joop.