image description

Zicht op zeebaars: Regelmatig leuke vangsten.

Ondanks de stroeve start van het nieuwe seizoen gaat net momenteel langs vrijwel de gehele kust lekker los. Wel moet ik hierbij meteen vermelden dat er veel scnolenbaarsjes tot zo'n pakweg 40 tot 45 cm het Europoortgebied en de rivieren zijn opgetrokken. Van de week wisten we ons zelfs een aantal keren in de dubbele cijfers te vissen.

Vanmorgen is Rijkswaterstaat begonnen met het plaatsen van een hek op de pier van Hoek van Holland. Zonder enig overleg is dit ( onder het motto levensgevaarlijke golven)besloten door een één of andere ambtenaar die waarschijnlijk nog nooit op de pier is geweest. Triest diep triest dat een paar van deze kakkerlakken kunnen beslissen over het afsluiten van een super vis- en wandelstek waar vele honderden mensen zich o.a. vermaken met het spotten van zeehonden.

Dat was vorig seizoen een zeldzaamheid. Oké je moet er zeker wel heel  veel uren voor  maken maar als je zo'n school stekels binnen werpafstand van je hengels is hét volop genieten geblazen. Ook die kleinere zeebaarzen zorgen voor snoeiharde aanbeten en een hoop lol. Donderdag hebben weer een supermooie zeebaars sessie vanuit de boot vervist. Vriend zeebaars had er echt zin in en knalden keer op keer volgas op onze dwarrelende aangeboden kleine shads aan 10 grams jigkoppen.

Ook tijdens mijn zeebaarsworkshop van afgelopen zaterdag is mij veel keer gevraagd waarom je je kunstaas tussen water en wind aanbiedt en niet over de bodem laat slepen waardoor je je kans op vastlopen met 100% vergroot. Vanaf de pier van Hoek van Holland worden momenteel leuke baarzen gevangen. Ook hoorde ik goede berichten over het Hartelkanaal. Van de week ging het even lekker los op de diepduikende Rapala X-Rap.

Dit  blijft een spectaculaire manier van zeebaars vissen. Kortom er is nu zeker een baarsje te vangen langs de gehele Nederlandse kust. Vis met lichte jigkopjes van 7 tot hooguit 14 gram en biedt deze aan middels de getijdestroom. Beste kleuren waren afgelopen week geel en wit.

Wil ook jij kans maken op het vangen van je eerste zeebaars kijk dan eens op mijn site zeebaarsworkshops.nl daar vindt je veel info over deze machtige sterke sportvis. Als je geïnteresseerd bent schrijf je dan in voor één van onze leerzame workshops. Dat kun je eenvoudig doen met je mobiel. Mocht je niet in het bezit zijn van het juiste materiaal dan zorgen wij daar geheel gratis voor. Misschien zie ik je snel tijdens een van de workshops. 

Stekel ze

The Base Whisperer. 

Joop.