image description

Zicht op zeebaars: Redelijke vangsten.

Zeebaars is en blijft een onberekenbare vis. Zo denk je dat je zijn manier van azen helemaal onder de knie hebt terwijl ze een uur later een geheel ander vreetgedrag laten zien waardoor je snel om moet schakelen om je vangkans te vergroten.

Maar geloof juist deze facetten maken deze visserij zo uniek. Tel daar de vaak medogeloze runs en de snoeiharde aanbeten bij op dan begrijp je waarom een steeds groter legioen sportvissers verslaafd raakt aan deze heerlijke sportvis. De afgelopen bootsessies waren soms heel taai terwijl je daarna binnen een tijdsbestek van amper een uur vol aan de bak moest en je kunstaas keer op keer werd getrakteerd op de bekende harde dreunen.

De afgelopen sessie werd belemmerd door een aantrekkende zuidwesten wind oplopend tot "kracchie" 5/6 waardoor er continu een grote bocht in je lijn ontstond waardoor je nauwelijks contact met je jigkop kon houden juist een van de belangrijkste elementen van deze visserij. Onze lichte 12 tot14 grams jigkoppen werden vervangen door 25 grammers waardoor je minder last van die vervelende bocht in je lijn had.

Dat dit ondanks de zware koppen perfect werkte kun je van me aannemen. Iedere aanbeet kwam nu veel beter door waardoor je sneller kon reageren en meer vis ving. Al dit soort ( kleine) dingen bespreek ik ook uitgebreid tijdens mijn workshops. Waarom je op een bepaald moment juist lichte of zware jigkoppen moet gebruiken. Ook hoe je je kunstaas aan moet bieden tijdens een felle getijdestroom en waarom. Prachtig is alijd hoe de deelnemers reageren als ik vertel dat in vrijwel nooit tegen de bodem aan vis maar mijn kunstaas juist zo lang en langzaam mogelijk richting bodem laat dwarrelen waarna ik het weer een aantal slagen richting oppervlakte spin.

Kortom er valt voor heel veel zeebaars liefhebbers soms nog heel veel te leren waardoor je je vangkansen zondermeer vergroot. Wil ook jij de fijne kneepjes van deze spannende visserij onder de knie krijgen geef je dan op voor zo'n leerzame zeebaarsworkshop. Wij leren je binnen een tijdsbestek van 4 uur alle ins en outs van de zeebaarsvisserij.  Kijk voor alle info, filmpjes en foto's even op mijn nieuwe site. Je kunt eenvoudig boeken via je mobiel.  Ik zorg indien nodig gratis voor een hengelset terwijl het kunstaas volop gratis aanwezig is tijdens een workshop. Hopelijk snel tot ziens op een van mijn workshops. 

Stekel ze

The Bass Whisperer. 

Joop.