image description

Zicht op zeebaars: Overal een baarsje te vangen.

Zoals ik vorige week al meldde zijn er eindelijk mooie scholen zeebaars het Europoortgebied binnen getrokken. Zowel vanaf de pier in Hoek van Holland als de Oosterschelde en de vele kanalen maak je momenteel een redelijk goede kans op zeebaars al moet ik hier wel direct bij vermelden dat het merendeels om scholenbaars gaat.


Even ging het helemaal los. Dat was heeelll lang geleden.

Toch kwamen we van de week her en der mooie dikke en vooral super sterke baarzen tegen. Ongekend hoe fel ze onze X-Raps aanvielen. Voor mij nog steeds een van de mooiste manieren om onze gestekelde vrienden te belagen. Het is vaak ongelooflijk hoe ze tijdens het volgas binnendraaien van je plug zonder twijfel aanvallen en meteen zonder pardon door je slip raggen. Oja, mocht je ook aan een plugavontuur willen gaan beginnen zorg er dan altijd voor dat je slip niet te strak staat afgesteld.


Dikke baarzen aan de "good old"  X-Rap HotHead.

De snoeiharde aanbeten worden namelijk direct gevolgd door een (vaak) lange run. Staat je slip op dat moment te strak afgesteld dan is de kans op lijnbreuk behoorlijk groot. Dus effe goed afstellen voordat je aan je plugavontuur gaat beginnen. Neem de tijd om je plug te laten zwemmen. Gooi niet na een paar worpen de handdoek in de ring maar probeer minuten te maken. Verander ook regelmatig van plug. Wissel diepduikende pluggen regelmatig af met oppervlakte pluggen of ondiep duikend spul. Kortom de plugvisserij vraagt om eigen initiatief.


Dikke vissen aan de home made shads.


Boem

Zoals je vorige week hebt kunnen lezen is Rijkswaterstaat van plan om de pier van Hoek van Holland per 1 juni vanaf het bestaande hek volledig af te sluiten! Te gek voor woorden maar toch weer zo'n stunt van een één of andere maffe ambtenaar. Onder deze zicht op zeebaars staat een petitie die kunt tekenen om de pier open te houden. De tekenen allemaal misschien kunnen we een gesprek aan gaan met de mannen van Rijkswaterstaat.


Weer tevreden deelnemers en de eerste zeebaarzen tijdens mijn eerste workshop van dit jaar.

De eerste workshop van dit seizoen leverde zowel zeebaars en tevreden gezichten op. De deelnemers haalden alles uit de kast om hun eerste stekel ooit te verleiden. Het lukte helaas niet iedereen maar het verspelen van kunstaas hebben we tot een minimum kunnen beperken en ook daar gaat het tenslotte om.


Veel dode zwemkrabbetjes op het strand afgelopen week.

Ik ben benieuwd hoe het a.s. zaterdag gaat verlopen. Wil ook jij zo'n leerzame zeebaarsworkshop bijwonen schrijf je dan in via mijn site zeebaarsworkshop.nl daar vind je alle info. Je kunt boeken via je mobiel.


Veel scholenbaars

Stekel ze 

The Base Whisperer 

Joop.

.......................................................................................................................................................................................................................................................................................

AL ca150 jaar lang is de noorderpier vrij toegankelijk. Alleen in de oorlog werd deze enkele jaren afgesloten. De Noorderpier hoort bij Hoek van Holland zoals de euromast bij rotterdam hoort. Die sluiten we ook niet af met ene hek omdat verblijven op hoogte gevaarlijk kán zijn.

Rijskwaterstaat heeft besloten dat de pier afgesloten moet worden omdat deze " te gevaarlijk"  zou zijn.    In plaats van andere maatregelen zoals bijvoorbeeld indringende waarschuwingsborden voor een 'levens gevaarlijke situatie' of een afsluiting tijdens het storm seizoen kiest men de weg van de minste weerstand door er een groot hek voor te zetten.

Laat hier horen dat de weerstand bij ons wel ontzettend groot is.