image description

Zicht op zeebaars: Nog zo’n 5 weken….

Hoe bedoel je piepwinter. Waar blijven die winters met een strakblauwe hemel en een lekker zonnetje. Oke het zal allemaal wel aan die ellendige klimaatveranderingen liggen maar ik hoor heel veel mensen klagen over de vele dagen met een stevige wind om dan over de enorme neerslag hoeveelheid dan nog maar te zwijgen.

Het Haringvliet leek de afgelopen weken bij tijden wel een "snelstromende" rivier. Maar goed we zullen er hoogstwaarschijnlijk mee moeten leren leven. Ook de vangsten vielen zeker de afgelopen weken behoorlijk tegen. Het lijkt soms wel of de natuur lelijk van slag is. Ik ben dan ook blij dat we vanaf morgen de 1e maart op onze kalender kunnen aankruisen. Als alles mee zit en koning Winter ons met rust laat verwacht ik de eerste zeebaarzen over pakweg 5 weken. Vorig jaar knalde de watertemperatuur lelijk in elkaar toen de eerste 2 weken van april vriend en vijand verraste met een stevige nachtvorst tot -5 graden en de temperatuur van het zeewater kelderde naar zo'n 4/5 graden.

 

Nu ziet het er allemaal beter uit de zeewatertemperatuur tikte va  de week bijna ff de 10 graden aan. Normaliter trekken de scholen zeebaars rond deze tijd van het jaar onze kant op om de zomermaanden in oa onze kustwateren door te brengen. Rond zowel de zuid Ierse als Engelse kust waren de zeebaarsvangsten de afgelopen weken bijzonder goed vergeleken bij het afgelopen seizoen. Dus dat stemt hoopvol. Eerst nog een paar weekjes achter de baars en snoekbaars aan om daarna de zeebaarstas te voorschijn te halen. In mijn pod-cast neem ik je deze week even mee langs het strand ik hoop dat je er wat van op steekt.

De volgende gaat over het te gebruiken kunstaas tijdens de eerste weken (april en mei) van het nieuwe seizoen. Zoals je eerder kon lezen start ik op zaterdag 18 mei weer met mijn zeebaarsworkshop. Ik kreeg de afgelopen weken behoorlijk wat mailtjes van mensen die graag een cursus willen volgen maar niet weten of ze in het bezit zijn van het juiste materiaal. Geen probleem,want Ik zorg tijdens de cursus voor de mensen die het nodig hebben geheel gratis voor het juiste materiaal. Mocht je zelf in het bezit zijn van een eigen set neem die dan zeker mee dan kijken we ter plaatse samen even of deze voldoet. 

Kijk voor alle info even op mijn site zeebaarsworkshop.nl daar vind je tevens de data waarop ik nog plaats heb. Boeken kun je eenvoudig via je mobiel. Mocht je nog vragen hebben dan kun je me altijd even bellen of mailen.