image description

Zicht op zeebaars: Grote scholen zeebaars(jes) trekken het Europoortgebied binnen.

Dorpsraad overvallen door besluit afsluiting Noorderpier

De Dorpsraad van Hoek van Holland voelt zich overvallen door het definitieve besluit om het damgedeelte van de Noorderpier af te sluiten. Dinsdag ontving de raad een afschrift van een brief daarover van Rijkswaterstaat aan het gemeentebestuur van Rotterdam. De dorpsraad snapt er niets van: "Niet bij betrokken of gehoord!"  Zie meer : https://wos.nl/nieuws/artikel/dorpsraad-overvallen-door-besluit-afsluiting-noorderpier


Zeebaars vissen vanaf het strand ( podcast deel 8 )


Om de 150 meter staan er borden.

Zo ineens waren ze er. Grote scholen zeebaars die afgelopen woensdagmiddag de Waterweg optrokken. Geen echte grote vissen ze varieerden in lengte van pakweg 35 tot 45 cm. met een enkele uitschieter naar de 60+. Kortom het feest kan beginnen.


Opmerkelijk veel zeehonden langs de Westlandse stranden.

Ergens heel begrijpelijk want het barst in de vele havens en kanalen van het vreten in de vorm van mini zeebliek die het scherm van onze dieptemeter regelmatig "vol" lieten lopen. Onze 2e bootsessie leverde mooie dikke vissen op aan zowel kunst-als natuurlijk aas.


Weer een mooie baars voor Rene

Het trieste bericht deze week kwam van Rijkswaterstaat. Zij hebben zonder enig overleg met de gemeente Hoek van Holland besloten om de drukste "bewandelde en beviste" pier van Nederland vanaf het bestaande hek halverwege de pier per 1 juni af te sluiten. Uiteraard sloeg dit bericht bij zowel de vele wandelaars als vissers in als een bom. Maar helaas staat het besluit vast omdat het volgens de bekende ambtenaren kliek VEEL TE GEVAARLIJK is met al die hoge overslaande golven waardoor wandelaars met kinderwagens over de pier spoelen.

Ook werd gesuggereerd dat er regelmatig onregelmatigheden en zelfs vechtpartijen zijn gemeld. Man man wat een bizar verhaal dat kant nog wal raakt maar wel naar buiten wordt gebracht door een stel dodo's vanachter hun buro. Verstand van zaken hebben ze niet of nauwelijks maar onder het bekende motto  "wij maken de dienst uit" is dit onnozele besluit genomen. Wij als vissers zijn niet één keer benaderd om onze mening te geven.


Steeds meer zeebaars

Wij weten VEEL meer als heel dat zootje ambtenaren bij elkaar die maar gewoon doen. Uiteraard zijn ook de vele strandtenthouders en de mannen van de Roompot niet amused. In Scheveningen en de pieren van IJmuiden sluit men de pieren tijdens storm en extreem springtij gewoon af om ze daarna weer open te stellen voor het publiek. Misschien ook een goede optie voor de pier van Hoek van Holland daar zal door de heren achter hun buro uiteraard niet aangedacht zijn. Misschien is het alsnog raadzaam om een petitie te starten waarin wordt gevraagd om dezelfde regels te hanteren als in Scheveningen en IJmuiden.

Positieve nieuws is dat ik zaterdag 18 mei weer start met mijn nieuwe zeebaars workshops. De vele ingeschreven deelnemers staan al te trappelen om alle ins en outs van deze spannende visserij onder de knie te krijgen. Wil ook jij zo'n leerzame workshop volgen schrijf je dan in via je mobiel. Ga voor alle info even naar mijn site zeebaarsworkshops.nl onder de rubriek "workshops ". Indien nodig zorg ik geheel gratis voor het benodigde materiaal tijdens de cursus. Oja ook het kunstaas is gratis te gebruiken.


Mooi zeebaarsavontuur vanaf de boot lees volgende week het verslag op uw TF

Stekel ze 

The Base Whisperer. 

Joop.