Weekje Oostenrijk (2)

Weekje Oostenrijk (2)

Vrijdag

Aardbeving in Tirol, wie had dat verwacht. Een flinke aardbeving met een kracht van 5.2 op de schaal van Richter, welke zeker 3 doden en 1 vermiste man tot gevolg heeft gehad. De kranten staan vol met interviews van betrokkenen die het niet kunnen bevatten.

Met het vissen zit het niet echt mee. Regen, regen en nog eens regen, afgewisseld door flinke onweersbuien en niet van die kleintjes. Na regen komt zonneschijn, maar vandaag niet. Ik ben bij het meer geweest en het is onverantwoord om toch te gaan vissen. Het is trouwens wel een mooi gezicht hoe de buien tussen de bergen blijven hangen.

                       


“Geen weer om te vissen…”

Mijn visspullen krijgen een onderhoudsbeurt, heb toch tijd zat. De reels gaan uit elkaar en worden schoongemaakt, waarna er een druppeltje olie op gaat. Ze lopen weer als een trein. Ook mijn kunstaasdozen worden nagekeken en slechte haken worden vervangen. Aan mijn hengels hoef ik niets te doen dus laat de zon maar komen. De berichten voor de komende dagen zijn in ieder geval beter. Dan het dorp eens gaan verkennen om een natje en een droogje te halen. Specialiteit in het dorp; goulash, gaat er wel in, ik neem twee kommen. Dat wordt gassen.

                       


“De lokale specialiteit… echt lekker”


Zaterdag

Vandaag door het slechte weer wat later begonnen. Het weer klaarde snel op en we konden weer vissen. Veel werpen met pluggen en jerkbaits. Het water was ontzettend troebel door het vele regenwater dat langs de hellingen in het meer terecht komt. Pas na twee uur kon ik mijn eerste snoek landen, niet groot, maar lekker wild. Een tijdje slepen tussen de 6 en 8 meter diepte leverde twee snoekbaarzen op.

Handig bij het onthaken waren de nieuwe Rapala tangen met koordje, die ik had meegenomen om uit te proberen. Dit doe je om je pols voordat je de vis onthaakt. Vooral bij het onthaken van de kleinere vissen die altijd onverwacht beginnen te springen loop je het risico dat de tang uit je handen wordt geslagen. Een drietal weken geleden was ik nog getuige van het verlies van een (dure) tang van Henk S.

                       


“Fijne tang met handig koordje…”

Al met al ben ik niet echt tevreden met de gang van zaken, slecht weer weinig vis. Het materiaal is inmiddels wel perfect in orde. Nog twee dagen de tijd om te scoren. (wordt vervolgd)