Vooruitblik Rovers nummer 3, april 2013

Persbericht Vip Media

Vooruitblik Rovers nummer 3, april 2013

Gesloten tijd? Vergeet het! Vissend moeten we dan wat gas terugnemen, maar op het gebied van onderhoud, kennis en knutselen is er zoveel te doen! Lees daarom Rovers nummer 3. Vanaf 16 april bij jou als abonnee en 18 april verkrijgbaar in de winkel.

Inhoudsopgave nummer 3 van Rovers



Nachtroofblei; gas terug nemen
Hoe vaak is het niet beschreven dat je je kunstaas supersnel moet binnendraaien wil je roofblei vangen en inderdaad, dit is een succesvolle manier om deze rover te strikken, maar hoe verhoudt zich dat tot de visserij in het donker? Kunnen we dan niet beter wat gas terug nemen? ’s Nachts lijken de roofbleien qua gedrag een totaal andere roofvis te zijn.



Familierover; onderzoek met sportvissers
De baars is een scholenvis die jaagt met broers en zussen. Je kunt ze overal vangen, maar de grootste exemplaren zwemmen meestal in helder water. Om veertigers te vangen is ervaring cruciaal, toont onderzoek onder 143 Duitse sportvissers. Aldus enkele bevindingen naar aanleiding van onderzoek naar deze voor wetenschappers uitermate interessante roofvis.



Kriblezen; succes met pluggen
Snoekbaarzen staat voor velen gelijk aan het vissen met softbaits. Naar mijn mening wordt het jachtpatroon van deze rover nogal eens onderschat. Met andere woorden, weinig vissers gaan aan de slag met een actief geviste plug, terwijl je daar wel degelijk succes mee kunt hebben, ook op de rivier, mits je de stroming kunt doorgronden!



Megavangst
Een echte megavangst is een half jaar jouw favoriete vismagazine lezen met kortingen die oplopen tot ruim 50%! En na dat halfjaar stopt het abonnement ook nog eens automatisch. Al abonnee? Dan is dit aanbod van maar € 15,- hét cadeau voor je vismaat.



Vraag& Antwoord; grote vissen jager
‘Jagers en verzamelaars’, aldus de respectievelijke rolverdeling van man en vrouw ten tijde van de prehistorie. Leer Marcel Asbroek kennen en je ziet iemand die deze rol nog bloedserieus neemt! De jacht op (X)XXL-rovers is hem instinctief toebedeeld en het jagen zit hem in het bloed met het verschil natuurlijk dat hij zijn super indrukwekkende vangsten terugzet! Zelf denkt hij dat hij aan het water is gemaakt!



Molens in de watten; omgaan met kwaliteit
Het is gesloten tijd en velen besteden deze periode om hun materiaal te onderhouden en klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Tenminste, dat is het streven, want door andere visserijen, bezigheden die niet met vissen te maken hebben of wellicht een trip naar den verre schiet dat er nogal eens bij in. Of komt dat een beetje door dat men niet goed weet hoe dit precies te doen?

Neem nu de werpmolen. Hoe houden wij die goed schoon en onderhouden we deze het beste? We vroegen het aan de molenexperts van Shimano



Shads aankleden; softbaitkunde
Rubberen kunstaas is de laatste jaren steeds populairder geworden. Toch heeft het verrassend lang geduurd voordat het bij menigeen aan de speld is komen te hangen. Ik heb het hier niet over shadjes die worden gebruikt bij het verticalen op snoekbaars, want die zijn al geheel ingeburgerd.

In dit geval heb ik het over het rubber dat wordt gebruikt om een groter slag rovers zoals snoeken en kastelen van snoekbaarzen te verleiden. Denk hierbij aan shads en twisters vanaf minimaal 15 cm, waarbij de aankleding een cruciale rol vervult



Preview DigiRovers 8; beleef mee!
In deze digitale uitgave; reels met Sander Paas, waarbij hij aangeeft waar je op moet letten bij de aanschaf van een reel. 10 tips om succesvol tussen het groen te kunnen vissen. Verticaal pionier Peter Duyvelshof en tot slot vier meningen over Roofblei, moet je echt zo snel het kunstaas binnen draaien?    

       
    
Jouw favoriete vismagazine lezen met kortingen die oplopen tot ruim 50%! En na dat halfjaar stopt het abonnement ook nog eens automatisch. Al abonnee? Dan is dit aanbod van maar € 15,- hét cadeau voor je vismaat.

Kijk hier voor deze super aanbieding : Rovers, het ultieme roofvismagazine
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Gezien bij ...
Willem Moorman -
image description
Flyfair the world of fly fishing
Willem Moorman -
image description
Ed Stoop, bedankt
Marc Borst -