image description

Visreis naar Dragsö in Zuid Zweden (deel 2)

Visreis naar Dragsö in Zuid Zweden (deel 2) 

Door Henry Regts

De ochtend begon met een heerlijk ontbijt en na het maken van ons lunchpakket, waren we klaar voor vertrek. We hadden de dag ervoor een “strijdplan” bedacht en er werd een mooie locatie bij gevonden.

Vandaag zit ik samen met Lars in de boot. We vertrekken richting het oosten en hebben een tocht van ongeveer een half uurtje te maken. Een tocht die normaal gesproken prima te doen is, maar vandaag staat er een enorme wind. Met een kracht van vijf Bft en stoten tot zeven Bft, niet bepaald een plezierig tochtje.

Bij de locatie aangekomen klopte ons plan precies en stond de wind mooi in de baai te blazen. Er werd meteen gevist en tijdens de eerste drift werd er door iedereen gevangen. Ook werden er weer een groot aantal volgers gezien. Door het heldere water was mijn shad van grote afstand te zien en ook de volgers die er achteraan gaan.

Mooiste voorbeeld was een vis die tot twee keer toe de shad pakt en weer los laat. Maar door de hengeltop onder water te steken, lukte het me om de snoek onder de boot te haken tijdens z'n derde beet en zo toch de vis in de boot te krijgen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik absoluut geen ervaren visser ben, en dat deze vangst mijn ego lichtelijk heeft vergroot.

Het vangen ging goed en al heel snel waren we over het aantal van gisteren heen. Na een paar uurtjes vonden wij dat er wat minder activiteit was en zochten wij een paar andere stekken.

Joris en Tim bleven in dezelfde baai vissen en op een drift van 600 meter bleven ze iedere keer maar volgers en aanbeten krijgen.

Lars en ik vangen onze visjes ook op verschillende plekken en ons eindtotaal van deze dag mag eindigen op 21 vissen. Voor het eerst vang ik 10 vissen op een dag en voor mij is dat een mooi PR.

Vandaag hebben we wederom met regelmaat zeearenden zien vliegen en ook veel andere roofvogels. Niet alleen voor de vissers lijkt dit een perfecte locatie, maar ook de natuurliefhebbers komen hier ogen te kort. Ons totaal bleef dus steken op 21 vissen (waar we erg tevreden mee waren).

Er werd afgesproken met Joris en Tim om terug te gaan, maar vlak voor vertrek vragen we nog even of de baai nog een paar visjes heeft opgeleverd. Het antwoord deed ons een moment perplex staan. Er werden 44 vissen gevangen door de heren! En dat allemaal op een stuk van 600 meter. Een totaal van 65 vissen op een dag met vier man! Mijn weekend kan niet meer stuk, wat een geweldig aantal.

De terugreis over het (nog steeds) wilde water kon beginnen. Aangekomen bij het huisje kregen alle hengels meteen een warme douche van Lars.

Het Oostzee zout werd er op deze manier goed afgespoeld. Iets wat voor het behoud van je materiaal erg belangrijk is natuurlijk. Joris zorgde wederom voor een heerlijke maaltijd.

Met een vol en voldaan gevoel was het grote aantal snoek gespreksonderwerp nummer 1. Later op de avond steken we de koppen nog even bij elkaar en bespreken de dag van morgen.

We besluiten een compleet andere baai en omgeving te proberen. Heel stiekem denk ik nog even: “Als we morgen 18 snoeken vangen dat zitten we op 100 snoeken in een weekend, hoe gaaf zou dat zijn!”

Laten we daar maar even een nachtje over dromen!