Thinking Tackle; al vissend wijzer worden

Kijk- en leesplezier verzorgd door Hengelsporthuis.com

Thinking Tackle; al vissend wijzer worden

The end tackle. Het is één van de belangrijkste onderwerpen in álle takken van de hengelsport, want laten we eerlijk zijn; als is je hengel en werpmolen nog zo professioneel, wanneer je eindmontage niet deugt zul je nimmer wat vangen.

Dat geldt zéker voor de karpervisserij, waar men vaak te maken heeft met negatief geconditioneerde vissen, die heel goed in staat zijn het kaf van het koren te scheiden. Ze negeren gewoonweg de onnatuurlijk ogende onderlijn en mochten zij zich per ongeluk prikken, verlossen zij zich in een fractie van een seconde zónder dat de ongeduldige visser op de oever ook maar iets heeft bemerkt!

Nu wordt het onderwerp ‘eindmontage’ vaak weggewuifd als zijnde saai en toegegeven; het is best droge kost om je keer op keer te verdiepen en de zin van de onzin te filteren. Korda heeft echter met de DVD serie Thinking Tackle de juiste manier gevonden om dit onderwerp er op een interessante manier uit te lichten.

klik om te bestellen

De opnames zijn gemaakt in allerlei verschillende situaties (aan de waterkant gefilmd) en toegelicht door een keur aan bekende karpervissers aan de waterkant. De uitleg wordt duidelijk ondersteund door het live knopen van de rigs, die al dan niet worden bevestigd door de vangsten. Het Korda-team van Danny Fairbrass wordt in de karpervisserij gezien als een club ware specialisten wanneer het gaat over het ‘laatste stukje’ of zoals zij zelf plegen te zeggen: the end tackle.

De serie bestaat inmiddels uit vijf dubbel DVD’s die gemiddeld goed zijn voor 2,5 uur kijkplezier. In verschillende hoofdstukken worden alle denkbare situaties weergegeven door een grote diversiteit aan wateren/stekken in verschillende landen als decor te gebruiken. In elk hoofdstuk neemt een andere visser de hoofdrol op zich, waardoor iedere DVD boeiend blijft om naar te kijken. Bekende Engelse namen laten tot in het detail zien welke rig zij gebruiken én in wat voor situatie.

Faibrass zelf komt geregeld aan het woord, maar ook andere experts zoals Adam Penning, Ali Hamidi, Terry Hearn, Gaz Fareham, Ian Russel en vele anderen delen de geheimen uit eigen keuken. De vangsten tussendoor zijn niet een saaie aaneenrijging van resultaten, maar juist de wonderschone bewijzen van hóe de rig heeft gewerkt. Waar zit het haakje exact, wat had er beter gekund en hoe maak je als visser de juiste aanpassing? Je wordt al vissend wijzer en na het zien van een DVD uit de serie van Thinking Tackle wil je nog maar één ding: als de wiederweerga naar de waterkant om zélf te vissen…

De dubbel-DVD Thinking Tackle Season vol. 5 is de laatste nieuwkomer in de serie en net als de eerdere DVD’s een op zichzelf staande productie. De prijs per dubbelaar bedraagt € 24,95 excl. porto en-verzendkosten. Nummer 1 t/m 4 zijn nog beperkt voorradig, om Thinking Tackle vol. 5 te bestellen óf om je serie aan dubbelaars compleet te maken, klik je hier of surf je naar www.hengelsporthuis.com

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Nieuwe DVD: Fjordvissen in Midden-Noorwegen
Total Fishing Import -