image description

Struinen met Jaimy deel 22 : De herfst is begonnen…

De afgelopen week was het weer niet echt uitnodigend om de waterkant op te zoeken. We hebben behoorlijk wat wind en regen over ons heen gekregen. Daar kwam ook nog eens bij dat we rond het hoge water zaten in de avonduren en dit getij geniet niet echt mijn voorkeur…


Toch heb ik van de week een poging ondernomen en geprobeerd tussen de wind en regen door een kleine poging te wagen. Uiteindelijk kwam het meer neer op een frisse neus halen dan vissen en wist ik in een enkel uurtje vissen één ondermaats baarsje te vangen. Achja, een frisse neus gehaald en er even uit geweest. Daarnaast had ik er ook niet veel van verwacht.
Om deze redenen besloot ik dit weekend maar weer eens de sloten bij mij in de omgeving op te zoeken om te kijken of ik de snoeken nog wist te vinden. Met regelmaat rij ik langs diverse snoekstekken en zag ik de afgelopen weken de hoeveelheid planten, in de vorm van lelies e.d., al aardig afnemen. Hoog tijd dus om maar weer eens een poging te gaan wagen. Zaterdag ochtend was ik van plan om er met de bellyboat op uit te trekken, maar ik begreep van mijn maatje Sven dat hij ook wel zin had om even te gaan struinen en een paar stekken aan te doen en besloot ik de bellyboat maar even thuis te laten. Toen ik het plan bedacht was het nog donker en grauw buiten, uitgelezen snoekweer dus… Helaas kwam hier snel een eind aan en brak het zonnetje regelmatig door.


Lekker licht bepakt op pad!

Eenmaal aangekomen op de eerste stek werden onze aasjes, al mag ik denk ik gerust zeggen groot aas, nat gemaakt. Toen we bijna heel de sloot al hadden uitgekamd wist ik nadat ik van aasje was gewisseld toch een degelijke vis te haken. Ik denk dat we hier al meerdere malen overheen hadden gevist, maar deze snoek bleek dus behoorlijk kieskeurig te zijn. Een degelijke snoek van een cm of 85 vergreep zich vol overgave aan mijn “Jointed Pro Shad” van Foxrage. Een nieuw aasje wat zich voor mij al behoorlijk heeft bewezen. Een geweldige actie, betaalbaar en ook zeker erg duurzaam gebleken (nadat hij al diverse duikers en bruggen heeft mogen aanraken…)


De eerste degelijke snoek van het nieuwe snoekseizoen is een feit!

Geen slecht begin dus, binnen 15 minuten de eerste vis op de kant. Echter hadden we meerdere stekken nodig om de volgende snoek te haken. Op deze stek, op 5 minuten van mijn huis, wordt erg veel gevist en heerst er dus ook erg veel dressuur onder de snoeken. Zo wisten we ook diverse snoeken te missen doordat ze heel subtiel onze aasjes aanvielen. Tijd voor een andere aanpak dus. Vorig jaar heb ik de mooiere exemplaren gevangen op een prachtige snoek imitatie van Savagegear. Een flinke kluif voor de meeste snoeken in dit water en op deze manier weet ik vaak de grotere exemplaren eruit te plukken. Om de vis het twijfelen maar even te ontnemen besloot ik de snoek met een behoorlijk tempo binnen te vissen. Deze eerste worp was direct raak en een brutaal snoekje wist vol over deze snoekimitatie heen te schuiven…


Het zijn kannibalen eerste klas die snoeken…
 
Sven moest inmiddels op huis aan voor het diner. Ik besloot nog even een watertje bij mij om de hoek aan te doen. Al snel kreeg ik een foto van Sven binnen via de app. Hij kon het niet laten om nog even een paar worpjes in de achtertuin van zijn ouders te maken… Ik wist ook nog een snoekje te vangen op de laatste stek. Het was niet wild vandaag, maar toch nog niet voor niks geweest. Ook was het op een aantal plekken nog niet echt lekker vissen doordat er toch nog behoorlijk wat waterplanten aanwezig waren, maar dat zal snel over zijn.


De laatste van de dag

Zondag kreeg ik nog een app van Daan, die er samen met zijn maatje Nick op uit was getrokken. Hij stuurde een aantal foto’s van diverse snoeken en wist mij te vertellen een nieuw pr te hebben gevangen. “Foto!?” was mijn reactie. Al snel kreeg ik diverse foto’s in de app van een dikke en puntgave snoek van 107cm. Daan zag een overhangende boom en wist zijn plug precies onder deze boom te krijgen. Hij vertelde mij dat hij slecht 2 slagen nodig had en de plug heel even stil liet hangen, waarna hij vervolgens een snoeiharde aanbeet kreeg. Deze dikke snoek was dus de boosdoener en lag precies op de plek waar Daan hem ook verwachte! Klasse Daan! En gefeliciteerd met je nieuwe PR!


Daan met zijn nieuwe PR!

Zondag avond viel de wind er helemaal uit en besloot ik nog even de waterweg op te zoeken. Ik was wat later en kwam onderweg ook nog een andere maat tegen, waarmee ik even aan de praat raakte… na een half uurtje kwam ik bij Sven aan en die had net nummer 4 op de kant liggen! Een mooie baars van tegen de 60cm. Helaas was hierna de stroming ver te zoeken en wisten we geen enkele aanbeet meer te forceren… Toch te lang staan lullen… haha. Achja, volgende keer beter. Over twee dagen doodtij en dat was zondag al aardig merkbaar helaas… Gelukkig ziet het weer er de komende dagen wel een stuk beter uit. Die zeebaarzen moeten toch nog een keer goed losgaan zou ik denken. Al moet de watertemperatuur hiervoor nog een paar graadjes zakken.

Tot volgende week!

Voor vragen kunnen jullie me altijd benaderen op Facebook of Instagram!