Spectaculaire onderwaterbeelden op film

klik om naar de website te gaan

Spectaculaire onderwaterbeelden op film

Je hengeltop knikt, het Dyneema geeft felle rukjes door. Je staat volledig strak om de haak te kunnen zetten, maar… dan valt alle contact weg. Wat gebeurt daar onder water? Wat zou je toch graag eens onder de waterspiegel kijken om te zien wat de vissen aan het uitspoken zijn met je aas!

Ook zeevisser Hans Boersma overkwam dat regelmatig. Hans is een bekende Scandinaviëganger en hij heeft in de loop der tijd via zijn productiebedrijf FishAroundtheWorld diverse films over de visserij in Noorwegen en IJsland uitgebracht.


Het kristalhelder water van de Atlantische Oceaan.

Daar is het water van de Atlantische Oceaan kristalhelder en het is geen enkel probleem om een waterdichte camera onder het wateroppervlak te houden en te zien wat er direct onder het wateroppervlak gebeurt. Maar zou je ook op bijvoorbeeld 50-60 meter diepte kunnen filmen zonder daartoe in een duikpak te moeten kruipen en het natuurlijke aasgedrag van de vis te verstoren?


… komt er een flinke gul uit het duister tevoorschijn, opent zijn muil en…

Hans ging aan het experimenteren en met hulp van diverse specialisten slaagde hij er uiteindelijk in een niet alleen volstrekt waterdicht, maar bovendien tegen grote waterdruk bestand camerahuis te ontwikkelen.

Waarin hij een videocamera met behulp van een hengel en reel dik 50 meter diep tot op de zeebodem kan laten zakken.Afgelopen voorjaar reisden Hans en z’n vismaten naar IJsland voor hun jaarlijkse vistrip, met dit keer als extra doelstelling hun visserij live onder water te filmen. En hoe dát uitpakte, is te zien op de nieuwe DVD-productie.

“IJsland - Op, naast en onder de boot”.

Deze titel geeft precies weer wat deze spectaculaire film laat zien: hoe Hans en zijn medevissers boven water hun aas richting zeebodem laten zakken en hoe het daar vervolgens wordt gepresenteerd. Je ziet het aas in de lichtbundel van de camera wapperen op de stroming en dan…


… boven op dek zie je de hengeltop knikken!

Met beelden van onder water gefilmde zeewolven en gullen, maar ook van schelvis en zeeduivel, levert deze bijzondere film heel wat stof tot nadenken. Want wie denkt dat een zeevis “zomaar” elk aasje zonder enige aarzeling zal grijpen, zullen de schellen van de ogen vallen!

 

            

De DVD “IJsland - Op, naast en onder de boot” is voor € 17,50 (excl. verzendkosten) te koop via de webwinkel van Hengelsporthuis.com
En kijk dan vooral ook even naar de extra voordelige aanbieding van vijf andere zeevis DVD’s van FishAroundtheWorld.

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Nieuwe DVD: Fjordvissen in Midden-Noorwegen
Total Fishing Import -