Preview Beet maart 2013

Persbericht Beet

Preview Beet maart 2013

Vissen op z’n Deens
Tijdens de eerste Beet - Van der Valk Challenge vorig jaar was het fenomeen ‘Vissen op z’n Deens’ weer terug en zelfs bepalend voor het eindresultaat. Voorafgaand aan de wedstrijd werden veel vragen gesteld en beantwoord, maar niet alle vragen werden gesteld of niet de complete antwoorden gegeven. Reden genoeg voor de redactie van Beet om Jan van Schendel met Rudy van Duijnhoven op pad te sturen om het Deense fenomeen eens goed voor het voetlicht te brengen.



Pellet finetuning
Pellets oefenen niet alleen op karper een magische aantrekkingskracht uit. Ook brasem, kopvoorn, blankvoorn en barbeel prikken graag een vorkje mee. Toch is het mogelijk om dit, van zichzelf al goede aasje, extra aantrekkelijk te maken!



De nieuwste vaste hengels van 2013
Al mogen de lieftallige dames die zo vriendelijk waren om al dat nieuws te showen er ook best wezen, onze aandacht is volledig gericht op de extra strakke actie, gladde coating, prima balans en natuurlijk een bloedmooie look… Kortom: het Beet grote vaste hengeloverzicht voor 2013.



Flexibel in het voorjaar
Wanneer de eerste zonnestralen het water prikkelen om het op te warmen, begint voor veel karpervissers het nieuwe seizoen. Ook als de watertemperatuur eigenlijk nog erg laag is zijn de meeste vissers niet meer te houden. De zon schijnt, gevist zal er worden! Groot gelijk hebben ze, want hoewel de karpers nog maar mondjesmaat eten zijn ze wel te vangen. Dit vereist wel wat waterkennis en geluk.



50 snoekbaars Beetweetjes
Snoekbaars is misschien wel de meest mysterieuze rover van het zoete water. Bertus Rozemeijer heeft al tientallen jaren ervaring op het gebied van roofvissen. Hij beschrijft in maar liefst twaalf pagina’s 50 Beetweetjes over snoekbaars. Daarbij blijft niets onbehandeld: van de beste stekken, technieken, materiaal en aas!



Spaanse winters
Duurt de winter je te lang? Wil je weer eens in de zon achter je karperhengels zitten? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de Spaanse Ebro, de visrijkste rivier van Europa. Mark Huizinga bezocht dit gebied meerdere malen en gebruind en onder het visslijm terug.



Hoe, wat en wanneer?
Het maartnummer van Beet ligt vanaf 18 februari bij de abonnee en 21 februari in de winkel. Nog geen abonnee? Profiteer dan nu van een spectaculaire korting van maar liefst 50%. Je betaalt geen €66,- maar slechts €29,95! Profiteer hier!

Verder in het februarinummer:

  • Witvissen: vissen met de swingtip;
  • Voorn: vissen met brood;
  • Roofvis: vissen tussen obstakels;
  • Voer van de Maand: zoet voorjaarsvoer;
  • Baars: kwestie van het juiste water;
  • Westrijden: voorbeschouwing Beet - Van der Valk Challenge;
  • Vliegvissen: een vliegende start;
  • Verder de bekende rubrieken zoals Langs de Oevers, De Beste Tien, Het Prikbord, Beetbox, Beet Interactief en Productnieuws.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Gezien bij ...
Willem Moorman -
image description
Flyfair the world of fly fishing
Willem Moorman -
image description
Ed Stoop, bedankt
Marc Borst -