Out now: Rovers nummer 1 2013

Persbericht VipMedia

Out now: Rovers nummer 1/2013

Terwijl menig witvisser zijn hengels al weer heeft opgeborgen is de winter voor de roofvisser juist een fantastische periode om erop uit te gaan. Goede voorbereiding en kennis van zaken is dan wel gewenst. Als je dan vangt is de beloning vaak groots en vet! Met deze uitgave, die 11 december weer op de mat ligt en 2 dagen later in de winkel, kom jij de winter wel door!

Zero tot Hero, als het ijs- en ijskoud is

“Dit Molkens, is het weer waarbij de mannen zich van de jongetjes onderscheiden”, zegt mijn Nederlandse vismaat Franske als we ’s morgens vroeg weer aan het water arriveren met écht winterse omstandigheden. Toch weten we dat we dit niet voor niets doen, want met de juiste aanpak behoort een mooie beloning zeker tot de mogelijkheden. Eentje waarbij je van zero to hero gaat!

Sluwe stalker, ’t spoor van de prooi

Sinds we per 1 oktober 2012 eindelijk op meerval mogen vissen, is het tijd om deze rover eens goed onder de loep te nemen. Wetenschapsjournalist Arno van ’t Hoog dook in de boeken en vond interessante informatie voor ons roofvissers. Hoe jaagt de meerval en wanneer zijn ze het meest actief? Pakken ze alleen grote prooien of zoeken ze gek genoeg niet kleinere prooien op dan je zou denken?

Dropshot 2.0, out of the box

De dropshottechniek is en blijft populair. Nog steeds is het in ontwikkeling en de vraag naar meer informatie en vernieuwingen op het gebied van deze bijzondere visserij blijft. Daarbij kan het lonen om out of the box te denken; gewoon eens afstappen dus van die  zogenaamde dropshotvuistregels.

Grote, zware baarzen


Als ik een voorkeur zou moeten aangeven voor een periode in het jaar voor het vangen van grote en zware baarzen, dan is dat voor mij de winter. Het liefst doe ik dit vanuit de  bellyboat en op een zo groot mogelijk water. Diep water laat ik links liggen, het gebeurt allemaal op het ondiepe. Door koude en winderige omstandigheden kan het weliswaar een taaie visserij zijn, maar daar laat ik me niet door weerstaan. De beloning is groots!

Rovende grondels, graag of plaag?

Van de ruim zeventig vissoorten die momenteel in de Nederlandse binnenwateren zwemmen, is ruim één derde deel uitheems. Een aantal van deze ‘exoten’, zoals de roofblei en de snoekbaars, worden gezien als een welkome aanvulling op de sportvisserij. Andere worden als een regelrechte plaag beschouwd. Sinds een aantal jaar komen er in Nederland vier nieuwe, behoorlijk agressieve grondelsoorten voor. Wie zijn onze geschubde gasten en wat staat ons eigenlijk te wachten?

Polderrecord, alles valt samen…

Niet al te lang geleden moesten mijn vismaat Arjan en ik door weersomstandigheden onze
plannen voor een bootvisdag wijzigen. De wind die voorspeld werd was net even teveel van
het goede. Als alternatief voor deze bootdag zouden we ons geluk beproeven in een
veenpolder waar het dikste groen inmiddels wel weg zou zijn. Dat deze dag er één met een
gouden rand zou worden, konden we natuurlijk niet van te voren weten.

Alles over kwakhout

Het vissen met een kwakhout is een van de meest intrigerende methodes om meerval te vangen. Het idee dat je vis kunt vangen door met een veredelde stok in het water te slaan, roept bij leken dan ook vaak sterk tegenstrijdige gevoelens op. Je moet toch juist stil zijn wanneer je vis wilt vangen? Dat dit niet altijd opgaat, zal je al snel duidelijk worden in dit artikel.

Rivierregels, ondiepe wintersnoekbaars

In de winter zoeken snoekbaarsvissers het al snel in het diepe, in de veronderstelling dat alle snoekbaars hier samenschoolt. Het ondiepe blijft daarbij vrijwel ongemoeid. Op stilstaand water is dat dan ook wel een verstandige keuze, maar op de rivier?

Preview Digirovers 1-2013
Rovers verschijnt 12 keer per jaar, waarvan 6 keer als het spraakmakende magazine en, speciaal voor abonnees(!), 6 keer als een uniek digitaal product, Digirovers! In deze uitgave van Digirovers vissen we op Tarpon, geeft Luc Coppens 10 verticaaltips en bespreken we de voorkeur voor zoet of zout doodaas.

Roverscadeau

Word nu abonnee van Rovers en ontvang GRATIS het Savage Gear Freestyler Jerkbaits pakket t.w.v. € 157,50. Kijk voor meer aanbiedingen op http://rovers.mijntijdschrift.net.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Gezien bij ...
Willem Moorman -
image description
Flyfair the world of fly fishing
Willem Moorman -
image description
Ed Stoop, bedankt
Marc Borst -