Nieuw: ‘Thinking Tackle’ Season vol. 5

DVD-nieuws, verzorgd door Hengelsporthuis.com

Nieuw: ‘Thinking Tackle’ Season vol. 5

In de DVD-serie Korda Thinking Tackle is de kersverse nieuwkomer van dit seizoen nu verkrijgbaar via de webshop van Hengelsporthuis.com. De dubbel-DVD Thinking Tackle Season vol. 5 is een op zichzelf staande productie en zit boordevol prachtig filmmateriaal waar iedere karpervisser nog het nodige van kan opsteken.

klik om naar de webshop van Hengelsporthuis.com te gaanVanzelfsprekend staat het vangen van karper centraal en dient voor de gehele film de waterkant als decor. Om te laten zien hóe je de kansen op een vangst vergroot, nemen Danny Fairbrass, Ali Hamidi en Adam Penning de kijker tijdens verschillende jaargetijden mee naar diverse locaties in Engeland en Frankrijk.

Deze dubbelaar is daartoe opgedeeld in acht verschillende hoofdstukken waarin één van de drie presentatoren het water in kwestie bevist en daarover ook uitleg geeft. Tevens volgen zij andere vissers die daar op dat moment vertoeven en volgen zij nauwlettend hun aanpak.

Er wordt veel duidelijk over o.a. de rigs, voer én benodigd materiaal, de gastrollen worden vervuld door de fantastische karpers die ondertussen worden gevangen. De Franse biggen worden uiteindelijk bereikt met verre worpen, daar uitvaren op het betreffende water niet is toegestaan. De juiste techniek en tactiek wordt uitstekend uitgelegd, opdat iedere visser, die eens op dergelijk water wil vissen, er zijn voordeel mee kan doen.

Zeer interessant is het hoofdstuk waarin Ali Hamidi in gezelschap van James Armstrong een typisch Engels kanaal aanpakt. Er komen enkele toepassingen aan bod, die beslist zeer goed toepasbaar zijn op de Nederlandse en Belgische kanalen. Ook de bijdrage van Adam Penning die op een Engels water te gast is bij ‘local’ Simon Scott, is de moeite van het bekijken meer dan waard. Beide heren tonen zich ware experts in het oppervlaktevissen.

Zij laten tot in het detail zien hoe je het best je plannen wijzigt, wanneer bodemvissen geen soelaas biedt. Dezelfde Penning is in koude omstandigheden, aan de oevers van een typische Engelse ‘gravel-pit’, te gast bij de bekende Damian Clarke. Ze laten zien hoe je met een totaal andere tactiek, maar ook aas als maden de moeilijk vangbare vissen tóch aan de schubben komt.

In twee hoofdstukken komt er een sportieve competitie aan bod, waarin Korda Teamleden uit Engeland, Duitsland én Nederland een interlandje vissen op een Franse locatie. Ronduit zeer amusant en leerzaam om te zien hoe deze experts onderling elkaar proberen de loef af te steken!

Tot slot trekken Ali Hamidi en Jake Wildbore erop uit om twee jonge Engelse vissers te helpen hun visserij te verbeteren. Het fine-tunen van de rigjes en het aanpassen van het voer staan hierin centraal.  Enkele fraaie Engelse spiegelkarpers passeren de revue tijdens deze sessie in het najaar.

De complete speelduur van deze fantastische dubbelaar is maar liefst 380 minuten, daar kun je dus wel een paar avondjes mee vullen met enkele vismaten. Maar pas op… De serie van Thinking Tackle werkt zeer aanstekelijk op de vislust!

De hierboven beschreven dubbele DVD en de overige DVD’s uit Thinking Tackle van Korda kosten slechts € 24,95 per stuk excl. verzend-/verpakkingskosten en zijn heel eenvoudig te bestellen via de webshop van Hengelsporthuis.com

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Nieuwe DVD: Fjordvissen in Midden-Noorwegen
Total Fishing Import -