Mac Fishing en de Carpcollector 13 jaar jong!

Mac Fishing en de Carpcollector 13 jaar jong!

Door: Joop Folkers

Het is alweer ruim 12 jaar geleden,dat Jaap Muda zijn alom bekende Wout van Leeuwen hengelsport overdeed aan een jongere generatie en eens lekker wilde gaan genieten van zijn vrije tijd, maar mensen die Jaap kennen wisten al bij voorbaat dat er van deze voornemens weinig terecht zou komen. Jaap en rustig aan doen zijn nu eenmaal twee zeer verschillende dingen.


De Mac Fishing belly boten.

In 2000 besloot hij als soort hobby een nieuwe uitdaging aan te gaan en startte de groothandel MAC FISHING. Gedurende de 6 opvolgende jaren kwam je Mac Fishing op vrijwel iedere beurs tegen. Hoofdmoot van het assortiment bestond uit (Sundridge) kleding Redington roof-vliegvis hengels Lawson en Creek Company belly boten.


Hardy een van de topmerken van The Carpcollector.

Maar na ruim 6 jaar vond Jaap het wel weer een keer welletjes en deed hij in 2006 zijn zaak over aan de roofvis fanaat Wim van Vliet. Wel besloot Jaap om nog 1 jaar “stand-by”te blijven, dat zijn er echter 6 geworden.


Met de reels van Hardy al jaren een begrip.

Rond 2012 besloot Wim dat er een nieuwe frisse wind moest gaan waaien in zijn bedrijf. De nieuwe invulling werd snel gevonden want na enig overleg met Mike Gerritsen,sinds 1999 eigenaar van de Carpcollector, werd besloten om een samenwerking aan te gaan.


Een totaal pakket voor de karpervisser.

Al snel werd duidelijk dat er gezien het uitgebreide karper/vlieg assortiment van Mike een enorm ruimtegebrek ontstond! Uitbreiden dus! Er werd met man en macht gewerkt om ruimte creëren. Dit leidde tot herinrichting en zelfs het bijbouwen van een verdieping. Nu enige tijd later hebben de mannen een schitterend pand met opmerkelijk veel ruimte tot hun beschikking. Samen brengen deze twee sympathieke mannen een uitgebreid en breed A-assortiment op de markt,waardoor ze de afgelopen crisistijd tot op heden positief zijn doorgekomen.


Terug van wegeweest de enige echte Optonic's

Mike toonde met trots zijn uitgebreide karper assortiment. Naast merken als Gardner, Enterprise, Reuben Heaton, Century, Hardy, Creys en Chub voert Mac Fishing ook bekende merken als Sundridge, Geoff Anderson, Eye Level, Hi&Dry belly boten, Aquaz waadpakken, Dragon Leaders en loodkoppen en niet te vergeten het eigentijdse Optonic assortiment!


Een van de sterke punten van Mac Fishing bijna alles op voorraad!

Voorts showde Wim van Vliet de Sundridge kleding lijn en de Mac Fishing belly boats,waaronder een geheel nieuw (geheim) ontwerp. Ook het roofvis assortiment mocht er zijn. Kortom MAC FISHING en Carpcollector zijn 13 jaren jong en zullen de komende jaren zonder enige twijfel aan de weg blijven timmeren met dit toch wel unieke hengelsport assortiment!

Kijk voor meer informatie eens op de site www.macfishing.nl
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Gezien bij ...
Willem Moorman -
image description
Flyfair the world of fly fishing
Willem Moorman -
image description
Ed Stoop, bedankt
Marc Borst -