Lucky Luc op Zout 38: Platvis vanaf de Noordpier

Na mijn korte uitstapje naar Dover, heb ik van de week de draad weer opgepakt op mijn vertrouwde Noordpier. Het is toch weer heerlijk om daar weer eens op een relaxte manier de lange stokken uit te gooien om al wat leeft op de bodem te belagen.


Moddervette botten deden de hengels krommen!!

En dat viel niet tegen hoor, want de hengels hebben aardig krom gestaan op deze sessie en de aanbeten waren legio. Kortom: een heerlijke visdag in de Nederlandse wateren.

Noordpierupdate
Het was gelukkig niet zo druk op mijn vissessie op de noordpier zodat ik de plekken voor het uitkiezen had. Vanwege mijn hoop op tong maar een leuke plek door de bocht gezocht. In het beginsel achter het muurtje, want het regende soms behoorlijk. Maar de wind was redelijk qua sterkte dus er kon prima gevist worden.


Maar gelukkig ook nog een paar behoorlijke tongen!!

En opdrogen kun je later wel weer. Vanaf de eerste inworp op drie uur voor hoog water stonden mijn hengels niet stil. Er zat een waar legioen van botten op de zeebodem te wachten tot ik mijn aas aan hun zou aanbieden. Prachtige en moddervette botten hoor, dus die gaven hartstikke leuk sport tot aan de kant.


En dat blijven toch prachtige vissen!!

Op een gegeven moment ben je hier wel weer een beetje aan gewend, hoewel de aanbeten best wel hard waren en dus altijd leuk om te beleven. Gelukkig liep er af en toe best een aardige tong doorheen die het gepresteerd had eerder bij mijn aas te zijn dan de botten. Het waren geen monsters, maar ik had er aan het eind van mijn sessie toch vier gevangen van rond de dertig cm, dus de pan kan weer op het vuur! Ook al is het nog zomer, toch lijken we wel rechtstreeks de herfst in te duiken met de visserij.


En als voorbode op de herfst ook alweer een paar scharren.

Een mooie voorbode van deze visserij waren de eerste drie grote scharren die ik sinds een tijdje geleden weer ving op de bodem. Vorig jaar oktober en november waren ware topmaanden voor de schar die toen vergezeld werd door vele wijtingen en af en toe een leuke gul. Iedereen ging toen met een big smile naar huis met een heerlijk maaltje voor meerdere keren voor de pan. We mogen alleen maar hopen dat we het dit jaar weer zo treffen, ook al weet je het met de schar maar nooit, want als er niet genoeg aas voorhanden is in de kustwateren, dan blijven ze gewoon in het voor hun zo vertrouwde diepe water hangen.


Maar het was vandaag niet mogelijk de bot te vermijden, want die kwam vaak met twee tegelijk boven water.

Af en toe wordt er op de Noordpier erg leuk zeebaars gevangen met een loodje met daaraan een dwarrellijn voorzien van een zager of meerdere zagers. Dit wordt dan vlak tegen de blokken aangeboden wat dus soms mooie baarzen oplevert. Maar op mijn sessie kwam er niet eentje naar boven, dus dat was een verre van leuke visserij deze dag.


Lellen van botten!!

Maar de volgende keer kan het zomaar weer bingo zijn!! Gelukkig bestaat er geen visgarantie en weten we dit nooit van tevoren zodat het altijd spannend blijft. Ik heb mij prima vermaakt op de Nederlandse zeebodem en stapte met een voldaan gevoel en een totaal leeggeviste aasdoos weer op de fiets. Hopelijk wordt het weer nog wat stabieler zodat we in de nazomer toch nog wat plezier kunnen beleven van de zomervis, want daar zullen we toch weer heel  lang op moeten gaan wachten als de zeewatertemperatuur gaat dalen.


Er wordt druk gemeten de laatste tijd, dus er staat wat te gebeuren qua werkzaamheden op de Noordpier.

Hopelijk worden wij als vissers op de hoogte gehouden en staan we niet opeens voor een dichte Noordpier!!!!!!

Ik wens u een prettig verblijf aan de waterkant!!

Visgroet van Lucky Luc Mom

Vragen, opmerkingen of suggesties kunt u mailen naar info@totalfishing.nl

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -