image description

Klein maar fijn.

Door Berthil Bos

Naar de hevige en vele regenbuien van de afgelopen dagen was ik toch niet meer te houden. In mijn ogen was het water inmiddels flink afgekoeld en weer voorzien van de nodige zuurstof. Dit bleek ook zo te zijn aangezien het oppervlaktewater van ver boven de 20 graden was terug gezakt naar 17 á 18 graden.

Dit moest een topdag worden want het grote water lag er in onze ogen gezond en wel bij. Natuurlijk was het wel een erg grote verandering in temperatuur en vissen houden niet van abrupte verschillen, maar dit zou de snoek toch lekker vinden? Samen met vismaat Dennis het water op, gewapend met de vliegenlat een handje vol streamers en om te blijven drijven de Bellyboat. Ondanks dat we al ver in juni zitten waren de waterplanten nog lang niet volgroeid en de prooivis niet op de normale plekken. Desondanks visten we scherp en vol goede moed. Dennis kreeg de eerste aanbeet maar miste.

Kort hierop kwam de tweede, maar ook die was hem te slim af. Snel informeerde ik of hij zijn haken wel scherp genoeg had en ze beter bij Bigstreamers.com kon bestellen. Dennis, eigenaar van deze Webshop controleerde hem toch maar voor de zekerheid. Vlijmscherp was zijn antwoordt, dus Esox had waarschijnlijk een voorzichtige dag. Ik plaatste snel een stingertje in mijn Tupefly, want ik wilde de eerste vis wel haken. Uren hebben we goed, attent en vol overgave gevist, maar de groenjassen lieten zich niet meer zien. Op een gegeven ogenblik ben ik maar vanaf het grote water richting oever gepeddeld, omdat in deze beschutting van stenen en af en toe riet misschien wel een wat kleinere (lees onervaren) snoek zou liggen. Vergis je niet, ook tussen de stenen van menig over kunnen bakken van vissen liggen, dus wees niet verrast bij een beer van een aanbeet. Na een tijdje kwam mijn plannetje uiteindelijk uit, al was het niet die oma mosrug. Klein maar fijn en na al die jaren nog altijd van harte welkom. Vissen blijkt wederom niet altijd vangen.