image description

Inschrijvingen ONK 2021 geopend

Corona heeft de planning van een groot aantal geplande federatieve selectiewedstrijden in de war gegooid. Daarom is in overleg met de federaties besloten om ook dit jaar de finales van de Open Nationale Kampioenschappen heren dobber, feeder, junioren dobber en teams dobber via een open inschrijving te laten plaatsvinden.


Het ONK Dames Dobber vindt altijd al plaats via een open inschrijving. De inschrijvingen zijn op basis van ‘wie het eerst komt, vist mee’ tot een nader te bepalen maximaal aantal vissers dat op het parcours kan worden geplaatst of wordt toegestaan door de gemeentelijke toestemming.

Inschrijven voor ONK
1 juli 2021
Op 1 juli 2021 zal om 19:00 uur de inschrijving voor het ONK Junioren en voor het ONK Teams opengaan. Deze wedstrijden vinden respectievelijk plaats op 28 en 29 augustus aan de Lage Vaart bij Lelystad.

8 juli 2021
Op 8 juli 2021 zal, eveneens om 19:00 uur, de inschrijving voor het ONK Heren en het ONK Feeder open worden gezet. Het ONK Heren en het ONK Dames vinden op 4 september plaats aan het Noordhollandsch Kanaal bij Graftdijk. Het ONK Feeder wordt op 5 september gevist aan hetzelfde kanaal bij Spijkerboor. Zet deze data alvast in je agenda om er op tijd bij te zijn!

Federatieve selectie wedstrijden ONK Clubs
De federaties organiseren wel de selecties voor het Open Nationale Kampioenschap Clubs, waar wordt uitgemaakt wie de beste club van Nederland is. De landelijke finale van dit kampioenschap vindt op 30 oktober 2021 plaats. Waar mogelijk worden bovendien federatieve kampioenschappen gevist in de verschillende disciplines. Zie hiervoor de wedstrijdkalenders op de websites van de hengelsportfederaties.


Federatieve selectiewedstrijden ONK Kustvissen
Ook de drie federatieve selectiewedstrijden voor het ONK Kustvissen gaan vooralsnog gewoon door. Sportvisserij Friesland organiseert haar selectiewedstrijd op 11 september 2021, Sportvisserij MidWest Nederland en Sportvisserij Zuidwest Nederland organiseren ieder een selectiewedstrijd op 30 oktober 2021.

  • De finale van het ONK Kustvissen staat gepland op zaterdag 6 november 2021 in Noordwijk.
  • Federatieve selectiewedstrijd ONK Vijvervissen (nog 20 plaatsen vrij!)

In 2021 wordt voor de eerste keer het ONK Vijvervissen georganiseerd. Voor deze steeds groter wordende wedstrijddiscipline worden door de zeven federaties in samenwerking met Sportvisserij Nederland selectiewedstrijden en een grote finale georganiseerd. De selectiewedstrijd voor ons gebied wordt gevist op zaterdag 10 juli. Er zijn nog slecht 20 plaatsen vrij. Je kunt je voor deze selectiewedstrijd hier inschrijven. En wie weet sta jij op het NK.

De finale van het ONK Vijvervissen wordt op zaterdag 16 oktober gevist op het complex van de Berenkuil in Putten.

KLIK HIER OM IN TE SCHRIJVEN VOOR ONK WEDSTRIJDEN

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Witvisperikelen: Toeval
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -