image description

Haaien vangen in Nederland en nog veel meer……

Roofvisie nummer 154; Veiligheid met je visboot op het water, Kantvissen in Noorwegen, Haaien vangen in Nederland en nog veel meer……

Rond de seizoen opening krijgen alle leden van de VNR weer de nieuwe editie van ons prachtige roofvismagazine in de bus. Een fantastisch nummer weer dit keer. Opnieuw 68 pagina's roofvis info dus Iedereen die van roofvissen houd kan zijn hart ophalen met deze uitgave. We schrijven inmiddels alweer editie nummer 154!

De laatste tijd zijn er in ons binnenwater helaas enkele incidenten op het water geweest waarbij ook soms visboten betrokken waren. Incidenten waarbij zelfs ook dodelijke slachtoffers te betreuren waren. In deze uitgave staan wij stil bij de zo broodnodige veiligheid op ons binnenwater. Niet alleen de hopelijk al bekende zaken komen langs; wij geven ook een beeld vanuit het perspectief van een binnenvaartschipper die zelf ook fanatiek roofvisser met zijn visboot is. Hij kan dus van beide kanten meepraten. Hier heb je echt wat aan.

Dat Noorwegen een fantastisch vis land is dat is een open deur. Maar vrijwel altijd gaan de belevenissen over bootvissen op zee. Dat je ook op zee prachtig vanaf de kant kunt vissen vertelt Frans Oomen in Roofvisie 154. En om even op zee te blijven neemt Dennis Hoorvath ons mee op een tripje haaien vissen vanaf de Nederlandse kust.

Maar natuurlijk hebben we ook weer onze vaste rubrieken. De visgidsen actie bijvoorbeeld. Dit keer een mooi verslag van een winnaar die een dag mee ging vissen met Juul Steyn rondom Amsterdam. In de "Boten van eigen bodem" bespreken we dit keer de mooie visboten van Elite uit Wormerveer, we sluiten de drieluik over trailers af met een bijdrage over de keuze voor een goeie lier en het derde deel van John Uilenbergs serie over zijn eigen streamervisserij staat ook voor je klaar. Dit en meer lees je in het onafhankelijke en enige roofvismagazine van ons land Roofvisie.


Nieuwsgierig geworden? Zorg dan dat je de komende Roofvisie goed in de gaten houdt en meld je snel aan als lid als je dat nog niet gedaan hebt! Zie verder www.nederlandseroofvissers.nl