image description

Gezien bij… Spro

De drie musketiers om alles te overwinnen.

Het nieuwe roofvisseizoen staat weer voor de deur en de voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Wat de nieuwe plannen ook zijn, je wilt op iedere situatie zo veel als mogelijk voorbereid zijn. Soms is het succes afhankelijk van details en zo af en toe moet er rigoureus gehandeld worden.

De drie musketiers om alles te overwinnen.

Nu kan je wel je gehele voorraad kunstaas meenemen naar het water, maar dan begin je nog meer te twijfelen in je keuzes. Ook zal je steeds meer gaan wisselen van kunstaas, wat het vertrouwen niet ten goede komt en je veel vistijd kost. Vaak zie je ook dat men bij het wisselen zoekt in een soortgelijk stukje kunstaas maar bijv. in een andere kleur of een ander uiterlijk.

Natuurlijk kan dit zo af en toe de vis ‘’los’’ maken, maar vaker zie je dat het weinig tot niets uitmaakt. Stug doorvissen en wachten tot de vis op pad gaat om het buikje rond te eten is dan vaak het devies wordt er gezegd. Ik ben hier veel te ongeduldig voor en zoek het op dergelijke momenten in contrasten. I.p.v. het te zoeken in details ga ik b.v. de shad vervangen door een Jerkbait.

Krijg ik ook hierop geen respons, dan zoek ik het in bijvoorbeeld een spinnerbait. Juist het totaal anders doen dan dat je tot dat moment aan het doen bent, kan zeer succesvol zijn. Hierbij komen we bij de naam van dit artikeltje ‘’De drie Musketiers’’.

Spro heeft 3 totaal verschillende kunstaasje in hun pakket die nieuw zijn voor 2018. Met dit drietal kan je elke omstandigheid aan en zal je de rovers en in mijn geval de snoek verrassen. ‘’One for all and all for one’’ past uitstekend bij dit drietal. Het gaat hier om THE BOSS shad, de IRIS AMBUSH SPINNERBAIT en de IRIS FLASH JERK. Drie totaal verschillende kunstaasjes die in 2018 opschudding zullen veroorzaken onderwater.


Een kwaliteit shad met een net iets andere actie.

The Boss- shad; In mijn geval hebben we het dan over de 18 cm. uitvoering, in diverse schitterende kleurpatronen. Wat direct opvalt is dat de schoepstaart niet naar beneden staat gericht, maar naar boven.

Nu zal je denken dat dit waarschijnlijk niets uitmaakt, maar niets is minder waar. Juist door deze schoepmontage krijg je een andere gang door het water. Normaliter komt de waterdruk van onderen op de schoep en krijgt de shad en beetje kantelende actie naar beneden. Nu is dat andersom en is er een opwaartse druk. Door de iets ronde vorm van The Boss pakt hij de signalen van de schoep fantastisch op. Hiervoor zorgt ook de ronde staartwortel die mooi lang is gehouden.

De staart kan mooi ‘’opgewonden’’ worden naar links, om vervolgens ditzelfde te doen naar rechts. Het rollen of flanken is geboren en de vistechnische mogelijkheden zijn oneindig met dit stuk rubber die je zelf kan verzwaren. Het rubber wat voor deze shad is gebruikt, is soepel en flexibel en toch stevig en taai, zodat hij vele aanbeten overleeft. Werpen, trollen, diep, ondiep, snel of traag, met deze shad kan je alles aan. Maar goed de snoek is onvoorspelbaar en soms wil het niet lukken met dit kunstaasje en gaan we op zoek naar iets totaal anders


De kleine maar groter uitziende verleider, die alles heeft

IRIS FLASH JERK
Vaak zie je als de snoek behoorlijk vastligt, dat een actief stukje kunstaas, zoals een jerkbait, de boel toch kan wakker schudden. Dit soort kunstaas geeft een behoorlijke waterverplaatsing (lees drukgolven) die zeer duidelijk door de rovers wordt opgepikt.

Als de jerkbait ook nog is uitgerust met kogeltjes die het juiste geluid voortbrengen, gaat ook bij de slaperige vissen de wekker af. De Iris Flash Jerk heeft dit alles in zich en met zijn 37 gram zeer goed te vissen aan een wat lichtere hengel.

Met zijn body van 9,5 cm. zou je denken dat vooral de kleinere rovers hierin geïnteresseerd zijn, maar dat is schijn. De Iris Flash Jerk is uitgerust met veren en tinsel op de staartdreg. Niet alleen dartelt dit geweldig mee voor meer aantrekkingskracht, ook krijgt de jerkbait opties een groter uiterlijk, zonder dat het gewicht toeneemt.

Het beestje is slow sinking en blijft even op zijn plaats als je stopt met binnen draaien om daarna langzaam af te zinken. Ook dit stukje kunstaas is net als de Boss- Shad uitgevoerd in 8 vangende kleuren en natuurlijk uitgerust met superscherpe GAMAKATSU NS dreggen.


Met deze spinnerbait kan je veel meer dan de meesten doen.

IRIS AMBUSH SPINNERBAIT
Als derde Musketier heeft Spro een spinnerbait gelanceerd met ontzettend grote ogen (IRIS) en een mooi attractieve body. Het totale gewicht is 39 gram en dus weer goed te vissen met een wat lichtere maar strakke hengel. In eerste instantie zal je denken dat je een spinnerbait in de planten moet vissen en daar zijn ze ook uitstekend op hun plaats. Probeer ze toch maar eens in open water en je zal snel merken dat de spinnerbait ook daar zijn mannetje staat.

Sterker nog, het is tegenwoordig op veel water ‘’dressuur’’ doorbrekend. De vis is nog niet zo bekend met dit aasje en zal het zonder na te denken aanvallen. Het mooie van de Iris Flash Spinnerbait is dat het geleverd wordt met twee verschillende spinnerbladen. Het wilgenblad (Willowblade) voor langzaam binnenvissen en een Coloradoblad voor het sneller vissen met meer drukgolven. Wil je nu de body vergroten, dan zet je er extra enkele haak achter met bijv. een twisterstaartje. Voorbeeld hiervan kan je vinden op mijn rubriek Tips & Tricks archief.

Tot zover de nieuwe drie musketiers voor 2018, waarmee je elke situatie aankan en niet hoeft te twijfelen qua keuze.

Berthil.