Een ‘platte’ week te Langeland met Team Totalfishing Int. (deel 2)

Een 'platte' week te Langeland met Team Totalfishing Int. (deel 2)  

Door Lucky Luc Mom

Leonard Muys en ik zijn zeevissers die zeer regelmatig met de boot vissen en weten dat je de vissen soms zwaar (en zeer zwaar) maar ook soms licht kan bevissen te Langeland.

Maar licht vissen is voor ons als doorgewinterde bootvissers een relatief begrip natuurlijk. Als wij zeiden dat we licht gingen vissen waren de hengels voor Ron Smits eigenlijk al aan de zware kant.


Ron Smits beviste de platvissen ultralicht. Het kan op Langeland, ondanks de pittige zeegang deze dag.


Wederom een dikke vis voor Ron aan licht materiaal.

Omdat het kustwater te Langeland niet al te diep is kun je daar in principe ook met zeer licht materiaal aan de gang.


Mooie vangst voor Ron.

En dat deed Ron dan ook. Vissend met een licht loodje van 30 gram en een dwarrellijn met een enkele haak bracht hij vele mooie vissen boven water.


De vangsten liepen lekker op op zo'n visdag. De dikste vissen gingen mee.

Maar nog mooier was dat het gevecht met een mooie schol, schar of bot hem zeer veel plezier gaf.


Een 'vermoeiende' bezigheid dat bootvissen op platvis.

En dat hebben Leonard en ik geweten door zijn gejoel, als de lichte hengel weer eens voor de zoveelste keer hoepeltje krom stond. Een machtig mooi gezicht.


In Denemarken is een dagje bootvissen vaak een dagje uit voor het gehele gezin.


Maar aan alle goede dingen komt een einde helaas.
 

Vanaf de kant

Natuurlijk zijn er ook dagen dat je soms lekker met beide benen op vaste grond wil staan om heerlijk ouderwets te gaan strandvissen. De mogelijkheden te Langeland zijn legio en je vind er eigenlijk altijd wel een plek uit de wind.


De kantstokken gaan altijd mee want het blijft een heerlijke ontspannende visserij
.
Dus vissers, vergeet de strandstokken niet op deze vakantie, want mocht je een keer niet met de boot weg kunnen dan kun je je prima vermaken vanaf de kant. Overdag moet je het vanaf de kant doen met dikke scharren en botten en op sommige plekken mooie schollen. Dat is geen straf natuurlijk.


Echt groot werd het niet vanaf de kant maar de vele 40 plussers zorgden in de vroege ochtend en nacht voor veel plezier.

We hadden deze vakantie weer het zeeaas meegenomen van Johan Bijl. Dit keer gingen er twee kilo steekzagers mee die in ware topconditie bij mij met de post bezorgd werden. Super gewoon! Kijk op mijn eerdere reportage hierover op Totalfishing. Hoe makkelijk wil je het hebben ?

Leonard had het zeeaas nog aangevuld met mesheften en zandspieringen die ook altijd garant staan voor een mooie vangst.


De sfeer in de nacht blijft speciaal.

Voor een gulletje zijn de vroege ochtenduren maar ook de schemering en nacht het allerbeste. Ik heb me weer prima vermaakt met de gulletjes van 40 centimeter plus. Geen beren natuurlijk, maar heerlijk veel aanbeten op de toppen dus werk aan de winkel en dus volop genieten aan de waterkant. Het nachtvissen blijft iets bijzonders met zijn aparte sfeer.


Prachtige aanbeten van relatief kleine vissen.

Langeland is wederom een prachtlokatie gebleken om er eens lekker een weekje met een paar goede vismaten op uit te gaan. In negen uur rijden vanaf mijn huis (838km) inclusief af en toe een stop voor een lekkere hap langs de Duitse baan en je bent er al.


Natuurlijk werd er in de avond een lekker vers visje gebakken.

Het blijft altijd een bijzondere ervaring om in de ochtend te vertrekken en als het weer het toe laat in de avond of middag al heerlijk te vissen te Denemarken.


Mannen bedankt en snel weer terug voor een nieuw visavontuur!

Ron Smits en Leonard Muys bedankt voor jullie viskameraadschap die werkelijk tot op het bot ging. De platte humor in de avonduren onder het genot van een borreltje zal ik nooit vergeten. Het Team Totalfishing Int. is geboren en nog hechter geworden tijdens deze vakantie.

Morten jans van www.hausundboot.dk nogmaals bedankt voor het prachtige onderkomen.
We komen snel weer terug!

Visgroet van Lucky Luc Mom