DVD ‘Sea Trout in Rivers’

DVD-tip van Hengelsporthuis.com

DVD ‘Sea Trout in Rivers’

De vissende bioloog Thomas Mosgaard is een specialist in het vangen van zeeforel. Hij beschikt over een buitengewone kennis over het gedrag van deze prachtige vis en de leefomgeving waarin deze verkeert. Hij weet uitstekend de weg op de kleine en grotere rivieren in Denemarken en op wat voor een manier je de geslepen rover het beste kunt verleiden.

klik om te bestellenAl vissend met kunstaas neemt hij op de DVD ‘Sea Trout in Rivers’ de kijker mee en toont effectieve tactieken onder de diverse omstandigheden. Wat is bijvoorbeeld de invloed van een flinke bui regen op het gedrag van de zeeforel, of hoe gedraagt deze vis zich tijdens de verschillende dagdelen? Thomas struint het ene moment de riviertjes stroomopwaarts af en het ander moment zoekt hij zijn heil al sluipend stroomafwaarts.

Het ene moment trekt hij een spinner pal over de bodem, laat enkele uren later een lepel door het midden van het water dansen, om vervolgens tot in het diepe donker van de avond met een plug nagenoeg aan het oppervlak te vissen. Dat Thomas die pluggen eigenhandig zwart heeft gelakt heeft een reden, zoals alles wat deze gewiekste Deen doet een reden heeft…

De presentatie van Mosgaard is helder en werkt zeer aanstekelijk. De Deense productie heeft een Engelse voice-over en de ondertiteling kan worden ingesteld op Engels óf Duits. Voor de meeste vissers zal de taal dus geen probleem zijn. Als dat ooit wel het geval is, want visserslatijn is dé universele taal bij uitstek!

In de prachtige 59 minuten durende film Sea Trout in Rivers onder regie van Niels Vestergaard - auteur van Dé Roofvis - komt u alles te weten over het spinvissen op zeeforel in de Deense rivieren. De opnames vanaf de oevers én onder water zijn bijzonder fraai en vaak erg spectaculair!

Van dezelfde producent Wide Door Open Outdoorfilm zijn via het Hengelsporthuis diverse DVD-titels verkrijgbaar. Kijk in de webshop van www.hengelsporthuis.com onder de diverse visdisciplines en u treft er een keur aan op zichzelf staande producties van Niels Verstergaard, die stuk-voor-stuk de moeite van het bekijken meer dan waar waard zijn.

Zo is er de serie Sea Trout Secrets, die bestaat uit Spin Fishing, Fly Fishing, Spin Fishing Spring en Fly Fishing Spring. Deze films hebben een speelduur van maar liefst 120 minuten!

Zie: www.hengelsporthuis.com.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Nieuwe DVD: Fjordvissen in Midden-Noorwegen
Total Fishing Import -