DVD Giant Catfish of Caspe: nu verkrijgbaar bij Hengelsporthuis.com

Kijkplezier verzorgd door Hengelsporthuis.com

DVD Giant Catfish of Caspe: nu verkrijgbaar bij Hengelsporthuis.com

Eenvoudig en effectief Europese meerval vangen…

Met 16 hengelsportboeken op zijn naam, meer dan 700 artikelen in 46 verschillende publicaties, ontelbare sportvisvideo’s en één van de populairste sportviswebsites van Engeland mag Graeme Pullen worden gezien als een zeer beroemde visser in zijn thuisland.

Door zijn no-nonsense uitleg en typische manier van presenteren –doorspekt met droge humor-, is de allround visser in Engeland inmiddels een echte cult-sportvisheld geworden. Samen met zijn zoon Mike (als producent) schuwt Pullen geen enkele uitdaging en is er niet een vis uit het zoete, noch zoute water die hij niet achter de schubben heeft gezeten.


Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Ofschoon… Aan eentje ontbrak het dan toch: de Europese meerval. In eigen land wisten de Pullen’s wel eens incidenteel een meerval te landen, maar aan echte meerval van formaat ontbrak het nog. Die vang je namelijk niet snel in Engeland. Daartoe trok de filmploeg van Totally Awesome Fishing richting het meervalmekka Spanje en wel naar de Ebro in Caspe om exact te zijn.

Leerzaam en veel actie
Omdat het voor Graeme de eerste keer is dat hij grote meerval achter de vinnen zit, en hij zich dus volop moet verdiepen in de basisaanpak is Giant Catfish of Caspe een regelrechte aanrader voor iedereen die in de meervalmaterie wil duiken. Zéker nu het meervalvissen in Nederland definitief is vrijgegeven, kan ook de sportvisser op eigen bodem veel van deze 60 minuten durende DVD opsteken.

Met Graeme als voice-over en interviewer komt specialist Alan Cross aan het woord om uitleg te geven over de statische visserij op de Ebromeerval. Bepaald geen droge of ingewikkelde stof, maar juist duidelijke uitleg over het vissen volgens een eenvoudige en vooral effectieve wijze, lekker veel afgewisseld met spectaculaire actie.


Check de trailer!

De Siluris glanis is namelijk beslist niet misselijk als het op krachtige drils aankomt! De Pullen’s en hun trouwe vismaat moeten regelmatig aan de bak en hangen zwetend in de tot barsten toe gebogen hengels, die normaliter toch met recht als ‘poken’ bestempeld mogen worden! Buiten de tactische besprekingen over rigs en voeraanpak, zie je in deze productie ook uitstekend terug hoe je (grote) meerval na de vangst het veiligst behandeld. De DVD Giant Catfish of Caspe is dan ook een must-see voor iedere sportvisser die meer wil weten over de meervalvisserij.

Karpertoegift
Een fraaie bonustrack vormt het stuk over karpervissen op de Ebro. Ook die vissoort gedijt namelijk erg goed in de Spaanse rivier. Het betreft overwegend schubkarper in dit tien minuten durende bonusstuk. Deze oersterke vis groeit in de Ebro uit tot droomproporties. Mooi meegenomen voor de karpervissers onder de kijkers!

Engels gesproken, prijs € 14,95. Om te bestellen: klik hier.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Gezien bij ...
Willem Moorman -
image description
Flyfair the world of fly fishing
Willem Moorman -
image description
Ed Stoop, bedankt
Marc Borst -