Deze maand in Beet, juni 2013

Deze maand in Beet, juni 2013


Rivierwindes

Elk jaar weer kijkt Paul de Wal uit naar de lente en de vroege zomer. De temperatuur heeft weer comfortabele waarden bereikt en dat betekent ook dat de grote windes weer actief worden. Ze zwemmen imposant in kleine groepen over de ondiepten van de grote rivieren, op zoek naar alles wat eetbaar is. Hoewel het voor vele sportvissers een beetje een onbekende is, is het Nederlandse bestand meer dan goed te noemen en zijn ze op een uiterst spectaculaire manier te vangen!


Gegronde redenen

Bij het vissen op witvis heeft de samenstelling van het lokvoer een grote invloed op het vangstresultaat. In sommige situaties is het zelfs noodzakelijk om lokvoer met een zeer geringe of helemaal geen voedingswaarde te gebruiken. Op die manier worden de vissen niet van het azen afgebracht. Onder die omstandigheden maakt de meervoudige wereldkampioen Alan Scotthorne graag gebruik van leem of aarde.


Bij de zeelt thuis

Zeelt bevindt zich vaak in dichte waterplantenbedden. Niet alleen vinden zij hier volop beschutting maar ook voedsel is hier ruimschoots aanwezig! De groene en sterke schoonheden bevis je tussen het wier het beste met een dobbermontage.


Gespierde ruggen

Karpervissen in extreem ondiep water is een bijzondere manier van vissen voor Per-Ola Johanneson. Je kunt zelf in de gaten houden hoeveel de karpers aan het azen zijn en je visserij hier optimaal op afstemmen!


50 Snoek Beetweetjes

Snoek is ongetwijfeld de meest tot de verbeelding sprekende roofvis van de Lage Landen. Met zijn prehistorisch uiterlijk en een bek vol met messcherpe tanden zijn zelfs de eigen soortgenoten niet veilig wanneer de vis op jacht gaat. Niemand minder dan roofviscrack en snoekgoeroe Bertus Rozemeijer geeft je 50 tips voor het vissen op snoek.


Noorwegen Expeditie

Diep in de nacht klinken over het fjord de zware scheepshoorns van de MS Finnmarken, één van de grootste schepen uit de Hurtigrutenvloot. Ze kondigen de aankomst in Oxfjord aan. Na een urenlange zeereis vanuit Sjolvaer, dwars door een zware Noordwester met golfhoogten tot zes meter, pakken Toine van Ierland en Pierre Bronsgeest hun bagage voor deel 2 van de expeditie. Op weg naar Sørøya. Van de expeditie is een dvd gemaakt die te koop is in de Beetshop.


Hoe, wat en wanneer?

Het juninummer van Beet ligt vanaf 21 mei bij de abonnee en 23 mei in de winkel. Nog geen abonnee? Kijk hier voor de actuele abonnementenaanbieding.

 
Verder in het juninummer:
•    Maak kans op 1 van de 2 VariMAX elktromotoren t.w.v. € 444,-
•    Voer van de Maand: voertje voor ruisvoorn.
•    Experttips.
•    Bootbouw: Bij Beekman Watersport zie je hoe een zeewaardige boot gebouwd wordt.
•    Penn Challenge 2013.
•    Vliegvissen in Bretagne op forel, zalm en zeebaars.

Verder de bekende rubrieken zoals Langs de Oevers, De Beste Tien, Het Prikbord, Beetbox, Beet Interactief, Wedstrijdnieuws en Productnieuws.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Gezien bij ...
Willem Moorman -
image description
Flyfair the world of fly fishing
Willem Moorman -
image description
Ed Stoop, bedankt
Marc Borst -