Deltavissers organiseerden afgelopen zaterdag een tweedehands beurs in Ouddorp

Tweedehands beurs in Ouddorp van de Deltavissers 

Door Ron Smits 

Zaterdag middag ben ik te gast op de tweedehands beurs van de Deltavissers. De Deltavissers is een bootvisvereniging voor en door de bootvissers. Ieder jaar wordt er in Ouddorp een tweedehandsbeurs georganiseerd. Aangezien ik pas laat in de middag ter plaatse ben, zijn de meeste bezoekers al weer vertrokken. Dit heeft voor mij wel het voordeel dat ik overal goed bij kan. Het ligt er vol met allerlei kunstaas, hengels, molens, lood, loodmallen, ankers, touw en onderlijnen.

Niet alleen tweedhands, maar ook nieuw materiaal ligt her en der op de tafels. Zo zie ik nog een platvislepeltje van 20 gram liggen en voor slechts €2 ,00 voeg ik deze toe aan mijn vismateriaal. Zo zie ik nog een downrigger, een zendbak en een buitenboordmotor liggen. Kortom voor iedereen is er wel iets te vinden en bovendien steun je er ook de vereniging mee.


Links de voorzitter H. van der Graaf.

De vereniging zorgt voor zendmachtingen voor je zendbak, zeevispassen, maar ook de gewone vispas en stekken waar je met je boot kunt vissen, je deltanummer voor op je boot, waar je de trailerhellingen kunt vinden, maar ook waar je pieren kunt steken.

Voorts vind je op hun website www.deltavissers.nl veel relevante informatie over het vaargebied en de daarbij geldende regels. Veiligheid staat bij deze op 13 januari 1979 opgerichte vereniging heel hoog in het vaandel.

De vereniging organiseert jaarlijks allerlei viswedstrijden voor hun leden. Het is dan ook niet vreemd dat het huidige Nederlands Kampioen duo uit de leden van deze vereniging komt. Rob Weenink en Carel Dood Kokte mogen zich sinds 28 mei 2016, de Nederlands Kampioen Kleine Bootvissen noemen. Dit is geen toeval, want in september het jaar ervoor (2015) werden zij tweede.


Rob (rechts op de foto) en Karel Nederlands Kampioen Kleine Bootvissen.
Vier Delfsblauwe bordjes voor vier vissers, die de grootste vis van een bepaalde soort vangen. Dhr. Swenne met een mul van 33 centimeter, dhr. Hermens met een gevlekte lipvis van 31 centimeter, dhr. Van Vliet met een haring van 27 centimeter en mevrouw van Zon met een pollak van 74 centimeter en een gewicht van 2.735 gram