image description

De polder is weer open.

Door Berthil Bos.

Afgelopen zomer heb ik nauwelijks gevist in het ondiepe polderwater. De vegetatie in en langs het water maakt het vaak onmogelijk om goed te vissen. Hierbij komt ook nog dat de watertemperatuur lange tijd een te hoge waarde had, waar een snoek zeker niet beter van wordt.

Maar goed, het weer slaat om en de R is weer in de maand, dus het gaat weer kriebelen. Streameren d.m.v. de vliegenstok is voor mij één van de meest spectaculaire manieren om Esox te belagen.

Ook de eerste sessie wilde ik deze manier van vissen in de praktijk brengen, maar de harde wind was net even teveel van het goede. Gelukkig ben ik in de gelegenheid om zelf mijn streamers te binden en zodoende heb ik er een paar die geschikt zijn voor de spin of baitcasterhengel.

Op een plekje, waar even van tevoren nog twee collega kunstaasvissers hun geluk beproefden, was de spinstreamer weer eens succesvol. In plaats van snel vissen, wat de dressuur kan doorbreken, gaat de streamer voor een dansje op de vierkante meter. Erg irritant voor snoekmans en soms niet te verslaan.

Veel plezier en succes in die unieke Nederlandse polder de komende tijd.